Koupit
Střetnutí s Paladinem vrhlo Spider-Mana přímo do dobrodružství plného neuvěřitelného cestování. Spidey se nechává najmout od Silver Sable, aby jí pomohl zmařit připravovanou vraždu symkarijského krále. Spider-Man se spojenci odhaluje zločinné spolčení, které má smrtící cíl — zatáhnout Symkarii do válečného konfliktu se Spojenými státy a pokud možno rozpoutat třetí světovou válku!
Je to závod s časem protože Spider-Manovi ani Silver Sable se dlouho nedaří přijít na to, kdo za nebezpečným spiknutím opravdu stojí.

Obsahuje příběh:
Atentát

Hřbety jednotlivých svazků postupně tvoří ucelený obraz od Marko Djurdeviče.

Obsahuje sešity sérií Amazing Spider-Man (Vol. 1) #320-325 a materiál z Spectacular Spider-Man (Vol. 1) Annual #10


Scénář
Glenn Herdling, David Michelinie
Art
Erik Larsen, Todd McFarlane
Ink
Al Gordon, Todd McFarlane
Barvy
Mark Chiarello, Bob Sharen, John A Wilcox, Gregory Wright
Lettering
Rui Alves, Paulo Cesar Tavares
Překlad
Roman Jedlička, Jan Velart, Martina Zvolská
Redakce
Alena Mikulíková, Petr Novotný, Martina Zvolská
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2612-3169 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
570 g
Stran
160
Cena
249 Kč
Originál
Spider-Man: The Assassin-Nation Plot (Marvel Comics, 1989)
  • Moon
    Dobře čitelné a neurážející vaší inteligenci. To je vše, žádná velká bomba ani velká pompéznost nebo skrytý klenot. Dostanete chvilkovou zábavu, která se rozplyne jak pára nad hrncem hned druhý den. Jediné v čem se tenhle komiks odlišuje je ten nádech špionství a ,,politikaření,, což si myslím není moc běžné u spider-mana.
  • Mleako
    Mleako mecenáš19.5.2021 18:47Komiksový výběr Spider-Man #037: Atentát
    Svižné, dobře čitelné, ale oproti předchozím příběhům dua Michelinie-McFarlane mi to přišlo slabší. Za mě takové lepší 3* hvězdy.
  • Delphín
    Takový klasický počin Davida Michelinieho, původní nápad dobrý, Spider-Man zde tentokrát figuruje v takovém politickém příběhu, ovšem zpracování prostě drhne, má slabší části, některé pasáže nedotaženy a samotné rozuzlení je takové nemastné neslané bez pořádného finále, ke kterému se celý komiks schylovalo. Potěšil mě jednosešitový příběh na konci komiksu, který byl opravdu dobrý ale nálepku ,,Klasický superhrdinský průměr" tomuto dílu opravdu nesloupne.
  • hroubek
    Dost mě to bavilo. Michelinie se s ničím nemaže a jeho scénáře jsou velmi akční a hravé. A to mi dost sedlo. Žádný zbytečný vysvětlování, čtenář občas musí zapojit rozum, je to drsnější a krvavější. A v neposlední řadě tomu nechybí zajímavé myšlenky na téma patriotství, spravedlnosti nebo morálky. Je to dospělejší čtení a já si ho užil. Silver Sable, Captain American a Solo jsou zde podaný parádně. Líbí se mě jak je vykreslen vztah Petera a MJ, protože tohle je osudová láska.
  • Sagikkun
    Poněkud jiný Spidey, více politický, více cestující, více špionský.
    Je to problém? Rozhodně ne.
    Příběh se čte parádně, je neskutečně svižný a akční, zápletka je dostatečně zajímavá, s postavami jsem neměl žádný problém.
    Snad jen ta občasná "hloupoučkost" v některých scénách, či na první pohled trochu překombinovaný závěr.
    Tak jako tak, rozhodně to stojí za to, rád se k tomu někdy vrátím. A ke kresbě Todda McFarlanea nemusím nic dodávat, pro mě osobně je to top.
    Krásné a čisté čtyři hvězdy.
  • louza
    Završení spolupráce dua McFarlane a Micheline, jejichž téměř kompletní run jsme v rámci kompletu dostali. V podstatě se dá zopakovat to samé jako v předchozích knihách. Top kresba, výtečný scénář dávající prostor všem charakterům i jejich hrdinským variantám, ba co víc, hodně zdařile je kombinující dohromady. Tahle kniha je ale přece jen trochu jiná, byť na první pohled vypadá stejně. Tématicky je výrazně političtější a akčnější. Spidey je tu zamotaný do jádra konfliktu dvou států. Pozadí příběhu připomíná spíš špionážku, než superhrdinský komiks. Autoři měli totálně volnou ruku a překvapivě se s tím nemazlí. Záporáci umírají někdy dost brutální smrtí, což je u Marvelu trochu nezvyk. Přesto se tu McFarlane už očividně připravuje na sólovou dráhu, jejíž předzvěstí je jasně spawnoidní Prowler na konci knihy. Hodně netradiční věc v rámci tvorby této dvojky, ale i celého Marvelu. Docela odlišná, ale osvěžující kniha. Skvělá rozlučka.