Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Návrat k jednomu z nejikoničtějších komiksových hrdinů! Nové osudy galaktického superbojovníka, stvořeného Jodorowskym a Moebiem v Incalu a proslaveného Jodorowskym a Gimenezem v Kastě Metabaronů! Největší válečník vesmíru v podání zbrusu nových skvělých tvůrců!

V chaosu vzniklém po porážce Techno-techno říše se zrodil nový režim, který se snaží ovládnout nejvzácnější pohonnou hmotu galaxie, zoufale docházející epyfit. Jediný, kdo tomuto snažení stojí v cestě, je metabaron… a tak je proti němu vyslán nezničitelný a krutý Wilhelm-100, techno-admirál, jenž se nezastaví před ničím a je ochoten zaútočit na jakoukoliv metabaronovu slabinu.

23. kniha v řadě "Mistrovská díla evropského komiksu"

Obsahuje původní čtyři alba série Méta-Baron, vydané nakladatelstvím Les Humanoïdes Associés:
Metabaron #01: Wilhelm-100, Technoadmirál (Méta-Baron #01: Wilhelm-100, le Techno-Amiral, 2015)
Metabaron #02: Khonrad Antibaron (Méta-Baron #02: Khonrad l'Anti-Baron, 2016)
Metabaron #03: Orne-8, Technokardinál (Méta-Baron #03: Orne-8 le Techno-Cardinal, 2016)
Metabaron #04: Simak Transčlověk (Méta-Baron #04: Simak le Transhumain, 2017)

Valentin Sécher kreslil části #01 a #02, Niko Henrichon části #03 a #04


Scénář
Jerry Frissen, Alejandro Jodorowsky
Art
Niko Henrichon, Valentin Sécher
Barvy
Niko Henrichon, Valentin Sécher
Obálka
Valentin Sécher
Lettering
Alena Tejnická (Sarah)
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Filip Gotfrid, Pavel Kořínek, Alena Tejnická (Sarah)
Žánry
dystopie, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7449-892-3 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
195 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
695 g
Stran
222
Cena
649 Kč
Originál
Méta-Baron #01: Wilhelm-100, le Techno-Amiral, Méta-Baron #02: Khonrad l'Anti-Baron, Méta-Baron #03: Orne-8 le Techno-Cardinal, Méta-Baron #04: Simak le Transhumain (Les Humanoïdes Associés 2015, 2016, 2017)
Varianty
Metabaron (paperback) (2020)
Metabaron (pevná vazba) (2020)
  • faster86
    faster863.9.2021 11:48Metabaron (paperback)
    kresba dobrá, barvy ještě lepší, scénář dobrý, jakožto nefanoušek sci-fi ani JODOa musím říct, že sem se bavil, ale na 4 hvězdy to přece jenom nedosáhlo
  • Kapis
    Kapis mecenáš11.5.2021 20:27Metabaron (pevná vazba)
    Musím říci, že s pokračujícím rozrůstáním Jodowersa autor drsně přitvrzuje. I když scénář ke komiksové adaptaci přímo nepsal. Mě to ovšem neva (to přitvrzování), ba naopak.

    Wilhelm 100 je asi nejúžasnější metabrutální psychopatický fašistickosadistický ultrazkurvysyn, bez náznaku svědomí, kterého tohle univerzum uvedlo v svět. Akorát bez Epifytu si asi nevyhoní. Nicméně Jodo evidentně přesně ví, co tím popisuje a že to není daleko od reality, která probíhá denně na naši zemi. Myslím, že ty první dvě knihy nebyly kreslené, ale malované. Sem tam jsem tam našel nějakou logickou trhlinku, ale palto paleočert, byla to perfektní jízda, kdy i já, poměrně otrlý, jsem občas zvedal obočí, kaj až jde zajít.

    Dávám 9,5/10 - i když 95% paleokurev si to asi myslet nebude. Že to není dokončené jsem zjistil až na poslední stránce, ale toš další dva díly už jsou v originále na světě, takže za pár let se těším na stejně dlouhé zakončení.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2021 17:55Metabaron (paperback)
    Tohle má jeden problém a to je jeho nedokončenost. Má to jen 6 částí, tak proč nemohly vyjít pospolu. Prý má být 8, ale nikde jsem o tom nic nenašel a na oficiálních stránkách tohle vyšlo jako integrál. Buď jak buď, to je teď jedno. Dostal jsem prostě nějaký příběh, který mě ve finále bavil a místy i překvapil. Takový pokus přiblížit Metabarony novým čtenářům. Proč ne. Docela to funguje, akorát pár postav by si zasloužilo větší prostor, viz Wilhelm. Nicméně se tím dokazuje, že ten hlavní protivník je někdo jiný, a to i ve vlastních řadách. Obzvlášť oceňuji, že se začíná pracovat i s vnitřní rovinou Metabarona, což dříve nebylo, nebo úplně minimálně. Kresba a střídání postů je znát, ale ničemu to nevadí, je to parádní kresebná orgie. Uvidíme co další část.
  • VanTom
    VanTom9.12.2020 12:17Metabaron (paperback)
    Měřítkem nezměrná "space opera" sice často připomene jiné žánrové milníky (Star Wars, Duna), ale stále zůstává svébytně, zvráceně svá. Naprosto přirozeně pokračuje v sáze Metabarona, aby přes svérázné (anti)hrdiny přešla k záchraně vesmíru, ve kterém se srážejí celé galaxie. Jestliže přesně v Jodorowského "kastovských" intencích se držící děj, rozumně a hladce adaptovaný, upoutá a nepustí, tak naprosto famózní, detailní, realistická, zkrátka dokonalá kresba pánů Séchera a Henrichona doslova ohromí. Už dlouho jsem se jednotlivými obrázky s vyloženě filmovým střihem tak nekochal.
  • Spacecore
    Spacecore31.10.2020 17:58Metabaron (paperback)
    Kastu metabaronů řadím k nejlepším deseti komiksům všech dob. Technokněží se taky propasujou do první padesátky s přehledem. Takže u pokračování Metabarona z pera někoho jiného jsem se trochu obával, zda to bude ono. Ale od třetí stránky jsem pochopil, že je to ono! Jak kdyby to psal mladý Jodo, zároveň je to svěží, prohlubuje to mytologii světa Incalu, dodává mu nový rozměr a drží se zajetých pravidel! Dokonce jsem si posledního Metabarona oblíbil, z Kasty a Incalu jsem ho měl totiž za toho nejméně oblíbeného. Mimoto kresba je taky na vysoké úrovni a celou ságu doplňuje. Takže pět hvězd, tohle mělo punc klasiky!
  • Norri
    Norri mecenáš28.9.2020 13:13Metabaron (pevná vazba)
    Tak tohle se povedlo! Jestli ne nejlepší, tak pro mě rozhodně jedna z nejlepších knih z vesmíru Incalu! Po dočtení jsem z ní stejně nadšený jako z Kasty Metabaronů, ale nejsem z ní tak zmatený jako z Incalu. Navnadila mě, abych si všechny knihy z tohoto vesmíru přečetl znova. Škoda, že jsme nedostali celý příběh najednou, ale vím, že ještě celý nevyšel ani v originále. Navíc tato kniha je v rámci možností uzavřená.
    První část má úžasného záporáka Wilhelma-100, který v podstatě celé první části dominuje. Druhá část by si zasloužila podtitul Sexmise, ač s legendárním polským filmem nemá nic společného. Ani Sexmise nepostrádá slušného záporáka, ale také disponuje celými šiky homeoku*ev a jednou femme fatale. Parádní je i kresba obou částí. Zkrátka Metabaron je skvělý a já se těším na pokračování.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin24.9.2020 09:16Metabaron (pevná vazba)
    Nechutný dystopický svět plný psychopatů... ale opět pěkně vykreslen a - i když se domnívám, že by si fyzika možná občas poklepala na čelo - napínavě odvyprávěn a plný zajímavých nápadů. Epická podívaná.

    Celkový dojem: 70%
  • Good Games
    Good Games mecenáš18.9.2020 10:10Metabaron (paperback)
    Boli tu isté obavy, ale pokračovanie kultovej Kasty metabaronov sa vydarilo. Metabaron je síce po scenáristickej stránke priamočiarejší a jednoduchší, ale je dostatočne kvalitne napísaný a po vizuálnej stránke sa jedná taktiež o prekvapivo dobre odvedenú robotu. Dúfam, že na pokračovanie nebudeme dlho čakať. =►Celá recenzia◄=
  • tom173
    tom1739.9.2020 20:32Metabaron (pevná vazba)
    Skvělé. Frissen se se svým scénářem stává důstojným Jodorowskyho nástupcem a vlastně pokračuje tam, kde kasta skončila. Rychle se ocitáme v centru dění při rozpadu metabunkru. Vrací se můj oblíbený Tonto jako vypravěč, který už tady bohužel není tak nahláškovaný (což ale spousta lidí spíše ocení). Kniha je rozdělená do čtyř archů, přičemž každý je věnovaný jedné postavě (záporákovi). Wilhelm 100 je správně démonický, je napsaný tak, že mu přejete to nejhorší. Dá se říct, že v této knize převzal roli metabaronů, je to vraždící krutá mašina, která na nikoho nebere ohled a aby dosáhl svého tak dělá opravdu hnusné věci. Celé Impérium technotechnů je tu snad ještě zvrácenější a autoři se opravdu nedrželi zpátky, což je třeba ocenit. Násilí a sex jsou tu opět zobrazené naplno a kniha se tak v tomto vyrovnává původní kastě. Zpracování knihy je špičkové a pevná vazba vypadá opravdu luxusně. Doporučuji!
  • louza
    louza19.8.2020 10:39Metabaron (pevná vazba)
    Příběh přímo navazující na Metabarony staví proti sobě posledního žijícího metabarona a technologické kněžstvo. Z původního konfliktu boje o zdroje se nakonec nevyklube nic menšího než zoufalý boj o záchranu vesmíru, který je pentlený pěknými charakterovými zvraty. První půlka knihy pod realistickou taktovkou Séchera vypadá opravdu efektně, pokud kousnete digitální podstatu jeho artu. Metabaron je tak jednou z mála knih, která vypadá uvnitř stejně jako na obálce. Druhá půlka je poctivá ruční práce v komiksovějším duchu. Příběh není nijak komplikovaný a ze všech knih z tohoto vesmíru má nepřekvapivě nejvíce společného s metabarony, mnohem méně připomíná Technokněží a skoro vůbec ne Incal. Hodně solidní práce, která možná nedosahuje epičnosti svého předchůdce, ale ostudu mu určitě nedělá.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš17.8.2020 19:08Metabaron (pevná vazba)
    Skvělý art a příběh. Líbí se mi, že Jodorowsky už tolik nedrží otěže, takže k přehlednosti snad (doufám) přispěl větší mírou Frissen. Výtvarníci jsou opět topka a jsem rád za kvalitní české vydání s klasickým přispěním Podaného a Tejnické.
    Myslím, že Kasta i navazující Metabaron patří mezi moje oblíbenější, tedy co se týče Jodorowského tvorby. Příběh se točí okolo potenciálně posledního metabarona. Ten, stíhaný vědomím ze své metabaronské kletby, se snaží zpřetrhat s ní všechna pouta, aby osudu unikl, ačkoliv to není lehký úkol. Kromě toho se na Marmolu, rodičovskou planetu metabaronů, snáší hrozba zániku, protože civilizace technotechnů z ní vytěžila skoro všechen epyfit – surovinu potřebnou k pohonu všech jejich prostředků. Aby toho nebylo málo, tak tyranský Wilhelm-100 se svým osobním otrokem vymyslí rafinovaný způsob, jak jednou provždy zlikvidovat metabarona, a zalíbit se tak technopapežovi. No a do toho všeho se blíží další katastrofa, na kterou je i metabaron krátký. Zanikne mnohovesmír v obrovském kolapsu?
    Teď, když to po sobě čtu, tak mi to připadá docela jako blbost, ale v knize mě to udrželo od začátku do konce. Přijde mi taky fajn, že ubylo všech těch klasických Jodorowských ezo-blábolů a komiks přidal na všem ostatním. Ale určitě si před tímto přečtěte Kastu. Kniha se podle mne povedla.

32251
Četl/a (53)
2scha, 3DD!3, adevr, Alikkk, Anton Whatever, autokineton, Bedou, Benny, ben_bella, Berry669, Bubákolog, charvos, cybern, cyboy, Darth Raelchi, davidek, faster86, Finvarra, flipflop, Fos4, Franta z Čokolády, Garp, Goldfinch, HellWeber, hromotlk, Infarkt, invape, Jabba, jindroush, jiskra, kinak, lacoste, libcenko, Marty_von_Shit, Matthew, mineralk, monte walsh, Nezbi, oleav, Ozymandias, Paja78, pearlxjam, petad, Plechy, Poniczech, RaptoR, schefik, sercial, Spacecore, start05, VanTom, Zbysek2410, zlejzmrd
(100)
2scha, adevr, alchymista5, Alikkk, Anton Whatever, autokineton, barthez, bboorreekk, beanek, Bedou, Benny, ben_bella, Berry669, birkoff13, Black Bro, yo, blackJag, Bubákolog, burzum, buscheer, Caylen-Tor, charvos, Corteg, cybern, cyboy, D.K.Logic, Dalamar, Dali, davidek, Devilek, Doly, faster86, filemon, Final, flipflop, Fos4, Franta z Čokolády, Garp, Goldfinch, HellWeber, herbert, herrman, HevyEli, Horstik, hromotlk, hugosnowden, Infarkt, Jabba, james dixon, jiskra, KdG, kinak, Kiwi1902, komik.sx, lacoste, Lamahe, libcenko, Loxin, Mamut12, Marty_von_Shit, Marvin, Matthew, Mikei, mineralk, misa, moiqpiom, monte walsh, moris.cz, MP81, mstefl, OldaB, Olesh, Paja78, pearlxjam, pechna, petad, Philologus, pk123x, Poniczech, puolpm, Rumburaq, S313, schefik, sercial, SickNail, Skot, start05, t0mas, tacmud, Tarka Daal, timek, Tomasino79, VanTom, vranakx, Wasps, Wiruss, xintax, Yaromil, yojimbo, Zbysek2410, zlejzmrd
Chce (13)
besikv, Blacklarch, brkowycz, Cemino, chcita, delsemela, filosh, hahahoho, Keenkeen, monty.cl, Moyek, Premek, tukak
Shání (2)
Černá Krysa, delsemela