Ukázka
Ukázka
Ukázka
Darth Maul, nadaný učedník sithského lorda Sidiouse, odhodlaně kráčí po cestě temné strany Síly. Je tajnou zbraní svého mistra, jenž splétá složitou síť intrik s cílem oslabit řád Jedi a vyčkává na příležitost zasadit rozhodující úder. Maulovi však dochází trpělivost, a tak se vydá po stopách zajaté padawanky, aby konečně změřil síly s nenáviděným nepřítelem…
V Darth Maulově osudu je však kromě střetnutí s Jedii vepsáno i nevyhnutelné zúčtování s mistrem a je jen otázkou času, kdy k němu dojde…

Obsahuje příběhy:
Darth Maul (Star Wars: Darth Maul (Vol. 1) #1-5 )
Syn Dathomiru (Star Wars: Darth Maul - Son of Dathomir (Vol. 1) #1-4)

Obsahuje dvě původně samostatné alba (Star Wars: Darth Maul, Star Wars: Darth Maul - Son of Dathomir).
Obsahuje sešity sérií Star Wars: Darth Maul #1-5 (Darth Maul, Marvel 2017) a Star Wars: Darth Maul - Son of Dathomir #1-4 (Darth Maul - Son of Dathomir, Dark Horse 2014)


Scénář
Jeremy Barlow, Cullen Bunn
Art
Juan Frigeri, Luke Ross
Ink
Mauro Vargas
Barvy
Wes Dzioba, Nolan Woodard
Obálka
Rod Reis
Lettering
Art D – Grafický ateliér Černý s.r.o.
Redakce
Pavel Klimeš, Alena Mrázová, Tereza Nováková Tomášková
Žánry
akční, dobrodružný, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-2524-524-8 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
740 g
Stran
200
Cena
499 Kč
Originál
Star Wars: Darth Maul, Star Wars: Darth Maul - Son of Dathomir (Marvel Comics, 2017, Dark Horse Comics, 2014)
  • Norri
    Škoda, že si celá kniha neudržela kvalitu prvního příběhu. Když jsem začal číst první příběh, nazvaný prostě ‘Darth Maul’, tak bylo od první stránky zřejmé, že ta kresba je něco extra. Ta se opravdu povedla a bavila mě. Včetně panelování. Zpočátku mě ale nepřesvědčil příběh. Je to nekončící monolog Darth Maula ceděný skrze zaťaté zuby. Jako správný Sith neustále přetéká hněvem, ale je také plný nedočkavosti a potřeby dokázat si své kvality a svou nadřazenost. Je odhodlaný konečně zabít svého prvního Jedie. I přes zákaz svého mistra. Scénář mě ale dostal ve chvíli, když se Maul poprvé střetl se svou plánovanou obětí, krásnou Jedijskou padawankou. Od toho okamžiku dostalo vyprávění ten správný náboj.

    S druhým příběhem ‘Syn Dathomiru’ je to horší. Kresba sice není tak skvělá, jako v prvním příběhu, ale pořád je pěkná. Tady je problémem příběh samotný, který nemá čím zaujmout. Ukážou se tam všichni dosavadní Sithové, ukážou se Mandaloriani, pořád se bojuje, ale nic víc nedostanete. Pěkně nakreslená nuda. Celkové hodnocení zachraňuje první příběh.
  • Palebras
    Úvodní příběh, kde hlavní roli hraje Darth Maul je pořádně našlapané akční dobrodružství s cílem najít a zlikvidovat zajatou padawanku. Přes svou jednoduchost příběh dokáže zaujmout, jsme seznámeni s motivacemi pohánějící Maula za pomstou, akce působí fakt dobře a příběh prakticky nemá hluchá místa. Syn Dathomiru je také velice povedenou záležitostí, která nám lehce přiblíží rodinné vztahy hlavního hrdiny a přinese spoustu bitev, akčních scén a soubojů. Celkově jsem nadmíru spokojen, nenudil jsem se ani minutu, všechno skvěle odsýpalo a knihu jsem slupnul jako malinu. Další perfektní záležitost ze světa Star Wars a už se těším na další dobrodružství.
  • faster86
    není to uplně blbost, ale pokud člověk není vyloženě fanoušek SW popřípadě samotného Maula, tak ho tento komiks ničím neosloví
  • Venomslav12stars
    Skvělý příběh z mládí maula a druhý příběh taky dobrý


  • JohnyG
    Osobně mě víc bavil první příběh s naháněním padawanky kvůli jednoduchosti, zajímavé zlodušské partě (Tek-Tek) i vnitřnímu Maulovu monologu. Druhý byl přehlídkou ikonických postav a děj se motal kolem tajných plánů a podrazáckých záměrů Sidiuse vůči všem a v parném letním dni po práci to bylo na mě asi trochu náročné. Ale Maul je parádní postava a tohle rozhodně dobrý akční komiks z milovaného univerza, takže spoko.
  • karl173
    Čte se to velmi příjemně a pro fanoušky Star Wars je to povinnost , zároveň si to může užít i nefanoušek, ale měl by znát alespoň hlavní postavy z filmu. Co se týče příběhů, tak Darth Maul nezklamal. Oba dva jsou dobré a zároveň se dosti liší, tudíž vám nesplynou v jedno. První příběh není tolik obsahově plný, ale forma to plně vynahrazuje. Navíc má velmi pohlednou kresbu. Druhý příběh už nabízí hutnější obsah, ale na druhou stranu se jedná především o akci. Bohužel kresba je o něco slabší, ale po chvíli se na ní dá bez problémů zvyknout.
    Celkově knihu hodnotím velmi kladně. Bavil jsem se po celou dobu a zkrátka čas od času si přečíst Star Wars v takovéto formě, nemůže být nikdy na škodu.
  • Liborius
    Pro Maula jsem měl vždycky slabost, takže už dopředu jsem se těšil a Syn Dathomiru mě nezklamal. Je to víc akčňák, než nějaké propacované vyprávění, ale Maul má zkrátka charisma i na papíře. Víc na Multiverzum.sk - http://multiverzum.sk/star-wars-darth-maul-syn-dathomiru/
  • Final
    Po přečtení spokojenost násobně větší než po shlédnutí EP8 v kině. Příjemný návrat do světa SW. Scénáře mě bavily oba, kresba u prvního příběhu povedenější. Za mě 85%.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš26.5.2019 18:26Star Wars - Darth Maul: Darth Maul, Syn Dathomiru
    Je to docela zábavné čtení s přijatelnou kresbou. V prvním příběhu chce Maul stůj co stůj zabít svého prvního jedie a ve druhém už se motá spousta známých postav včetně Dookua, Sidiouse, Grievouse a Kenobiho. Nejvíc tu však šlo o Talzin, o níž jsem se dozvěděl vůbec poprvé, a stejně tak Maul byl pro mě doposud spíš tajemstvím zahalená postava, takže fajn.
  • Fry
    Star Wars - Darth Maul: Darth Maul, Syn Dathomiru - Přestože se považuji za jednoho z velkých příznivců Star Wars, docela dlouho jsem se rozhodoval nad koupí tohoto zvláštního kompletu, dvou nesouvisejících sérií, napříč vydavatelstvími. 'Darth Maul' je nádherně nakreslený, skvěle kolorovaný a vcelku i, až na místy otravné Maulovy myšlenky, dobře napsaný. Naopak 'Syn Dathomiru' se dá po všech stránkách označit za docela zdařilý průměr. Vydání v pevné vazbě je perfektní, jen bych do příště navíc uvítal i galerii obálek ... Za mě 3*!
  • mearez
    Dost často platí, že pokud toho o postavě moc nevíte, tak vás tím víc přitahuje. Toto platí i ve světě Star Wars, ostatně Boba Fett byl hodně populární i přes to, že o něm fanoušci skoro nic nevěděli. To saméplatí i u Dartha Maula, postavy, která si ve svém debutovém filmu odbyla jen dvě věty. No a teď máme možnost nakouknout do jeho kánonového příběhu.
    První příběh je skvělej, ten mě prostě bavil a já si nemůžu pomoct, tento komiks je prostě Maulova definice. Taky je to skvělá ukázka toho, jka jsou Sithové víc badass než jediové. No a skvělej příběh je doplněnej pěknou mainstream kresbou.
    Druhý příběh už trošku drhne, ale jedná se trošku o takovej fan servis pro fanoušky Clone Wars, protože příběh obsahuje většinu postav, které dostávaly v seriálu nejvíce místa (General Grievous, Dooku, Talzin, Obi-wan, Mace Windu), takže fanoušek Clone Wars tu bude v sedmém nebi, protože je tu ode všeho trošku: příběh obsahuje Černé Slunce, Mandaloriany, Nightsisters, Dookua, Obi-wana a další. Kresba tu ovšem drhne a místy se mi fakt hodně nelíbila.
    Tenhle book se mi líbil. Egmont by měl rozhodně pokračovat v tom co dělá (i když je škoda, že skončili se Star wars magazínem), a začít vydávat příběhy, co nevycházely ve SW magazínu, protože aktuální kánon komiksy od Marvelu mají opravdu co nabídnout (tvůrčí týmy, super příběhy, zajímavý postavy) a byla by škoda, kdyby to tu nevyšlo. Trošku mě ale mrzí, že Egmont úplně vynechal galerii obálek, protože jsem čekal, že když už Egmont tolik pečuje o zevnějšek knihy, tak že by mohli udělat aspoň nějákou závěrečnou galerii. Za mě 4*.
  • cyboy
    Ne tak dobre jako Aaronuv run, ale jako nenarocna oddechovka je to fajn.
    70%
932111
Četl/a (83)
2Hitman3, 2scha, akvatam, AlmightyMates , Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, Benny, Blackhand47XD, calvin10, Captain Collar, Cinema Ranger, ConanVJ, Cvrdoool, cyboy, dajik, deadpool, Deckard, Dekssan, Dexir, Dzonik, Erich, faster86, Final, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, Garp, Georgíno J., Hønzza, Hades, house192, invape, Izmir Čupr, japes, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, JohnyG, kallenved, karl173, kaylin, Kazumaki, kendor007, Keno, komiksák007, lantan1, listr, malylada, Mamut12, mearez, mineralk, MP, namdnas, Netorack, noovakpetr, Norri, Olesh, Palebras, Poseidon1978, PrastenejCitron, radimisko, raenius, Sikk, slavik38, Snegis, štěpin_8, SteveCZ, t0mas, the.kasztan, Thorug, Tiba, Tomket.Tom, Tommar, trudoš, Venomslav12stars, VskPrzk, Wasseg10, xxSIMIxx, YARYNN, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
(129)
123peta, 2Hitman3, 2scha, 81splinter, Alfi, Alfred, AlmightyMates , Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, Benny, Blackhand47XD, blackJag, bmc75, bobo666_2005, burzum, calvin10, Captain Collar, CaptainL, ConanVJ, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dali, deadpool, Deckard, DegiCZ, Dekssan, Denis1996, desto, Dexir, DKoscik, Dzonik, Erich, Errov, farnhajt, fifas, filemon, Final, Flowtek, Fox01, Fr3d_K, Franta z Čokolády, Fry, Georgíno J., Geralt, Goeger-Devil007, gumidekmedvidek, Hønzza, Hades, hellblazer, house192, hugosnowden, invape, japes, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, kadas97, kallenved, kapicka, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, KINIMODUS, komiksák007, lantan1, Lenny, lifi, luky.kuky10, Macek78, malylada, Mamut12, mcleek, Mighty_Morphine, Mikei, mineralk, Mitak, mkolar, moris.cz, MP, NecRoman, Noci, noovakpetr, Norri, nx, Olesh, opytz, Palebras, pavel, pearlxjam, pechna, PH79, Poseidon1978, psramek, raenius, Rowan, S313, Sikk, Skot, slavik38, štěpin_8, SteveCZ, suricattaontheway, tacmud, Thorug, Tiba, Till, Tomket.Tom, Tommar, trudoš, Tyfus, Venomslav12stars, vishnar, vranakx, VskPrzk, VvV, Wasseg10, willis, xintax, xxSIMIxx, yogi, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
Chce (16)
delsemela, DracoAn, duri, Erich, Fida, KarlosJB, L4MIOzZ, Lamahe, Maty48, MonsterGyre, monty.cl, Nightmare, Plechy, RicHard. , Sebastian , sleepless
Shání (6)
buscheer, JaggedSK, Joker189, Lamahe, Nightmare, Sebastian