Koupit
Nejmocnější hrdinové světa se vydávají na západ a Hawkeye se ujímá vedení zbrusu nové sestavy týmu legendárních mstitelů!

Vrháme se do jednoho z nejvýraznějších období v dějinách Avengers. Jejich kalifornská sestava názorně předvádí, jak skvělý umí být superhrdinský spin-off. A tým tu rovněž zažije své nejčernější dny, protože Ultron si stvoří nevěstu! V jednom ze svých nejslavnějších příběhů se West Coast Avegngers utkávají se strašlivou Alkhemou!

Obsahuje příběhy:
Avengers, do boje
Odpoutaný Ultron

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií West Coast Avengers (Vol. 1) #1-4 a Avengers: West Coast #89-91


Scénář
Roger Stern, Roy Thomas, Dann Thomasová
Art
Bob Hall, David H. Ross (Dave)
Ink
Peter Berardi, Brett Breeding, Tim Dzon
Barvy
Ken Feduniewicz, Julianna Ferriterová, Bob Sharen
Obálka
Greg Land
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Mirka Jarotková, Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
636 g
Stran
176
Cena
249 Kč
Originál
West Coast Avengers: Ultron unbound (Marvel Comics, 1984, 1993)
  • VanTom
    Příjemná superhrdinská týmovka dvěma příběhy reprezentuje dvě doby – osmdesátá a devadesátá léta. Ani jeden není nějak kulervoucně zásadní, ale scénářem i kresbou představují slušný průměr, nad který je pozvedá podařená dynamika vztahů mezi postavami, nemající daleko k mýdlové opeře. Což pěkně vynikne právě po přeskočení o 8 let, kdy v/z týmu nezůstal bezmála kámen na kameni.
  • wistar
    oba příběhy naivní, ale čtou se docela dobře i ta kresba je fajn
  • karl173
    První příběh je ze staré školy plný naivity, jak co se týče postav, tak i událostí. Nicméně čte se to vcelku dobře a kresba není špatná. Je to čirá zábava z 80. let, která ale nemá moc čím zaujmout. Pak je tu druhý příběh. Ten má daleko větší šanci zaujmout, ale zase jeho celkový děj je příliš nedotažený a konec je poněkud odfláknutý. Celkově mám z knihy pocit, že jsme dostali průměrné příběhy, ale u toho prvního alespoň beru, že to byl jakýsi začátek, takže to splnilo svůj účel, druhým příběhem si už tolik jistý nejsem a to tam byl slavný Ultron. Za mě 3*
  • Moon
    Tak další lehce průměrná až nadprůměrná kniha z NHM.
    První část je o vzniku západního týmu, který se snaží vyrovnat ,,Á''čkovému týmu z východu. A ve výsledku se jim to i daří.
    Druhá část pojednává o návratu Ultrona, tato část je už od pohledu lepší než ta první. A to hlavně díky Ultronovi, který dokáže působit hrozivě.
    Celkový dojem je uspokojivý a knížka patří k těm lepším comicsům z této kolekce. Zabaví a neurazí, ale taky bůh ví jak nenadchne.
  • louza
    Avangers zakládají na západním pobřeží filiálku. Problém je, že nově vznikající tým je tak trochu Bčko, což si i sami členové uvědomují a strašně se snaží, aby se vyrovnali Ačku z východu. Právě pochybnosti, lidskost jednotlivých postav a odér outsiderství dává příběhům příjemný odlehčený nádech, který sympaticky kontrastuje s originální úderkou bohů a polobohů, kteří se musí z nudy řezat mezi sebou, protože si na ně žádný ze záporáků pomalu ani netroufne. West coasti se učí spolupracovat a mají dokonce i své vlastní záporáky a když dojdou, půjčují si ty už jednou poražené na východě. Začátek perfektní včetně kresby Bobyho Halla, který si uvědomuje, že není Buscema, ale strašně se snaží, aby byl a občas se mu to téměř daří. Hlavně na Tigře se vyřádil. Kam šel pro podklady k jejím kreslení raději ani nezjišťovat. Po osmdesáti číslech se bohužel tón série výrazně mění. Tým je ne jak, ale skoro úplně celý vyměněný, atmosféra mezi členy na bodu mrazu. Korunuje to ostrá agresivní kresba a jedinou zábavu tak musí zajišťovat záporák Ultron řešící neustálé problémy se svými robotickými ženami ("...a neříkej mi Ulty!" :-) ). Poslední tři sešity v knize bohužel bída. Jinak by to bylo za plný počet.

  • rewkon
    Ale jo průměr to je. Devadesátky jsem si více užil Ultron to jistí :-D
  • mearez
    Za mě absolutní pecka. Už dlouho jsem si chtěl přečíst první minisérii West Coast Avengers, a teď se mi dostalo té šance. První minisérie je naprosto skvělá, vystupují tam sice postavy, které nejsou tolik populární, ale o to je tento komiks lepší. Kresba byla super a obecně jsem si první čtyři sešity užil, už jen proto, že moje nejoblíbenější komiksůvá éra jsou 80s. Druhá část, tedy devadesátkový West Coast Avengers, jsou sice trošku horší, ale pořád mě to bavilo a až na kresbu, která místy ucházela, byl zbytek knihy taky super.
    Pokud si chcete rozšířit obzory a poznat další část historie Avengers, tak tohle je přesně kniha pro vás. Ale nečekejte žádnou velkolepou bitku, tohle je spíš takové oddychnutí od normálních Avengers. Za mě 4*.
  • hroubek
    Spokojenost. Podle názvu jsem čekal, že půjde o výplňový komiks, ale nakonec mě to dost sedlo. Oba příběhy mají dobré tempo, fajn dialogy a čtou se moc dobře. Akce je povedená, postavy jsou dobře vykreslený, i ty které moc dobře neznám. Takže spokojenost.
  • Carnage
    Nakonec lepší než jsem čekal, poslední 3 sešity byli z mého pohledu lepší protože mam raději ty 90. léta a tam to docela rychle odsýpalo a o akci nebyla nouze a celkově jsem se bavil.
  • cyboy
    S odrenyma usima prumer. Ve svetle ostatnich svazku to ale porad patri mezi to lepsi.
    V ramci NHM: 70%
  • Tyfus
    Já se bavil, 80ky mám rád!
412162
Četl/a (48)
2scha, Alfred, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Cever, cyboy, dajik, Deckard, Doppelganger, Fox01, hromotlk, hroubek, Hugin, Izmir Čupr, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, karl173, kaylin, Kouzelnik7, lantan1, Mariomichal, Martinb, me, mearez, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Moon, NikkiKonig, Paldini, PatrikTheMighty, punisher, raenius, rewkon, Rinter, roswelll, SekyCZ, Symbi, trudoš, TZcomics, VanTom, VskPrzk, wistar, xxSIMIxx, Zaknafeine, zlejzmrd
(158)
2scha, Abe, adam.ra, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Azbest, Azik2586, blackJag, Blackmoor, bmc75, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, Carnage, Cever, Comicsmaniaczone, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Dexir, disclose, DKoscik, doophy, Doppelganger, DracoAn, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Glumal, hahahoho, hlavathor, Honzin, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, Idy, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jack, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, José, Joshua_T, kadas97, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kiwi1902, komik.sx, komiksák007, Kouzelnik7, krupan, kucik, Laik, Lenny, Lobok257, luky.kuky10, Lukyn2810, Mariomichal, Martinb, Matio, Maty48, MB, me, meffis, Mercurio, merhyx, MickeyStuma, mimo_provoz, mineralk, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr.Ward, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, NikkiKonig, nx, Nyxxie, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, Piros0013, plema, Poseidon1978, punisher, Quentin, Radkos, raenius, raimi, rewkon, Rinter, roswelll, royan, Rumburaq, Salien, Saran, SekyCZ, semi41, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, t0mas, tacmud, Tawax , the.kasztan, TheoDread, Thurin, Tialster, Tomasino79, tomned, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, VanTom, vranakx, Vrtule, VskPrzk, xintax, xxSIMIxx, yogi, Zajo original, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (10)
Badgu.y1902, BreakingAway, delsemela, Denis1996, gezic, Jason2808, Premek, Sebastian the wise, sleepless, Venomslav12stars
Shání (1)
gezic