Znovuzrodil se největší pritivník Bruce Bannera, generál Thaddeus "Thunderbolt" Ross. Rudý, vřící a pekelně dopálený... Berte novhy na ramena, přichází Red Hulk!

"Kdo je Red Hulk?" V roce 2008 ta otázka otřásala celým komiksovým světem a poháněla vzrušení z marvelovského radioaktivního vzteklouna, jaké tu nebylo od dob Hulkovy největší slávy. Buďte svědky toho, kam Rosse zavede jeho nová role, když Red Hulk zdivočí! Vzteklá ikona ve svém arabském eposu získá nepravděpodobného spojence... a svého vlastního úhlavního nepřítele. V tomto hulkovském příběhu, který se žádnému jinému nepodobá, se monstrum ocitne na štíru s armádou i s nejmocnějšími hrdiny světa!

Obsahuje příběhy:
Kdo je Red Hulk?
Hulk z Arábie

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity série Hulk (Vol. 2) #22-24, #42-46

V tiráži je chybně uveden Ondřej Král za redakci, i když se na ní u tohoto dílu nepodílel.


Scénář
Jeph Loeb, Jeff Parker
Art
Sal Buscema, Ian Churchill, Mike Deodato Jr., Dale Keown, Ed McGuinness, John Romita Jr., Tim Sale, Herb Trimpe, Leinil Francis Yu, Patrick Zircher (Patch Zircher)
Ink
Gerry Alanguilan, Sal Buscema, Ian Churchill, Mike Deodato Jr., Mark Farmer, Klaus Janson, Dale Keown, Tim Sale, Herb Trimpe
Barvy
Brad Anderson, Rainier Beredo (Rain), Edgar Delgado, Marte Gracia, Morry Hollowell, Jason Keith, Dale Keown, Dave McCaig, Rachelle Rosenberg, Dave Stewart, Emily Warrenová, Dean White
Obálka
Dale Keown
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Kateřina Tichá
Redakce
Changer the Elder, Mirka Jarotková
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
718 g
Stran
208
Cena
249 Kč
Originál
Hulk: World War Hulks / Hulk of Arabia (Marvel Comics, 2010, 2011, 2012)
  • Copak(:-chceš
    Mám jednu velkou prosbu:
    Chce to víc Loeba. Ano WwH je vytržená z kontextu, ale i přes to o moc lepší než Hulk od arabia. Ten byl nudnější. Motivovalo mě to přečíst si spálenou zemi.
    3,5 hvězdy, jak říkám, chce to víc Loeba...
  • karl173
    karl173 mecenáš16.2.2020 13:46Nejmocnější hrdinové Marvelu #064: Red Hulk
    První tři čísla knihy jsou tak trochu vytržená z kontextu a jsou tu především proto, aby měl čtenář návaznost na Spálenou zemi. V jednom z čísel je takové stručně popsáno kde se Red Hulk vzal a to je asi to nejhlavnější co jsem si z toho odnesl. Poté doporučuji pro lepší návaznost přečíst již zmíněnou Spálenou zem a až pak se vrátit zpět k této knize.
    Zbylých 5 čísel je o výletu Red Hulka do Arábie. No a musím konstatovat, že přes veškerou snahu o zajímavý děj se jedná jen o laciný způsob otevření dálné minulosti vesmíru, která nedává téměř žádný smysl. A nebo dává, ale je to napsáno až moc utahaně, že mě to vůbec neoslovilo a nebavilo. Záporák je nezajímavý a je to typická šablonka, kterou jsme již viděli mnohokrát. Nakonec jsem se nejvíc bavil u jednoduchý bitek, které jsou aspoň svižné a zábavné a také mě vcelku bavil Machine Man. Jinak ale nic moc. Pro mě tohle byl jakž takž průměr. S odřenýma ušima 3*
  • Moon
    Fajn kniha s pěknou kresbou a hlavně Red hulk ,dle mého názoru, je mnohem zajímavější než klasický hulk.
    První část knihy je fajn představení Red hulka, kde je i hned odhaleno kdo to vlastně je. Jedinou výtku bych měl k tomu, že hned v prvním ,,sešitu,, jste vrženy do děje kde tak trochu tápete co se tam vlastně děje, protože nevíte co tomu předcházelo.
    Druhá část knihy je už celistvější a dobře se to čte.
    Za mě palec nahoru.
  • louza
    Jeph Loeb je machr. Napsat zdánlivou stostránkovou marveloidní ultra fackovačku plně dostávající všem atributům fackoidní demence (přesvalení v hulky přeměnění Avengers mluvící v infinitivech jsou opravdu nápad při němž čtenáři-začátečníku nadšením popraskají uhry) a na jejím pozadí vyprávět naprosto perfektně pojatý origin Red Hulka, který má hlavu a patu a ještě se s tou přiblblou fackovačkou na popředí v kresbě ve styčných bodech prolíná, je dokonalá fucka všem facek a svalnatých koz chtivých fanouškům fádního Marvelu. Facka o které ani nebudou tušit, že přilítla. To začátek arabského Hulka je podstatně tvrdší oříšek, protože tam je to všechno myšleno vážně. Ale po dvou sešitech se situace s příchodem výborného Machine Mana stabilizuje a i Hulk ke konci celkem vtipně hláškuje, takže nakonec celkem dobrá kniha. 70%
  • Venomslav12stars
    Fajn komiks který se rychle přečte
  • Carnage
    Podle mě to docela splnilo účel představení Red Hulka, v úvodu bylo napsaný že se prostě začal objevovat a asi po cca 2 letech přišel komiks který definitivně rozsekl kdo to je a to byla ta první část NHM takže bych neřekl že jsme na tom byli jinak než když to vycházelo originálně (vytknul bych jen že Avengers tam prostě byli a potom co jim Ross rozbil huby jsme o nich nevěděli nic). Trochu přehnaná kresba prvních sešitů se mi líbila a pak Hulk z Arabie udal trochu jinej tón kterej se soustředil jen na Red Hulka a mě to celý fakt bavilo a jsem rád že rozšíření NHM přišlo protože se těším na další potvrzený hrdiny s moderní kresbou. (Spider-Gwen, Ghost Rider Robbie Reyes a další)
  • rewkon
    První polovina kdo je red hulk způsobem jedna velká bitka a nějaké myšlenkové pochody Rosse ,ale Hulk z Arabie byl v pohodě zajímavý záporák celkem vzato jsem od toho NHM nic nečekal učel to splnilo zabavilo.
  • hroubek
    Tak já nevím. Tři hvězdy jsou málo, a čtyři zase hodně. Sehnat opravdu dobrý komiks s Hulkem a nebo se stejnou tématikou je hodně těžké. Čest vyjímkám jako je Hulkova planeta a Hulk proti světu. Příběh sám osobě není špatný, jen se u něho ukazuje, že nám, českým čtenářům chybí jisté detaily, aby ten příběh mohl dobře fungovat. První polovina komiksu se mi četla celkem špatně. Druhá půlka byla lepší, protože jsme v ní dostaly nový příběh, nové postavy(Arabian Knight) a celkově to bylo celé uzavřené, i přestože to místy bylo extrémně přepálené. Red Hulk není vůbec špatný komiks, bohužel ale taky není žádnou velkou peckou.
  • Tyfus
    Jestli to mělo fungovat jako představení postavy, tak to nefungovalo. Hodilo nás to do dávno rozjetého příběhu. Vůbec netuším o čem to bylo.
  • cyboy
    Uplne jsem nevedel, co cekat, ale nakonec to byly celkem fajn pribehy v pomerne rychlem tempu. Jako asi se k tomu v dohledne dobe nevratim, ale taky nemam potrebu se toho zbavit.
    70%
318144
Četl/a (59)
2scha, Alfred, Azik2586, Becko, Blackhand47XD, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Cever, ConanVJ, Copak(:-chceš, Craxx, cyboy, dajik, Deckard, Doncek4321, Doppelganger, Fox01, hromotlk, hroubek, Hugin, Izmir Čupr, Jack, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, karl173, kaylin, Lachvos, lantan1, Lukis89, Mariomichal, Mart74, Martinb, Matlas liberecký, me, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Moon, Mr. Baboon, Paldini, PatrikTheMighty, punisher, raenius, rewkon, Rinter, roswelll, slavik38, Spike, Standis0202, trudoš, TZcomics, Ukko, Venomslav12stars, VskPrzk, xxSIMIxx, Zaknafeine, zlejzmrd
(163)
2scha, Abe, adam.ra, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Azbest, Azik2586, Becko, Blackhand47XD, blackJag, Blackmoor, bmc75, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, Carnage, Cever, ConanVJ, Copak(:-chceš, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Dexir, disclose, DKoscik, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Glumal, gwen666, hahahoho, hlavathor, Honzin, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, Idy, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jack, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, José, Joshua_T, kadas97, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kiwi1902, komiksák007, Kouzelnik7, krupan, kucik, Laik, Lenny, Lobok257, Lukis89, Lukyn2810, Mariomichal, Mart74, Martinb, Marvin, Matio, Matlas liberecký, Maty48, MB, me, meffis, Mercurio, merhyx, MickeyStuma, mimo_provoz, mineralk, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr. Baboon, Mr.Ward, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Norri, nx, Nyxxie, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, Piros0013, plema, Poseidon1978, punisher, Quentin, Radkos, raenius, rewkon, Rinter, roswelll, Rumburaq, Salien, Saran, semi41, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, Spike, Standis0202, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tomaseek, Tomasino79, tomned, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Ukko, Venomslav12stars, Viking, vranakx, Vrtule, VskPrzk, xintax, xxSIMIxx, yogi, Zajo original, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (8)
Badgu.y1902, delsemela, Denis1996, gezic, Jason2808, Premek, Sebastian the wise, sleepless
Shání (2)
gezic, NikkiKonig