Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Naruto není zrovna dokonalý žák. Víc než bojová umění mu jde provokování učitelů a jiné poťouchlosti. Přesto má jeden sen. Chce se stát největší bojovníkem, co kdy žil. Chce nosit titul hokageho. Což je docela problém – zatím se mu nedaří dotáhnou to ani na nindžu nejnižší kategorie a u každé zkoušky propadá.
Jenže Naruto v sobě skrývá jedno temné tajemství. Tajemství, které ho může dovést k jeho cíli... nebo zničit celý svět.

Od roku 2018 v prodeji také souborný box obsahující díly 1-7

Scénář
Masaši Kišimoto
Art
Masaši Kišimoto
Obálka
Masaši Kišimoto
Lettering
David Horák
Překlad
Jan Adamčák
Redakce
Filip Gotfrid, David Horák, Jan Horgoš
Žánry
akční, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7449-047-7 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
113 x 175 mm
Tisk
černobílý
Váha
185 g
Stran
192
Cena
179 Kč
Originál
Naruto #01: Uzumaki Naruto!! (Shueisha Inc., 2000)
Varianty
Naruto #01: Naruto Uzumaki (2. vydání) (2012)
Naruto #01: Naruto Uzumaki (2011)
  • Covenant
    Covenant16.2.2023 13:37Naruto #01: Naruto Uzumaki
    Naruto není pro mě. Myslel jsem si to, ale chtěl jsem zkusit. Je to tak pro dvanáctileté. Takový Bradavice, kde se místo kouzlení bojuj....cvič.....no vlastně kouzlí. A kde místo vyvoleného, je .... tak jinak. Kde místo dvou kluků a jedný holky.... tak taky ne. Už vím. Je to jinde. Ano. Je to jinde a jinak to tam vypadá. Žertuji samozřejmě. Nemůžu usuzovat jen podle jednoho dílu, jak to bude pokračovat. Třeba to bude velkolepé, ale já už se toho nezúčastním. Nelíbí se mi totiž ani děj a nezajímá mě, škola ninjů.... nebo magických ninjů. Autor také vysvětluje spoustu věcí zbytečně, až je to otravné. Humor je předvídatelný a jednoduchý. Nicméně tak hrozné to nebylo. Dalo se to číst od začátku do konce. Nebo vlastně od konce do začátku.
  • tom173
    Viděl jsem skoro celé anime, takže vím co se bude dít do zhruba padesátého dílu. Stejně jsem se chtěl do mangy pustit, protože mám na Naruta super vzpomínky. No a je to stejně fajn jako seriál - vtipné, sympatičtí hrdinové a pěkné nastínění světa v úvodním dílu. Líbí se mi autorovy poznámky po každé kapitole. Trošku jsem si zvykal na mrňavý formát ale to je prostě manga. Určitě si sem tam pořídím další díly.
  • Fort
    Fort4.8.2021 14:49Naruto #01: Naruto Uzumaki
    Vysloveně otravná hlavní postava, jsem jsi přál ať je to záporák a rychle umře. Na tohle jsem se nechal zlákat komentáři od uživatelů a vůbec nesdílím jejich nadšení. Nebyl jsem schopen to dočíst a ihned jsem prodal.
  • Negan
    Negan2.2.2021 22:34Naruto #01: Naruto Uzumaki
    Naruto určitě není komiksem, který by byl nějak pokrokový, ale funguje jako fajn zábava. Kresba není špatná, ale občas působí prázdně. Vydání je vcelku malé. Obálka průměrná. Děj je hlavně ze začátku trochu zmatený, ale později je fajn. Postavy jsou fajn.
    Celkový dojem: 6/10
  • Olwen
    Olwen1.10.2019 08:48Naruto #01: Naruto Uzumaki
    Zaslouží si 3*. Dávám ovšem 4*, protože jsem se několikrát od srdce nahlas zasmál.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš20.8.2019 22:20Naruto #01: Naruto Uzumaki
    Uff! Tak toto som nečakal! Z prvého dielu Naruta som úplne nadšený a je to pre mňa jedno z najpozitívnejších komiksových prekvapení. Je to vtipné (dvakrát som vybuchol smiechom), napínavé, dobre kreslené, sympatické, premyslené a celkovo veľmi príjemné čítanie. Ak si to takúto úroveň udrží aj ďalšie časti, tak budem vážne ľutovať, že som Naruta tak dlho ignoroval.
  • trudoš
    trudoš editor15.11.2016 00:23Naruto #01: Naruto Uzumaki
    S tvorbou zemí vycházejícího slunce mám jednoduše problém v tom, že mi uniká jejich smysl pro poetiku. Přestože mě dokážou rozhodit hororovou atmosférou nebo nadčasovou filozofií, je pravdou, že daleko častěji bezmocně plavu v jejich vnímání světa a lidí vůbec.
    Takže jsem trochu počítal, že narazím i s Narutem a u první třetiny tomu tak skutečně bylo. Hodně se tu skáče v ději, v souvislostech a především ve vnitřních pochodech jednotlivých postav. Super Smash Bros hadr. Pak ovšem Naruto nastoupí na výcvik a zápletka se konečně rozjíždí. A je vtipná, akční i nápaditá, přesně jak slibuje celosvětový úspěch série.
    V důsledku tedy velmi příjemná manga. Nepřináší žádné hluboké myšlenky, ale dokáže držet linii zábavy dostatečně dlouho na to, abyste po dočtení okamžitě chtěli další díl. Dějově je nastavena podobně jako můj v dětství oblíbený seriál Opičí král, kde kromě epizodních zápletek se dějem stále táhne ještě ta ústřední, která se možná časem vyřeší, ale zas tak moc o ni vlastně nejde.
  • MultiScorey
    MultiScorey5.10.2014 19:51Naruto #01: Naruto Uzumaki
    Úžasná manga, sice mám jen tři díly (komiksy jsou přece jen přednější), ale musím uznat, že mě to úplně ztrhlo, nikdy jsem si nemyslel, že mě bude bavit manga, když jsem anime z části shlédl na Jetixu, ale opak je pravdou, 5/5 - prvotřídní podívaná, která jen tak nepřestane bavit.
  • Schramm
    Schramm16.9.2014 22:19Naruto #01: Naruto Uzumaki
    Tak tohle je největší překvapení psolední doby. Chtěl jsem si jen udělat názor co to ten Naruto je, nečekal jsem, že mě to zaujme - a chytilo mě to velmi!
  • kaylin
    kaylin7.2.2014 16:19Naruto #01: Naruto Uzumaki
    První kniha je především seznámení s hlavními postavami, základními pravidly světa, který se například dobově velmi těžko určuje, protože jsou zde prvky tradičních japonských kultur, ale stejně tak i moderní vychytávky, a také je nám načrtnuto, jak se bude příběh vyvíjet. Je zde přesto hodně akce, která dokáže upoutat, jsou zde zajímavé nindža techniky, ale člověk se neubrání pocitu, že už chybí jen sbírání Pokémonů. I když vlastně ne, ony se zde "sbírají" techniky a tituly. Naruto není postava, která chytne každého, ale je zde neskutečný prostor pro její vývoj. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/02/490-naruto-1-naruto-uzamaki-65.html
  • Černá Krysa
    Černá Krysa10.1.2014 15:39Naruto #01: Naruto Uzumaki
    Všichni o tom pořád žvanili, tak jsem si ze zvědavosti koupila první díl, abych věděla o čem je řeč, i když mě to moc nelákalo, páč jsem si myslela, že to je infantilní. Schlamstla jsem to v metru a říkala si, že je to taková oddychovka, celkem ujde, ale člověk od toho nesmí příliš očekávat. Ale pak...(viz koment. u 2. dílu)
  • Plocan
    Plocan27.12.2013 12:56Naruto #01: Naruto Uzumaki
    Pozor! Text může obsahovat spoilery! Poté, co jsem si znovu přečetl mangy Každá jsme jiná a Ve službách nuly se pouštím do čtení další série, která se hrdě tyčí v mé manga knihovničce. A není to nic menšího, nic kratšího, nic lepšího než Naruto. K Narutovi mám jakousi citovou vazbu, jelikož je to moje úplně první anime (když tedy nepočítám jako malý sledování Pokemonů a Digimonů), které jsem kdy viděl a je to také Naruto, díky čemuž jsem se začal aktivněji zajímat o mangu, anime a hlavně poznal svoji nejlepší kamarádku... Proto mi prosím odpusťte, že budu Narutovi v hodnocení krapet nadržovat...
    První díl Naruta začíná ve Skryté Listové vesnici - v Konoze, kde mladý dvanáctiletý chlapec jménem Naruto touží po tom, stát se tím nejlepším ninjou ve vesnici, Hokagem - jakýmsi starostou, nebo spíše hlavou vesnice. Od malička má v sobě totiž Naruto zapečetěného liščího démona, který před dvanácti lety zdevastoval vesnici. Naruto o tom však neměl ani zdání, až jednou mu to prozradil mistr Mizuki, který jej chtěl natolik rozrušit, aby se chtěl Naruto vesnici pomstít a vypustit démona, kterého v sobě měl. Ačkoliv je Naruto nejhorším žákem v akademii Šinobi, přeci jen se mu podaří složit zkoušky a stát se Genninem - Ninjou té nejnižší možné úrovně. Spolu s dalšími dvěma spolužáky - překrásnou Sakurou, do které je Naruto od začátku zamilovaný a chladným a odměřeným Sasukem, kterého naopak Naruto nesnáší a stále s ním soupeří - vytvoří tým, který vede záhadný mistr Kakaši. Ten je od začátku hodlá podrobit zkoušce přežití, během které mu musejí ukrást rolničky, jinak budou posláni zpátky na akademii. Nakonec jim však mistr poví, že by se ani na akademii neměli vracet, ale raději úplně přestat být ninji.
    První díl byl jako rozjezd celkem fajn, jelikož jsem však věrný fanoušek seriálové předlohy, jisté nedostatky a chybky jsem tu také našel. Jestliže je hokage nejsilnějším ninjou v celé vesnici, jak je tedy možné, že ho odrovná ten nejhorší student na akademii tou nejzákladnější technikou přeměny? Je to tam sice jako vtípek, přesto mi však přijde, že si krapet protiřečí. Dále jsem měl vždy pocit, že Hokage je přeci titul... Nepamatuji si, že by se Zeman jmenoval „Prezident“, proto mne celkem irituje, když čtu: „Jméno tohoto ninji bylo Čtvrtý Hokage.“ Nevím, jak by se Zeman cítil, když by se měl nyní jmenovat „Třetí Prezident“. Jelikož sleduji seriál, tak vím, jak se Čtvrtý skutečně jmenuje a pravděpodobně v době, kdy byl vydán první díl Naruta ještě Kišimoto (autor) nevěděl, jak se bude jmenovat, přesto to dost bilo do očí. K přepisování jmen do české transkripce se vyjadřovat nebudu, ze začátku (když jsem mangu v roce 2011 koupil) mi to vadilo. Jakmile jsem přečetl první 2 díly, bylo to v pohodě a hlavně je to tak správně. Téměř u žádných jiných mang se mi to nestává, ale manga má v oblibě vyhazovat stránky. Ačkoliv k manze chovám posvátnou úctu a chovám se k ní jako k pokladu, přesto se občas snaží nějaká ta stránka vypadnout...
    Abych ale nepoukazoval jen na negativa, musím říct, že se mi opravdu hrozně líbí titulní stránky kapitol, jsou opravdu nápadité a jsou pastvou pro oči (tedy alespoň pro ty mé). Celková kresba není kdovíjak skvělá, ale časem se taky zlepšuje (a v těch nejnovějších kapitolách zase zhoršuje).
    Každopádně jako rozjezdový díl to bylo fajn, ale musím své původní hodnocení trošku poupravit. Vzhledem k tomu, že je před námi ještě mnoho lepších dílů a má to přeci jen nějaké mouchy, musím udělit 50%. Dobré, ale bude to ještě lepší...
  • jones1240
    jones124015.1.2013 07:06Naruto #01: Naruto Uzumaki
    Moje první setkání s mangou a určitě ne stou nejlepší. Naruta sem dřív parkrát viděl v televizi což je dobře že ne víckrát protože je to uplně totožný. První díl Naruta mě opravdu navnadil na další díly je to vtipné akční zabavné ikdyž občas jsou souboje i kresba trochu nepřehledné ale to se dá odpustit. Takže já hodnotím kladě a těším se na další díly a na postupný rozvoj postav které jsou dobře napsané
  • Boss007
    Boss00711.5.2012 09:12Naruto #01: Naruto Uzumaki
    Tohle jde mimo mě, mangu miluju, ale jenom tu dospělou. Naruto, Bleach nic pro mě. Škoda, že u nás raději nevychází Pluto či Vagabond a když Hanami v česku zkrachovalo šance, že někdy výjdou už není žádná.
  • barydave
    barydave5.4.2012 15:15Naruto #01: Naruto Uzumaki
    Ikdyž jsou i daleko kvalitnější shonen mangy, svět Naruta je prostě něco pro mě:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.1.2012 19:07Naruto #01: Naruto Uzumaki
    Podobně jako u jiných manga komiksů u mě i tady nastala fáze "wtf, co to zase je, nechápu to, nechci to číst", která se pomalu měnila v "aha, dobře" až se nakonec proměnila v docela přiměřenou zábavu. Chápu, že řada věcí je jednoduše kulturně nepřenositelných, takže mám celkem problém asijskou tvorbu hodnotit. Na druhou stranu to, co se sem dostává, je většinou mainstream a ten se v mnoha ohledech neliší od toho našeho "západního". Takže komiks je napsán tak, aby byl akční, aby byl jakože vtipný a aby to celé dobře ubíhalo. To se povedlo, i když samotná zápletka a hlavní hrdina mě nikterak zvlášť nebere.
  • Slaine
    Slaine admin8.10.2011 15:13Naruto #01: Naruto Uzumaki
    Naruto se mi líbí víc jak Crying Freeman. Baví mě lehká ulítlost, rozmanité a uvěřitelné charaktery (především mistr Kakaši - SPOILER pod rouškou ospalýho znuděnýho budižkničemu se skrývá kurva hustej nindža!/SPOILER) a celkově to vypadá, že to bude naplňovat moje očekávání od mangy - postupný vývoj a růst schopností postav, důraz na jejich emoci a vnitřní pochody, magie a potvory, zajímavé prostředí. Zkrátka něco mezi Final Fantasy VII a Pokémonem :-).
    Kresba velice detailní a dynamická, místy trochu nepřehledná.
    Asi bych se i odvážil říct, že jsem z prvního Naruta nadšen. Těším se a jsem zvědav, jak to bude pokračovat v druhém dílu... a upřímně, to už se mi u comicsu dlouho nestalo :-). Proto mírně nadhodnocuji. Amen
  • Fry
    Fry admin8.10.2011 10:00Naruto #01: Naruto Uzumaki
    Tak, nakonec jsem neodolal a také jsem zkusil Naruta!

    Manga mi jde proti srsti ale co...
    Kapitola 1: Naruto Uzumaki!! - Ano, Naruto je trouba (tedy na začátku) a přitom se chce stát hokagem.
    Kapitola 2: Konohamaru!! - Konohamaru i Ebisu jsou dvojka která se rozhodně hledala.
    Kapitola 3: Sasuke Učiha!! - Začíná to nabírat na obrátkách a příběh začíná dostávat smysl.
    Kapitola 4: Kakaši Hatake!! - Kakaši je asi nejlepší postava z téhle knihy, vyrovnaná a přitom velice vtipná.
    Kapitola 5: Nepozornost - největší nepřítel!! - Kousek s téhle kapitoly už jsešm četl, ale ted to začíná mít větší smysl.
    Kapitola 6: Sasuke by se přeci...!! - Kakaši je špička v oklamávání.
    Kapitola 7: Kakašiho ortel - Poslední věta téhle kapitola určitě navnadí na další díl.

    Celkově se mi to líbilo (a koupím i druhou knihu).
  • erik
    erik28.9.2011 16:41Naruto #01: Naruto Uzumaki
    Videl som pár dielov anime (a nebrali ma, každý diel mal pätnásť minút rekapitulácie a päť minút nového deja, kam sa na to hrabú telenovely) a neplánoval som, že si to kúpim. Ale potom mi napadlo, že aj tak to Crew za chvíľku zabalí a prvý diel v češtine bude ešte rarita, tak som si ho kúpil a... A celkom som sa bavil. Milé prekvapenie, nič svetoborné, iste, ale to nie je ani taký Zámok a kľúč, a predsa sa pri ňom človek pohodlne odreaguje. A možno si kúpim aj druhú knihu.
  • GORERATED
    GORERATED7.9.2011 13:00Naruto #01: Naruto Uzumaki
    Na tohle se vyprdnout a rozjet pořádně Freemana a dokoupit Akiru a Ghost in the Shell.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš5.9.2011 01:02Naruto #01: Naruto Uzumaki
    Mno jo, tak Naruto. Je to jedna z prvních mang, co jsem doopravdy četl a jediná, u které i po mnoha letech stále zůstávám, takže si ho nebudu kazit :)
    Vychvalovat ho zbytečně nebudu; vždycky je někdo, komu se líbí a někdo, komu se nelíbí (někomu se nelíbí jen proto, že se to líbí někomu jinému) :)
    Zmíním tedy věci, které mě osobně u Naruta stále drží.
    1. Kresba na vysoké úrovni - v rámci možností se vymyká obvyklému manga mainstreamu, dá se rozpoznat styl autora a obrázky bývají prokreslené i v pozadí.
    2. Dynamika příběhu - akční sekvence jsou fázovány na chuť mému vkusu a zřejmě se jich pořádně nikdy nenasytím.
    3. Množství postav (a jejich vývoj), které si člověk může nebo naopak nemusí oblíbit a má pocit, že Naruto není ten jediný, kolem kterého se všechno točí (což někomu může připadat jako problém a já to chápu).
    4. Příběh samotný - drobné šaškárny blonďatého kluka přerostou v přitažlivé bitvy obřích rozměrů; postavy mohou umřít, takže člověk se o ně může v klidu bát; originální a důvtipně i geniálně promyšlené souboje s použitím nejrůznějších technik.
    5. Celkový feeling, zápal a energie, co z mangy čiší.
    Doufám, že jsem náhodou neprozradil nic z příběhu. Tak ještě zmíním věci, co mě občas štvaly. Samotný Naruto. Hehe, on je občas tak tvrdohlavý a opakuje ty samé věci, že člověk má chuť po něm něco hodit. Ale nikdo není dokonalý a je to součást jeho image, takže ho tak beru. Délka příběhu - doufám, že autor nepomýšlí také na tvorbu jeho dobrodružství v Narutově důchodovém věku. Pak je tu ten nezdravý fandom kolem Naruta, ale to je bohužel nutná součást každé populární série.
    Následují poznámky, které bych rád dodal.
    Překlad mi nevadí, česká transkripce je prostě česká transkripce. Pokud tohle někdo nedokáže zkousnout, tak nad ním jenom zakroutím hlavou. Nebo raději ne, abych si ji neukroutil.
    Obálka mě zaskočila i před lety (tuším, že Naruto začal vycházet zhruba v roce 1999), ale je to prostě část poznávací značky, takže ok. Dneska si už nedovedu představit, že by vypadala jinak.
    Práce českého grafika - to je frajeřina zřídkakdy viděná, natož v manze, natož v manze typu Naruto. Jestli se ta sfx-ka budou předělávat co dva měsíce, tak klobouk dolů. Vydrž to, grafiku! Však časem to lidé ocení. Možná. Je to dřina, ale vypadá to dobře :)
    Naruta prostě budu kupovat, neb se také počítám mezi fanoušky (podotýkám, že mezi střízlivé fanoušky). Hodnocení dávám jako člověk ovlivněný svým dřívějším já, které v době, kdy začalo Naruta číst, bylo jen o něco málo starší než hlavní hrdina.
    Těším se na další díly, tak sem s nimi.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš26.8.2011 01:44Naruto #01: Naruto Uzumaki
    I pres nenapadne naznaceni Crwe, ze tato manga miri k mladsim rocnikum jsem neodolal a zakoupil. Necekal jsem mnoho, ale ani to jsem nedostal.

    Hlavni hrdina je vylozene nesympaticky. Malej, urvanej spratek, ktery nicim extra nevynika, mimo detinskeho upozornovani na svoji existenci prihlouplym nasiranim sveho okoli. Prijde mi jako takovy ten typ, ktery kdyz neni po jeho, tak zadrzuje dech dokud se neudusi:).

    Scenar je jednoduchoucky jak jen muze byt. Primocare se dozvim kdo, co, jak a kde, odhali se "tajemstvi" puvodu Naruta, par souboju, konec prvniho dilu. Kresba je podle meho slusna, ale s mangou mam minimalni zkusenosti, takze nemohu posoudit. Kazdopadne Crying Freeman mi kresebne prijde o par trid vyse.

    Kdybych mel koupit comics diteti, tak radeji sahnu po Usagim nebo treba po Tintinovy.
  • Final
    Final mecenáš23.8.2011 18:58Naruto #01: Naruto Uzumaki
    Vtipné, čtivé, akční. Moc jsem od této mangy nečekal, prostě záležitost pro děti. Ale i přes své tři křížky na kontě to budu kupovat dále. Milé překvapení za hodně dobrou cenu.
  • Azalin
    Azalin mecenáš19.8.2011 13:12Naruto #01: Naruto Uzumaki
    Naruto je skvělá manga, o tom není pochyb. Ono prosadit se v Japonsku není žádná prdel a Narutovi se to povedlo tak, jako žejmě žádné jiné sérii od dob Dragonballu, případně One Piece. V první knize je ještě příběh poněkud rozháraný, je zde zřejmá snaha zaujmout čtenáře různými vtípky. Ovšem už od druhé knihy se Naruto rozjede opravdu neuvěřitelným způsobem a tempo poklesne snad až někde kolem 30. dílu.
  • krvinka56
    krvinka562.8.2011 09:06Naruto #01: Naruto Uzumaki
    Prostě Naruto tak 100%.

    Bané musím být krytický a nejen nadšenec co má rád seriál a konečně má šanci si přečíst si i mangu.Popravdě co je na tom nejhorší je ta obálka ta se mi vůbec nelíbí ale co to přežiju.Kresba je pěkná i když ze začátku má autor místy tu kresbu pěkně odfláklou a nepovedenou.Bohužel sem začal srovnávat mangu se seriálem místy to seriál kopčí fakt pořádně a v něčem je naopak manga o něco lepší než seriál.Tady mi třeba nesedl překlad názvu knihy co čte Kakaši a to tulící ráj v seriálu to je flirtovací ráj což mi sedne mnohem víc .Také mi docela vadí malej formát knihy těžko se to zařazuje mezi jiné mangy .Ale i tak sem spokojen.Je to príma oddychové a zábavné čtení,s tím že se místy člověk musí i zamyslet nad konáním postav a jejich cíly je to trochu skutečnější než jinde.Naruto není jen další jednotvárná a tupá manga je prostě NARUTO.
  • yojimbo
    yojimbo30.7.2011 15:56Naruto #01: Naruto Uzumaki
    "Můj milý deníčku, dnes jsem si koupil svou první mangu, ale slibuji si, že i nadále zůstanu normálním, pro-západním komiksovým fanouškem! Ovšem nemůžu říci, že by se mi Naruto nelíbil, ba naopak! Postavičky tam dělají srandovní obličeje, na každém kroku je nějaké citoslovce a věty většinou buď začínají, nebo končí třemi tečkami, případně vykřičníkem. Fakt, že se to čte zprava doleva a od konce na začátek, mi kupodivu přišel docela přirozený. Navíc jsem ocenil, že texty jsou psané klasicky - tedy zleva doprava, na což jsem zvyklý a nemusel jsem tak při čtení používat zrcátko. Co se příběhu týče, je to jen začátek, ale dává tušit, že ačkoliv se celá série svou délkou vyrovná Vojně a míru, Naruto bude asi o něco zábavnější. Taky mě baví malý formát - člověk má chuť si tu knížku strčit do kapsy, i když k tomu není zrovna důvod."

    Jen dodám, že celkově jde o příjemnou nenáročnou oddychovku. Chválím celkové zpracování i překlad, který mi ani v nejmenším nevadil!
  • Awakener
    Awakener29.7.2011 23:19Naruto #01: Naruto Uzumaki
    dostal jsem co jsem cekal, -10% za čúnina a podobny ohyzdnosti
18301923
  • Azalin
    Azalin mecenáš11.5.2012 17:34Naruto #01: Naruto Uzumaki
    Boss: Tak vydání Vagabonda asi není úplně bez šance, s Plutem je to asi horší. Každopádně i když je Naruto "jenom" shonen, je to špička ve svém oboru. Rozhodně nejde hodnotit podle prvních kapitol, jako ostatně málokterou mangu. Delším sériím prostě trvá celkem dlouho, než se pořádně rozjedou..
  • Zack
    Zack admin26.8.2011 13:20Naruto #01: Naruto Uzumaki
    Demnog: mas pravdu, ze Naruto je na zacatku neskutecne otravny spratek, s kterym muze sympatizovat jen podobne ladeny geneticky odpad, ale je to umysl, protoze jak Naruto starne, roste a pribeh zahustuje a je temnejsi, tak teprve ocenis, jakou dlouho cestu v dospivani Naruto usel. Cimz teda nerikam, ze to je serie pro tebe, jen ze se tohle hodne rychle zmeni prvnim realnym bojem, kde jde o zivot. Harry Potter je v prvnim dile taky ufnukana mala buznicka a ke konci na svuj vek kurva nebezpecny mag. A kdo by nemel tyhle vyvoje postav rad, jakkoliv to je klise z nejstarsich.
Četl/a (69)
Alikkk, Ananasový Džus, BadBoy, Baffman55, batoo, Bronn, Černá Krysa, charvos, Davidos402, Deckard, DEmnoG, Dexir, DoctorHarpy, Doctor_Sk, erik, Faix, Final, Fort, Fox01, Freckles, Fry, Géba, Golem, Hønzza, Hanussen, hhannie, inosuke, Jak, James, kallenved, Kamoš, kaylin, kisuke93, lacoste, Lobok257, Lokusta, Lord Baltimore, Lucy117, Madao, Martinb, mindstormjak, Mitsuko, motycond, mozzu, Mr.Plysh, namdnas, Negan, NylKasbri, Patricio, Poniczech, raenius, rewkon, Róbert Nagy , Sagikkun, Saiko-chan, saja, Schimi85cz, Schramm, seneke, Sir_Pete, Slaine, trudoš, valentajno, Velkej šéf, xflori01, yogi, Zahonko, Zajo original, zlejzmrd
(158)
665+1, 81splinter, alchymista5, Ananasový Džus, Askalon, Awakener, Azalin, Azbest, BadBoy, Baffman, Baffman55, BakkyTheGreat, barydave, batoo, blackJag, bmc75, Bozhi, Braindead, carlmichael, Cassidy, Černá Krysa, charvos, Davidos402, DEmnoG, Dexir, DoctorHarpy, doophy, Einstain666 , erik, Final, flaire, FrankieOndatra, Fréza, Fry, Glumal, Golem, goodspeed, grinder, gruno, Hamichal, Hannibal92, Hanussen, Hebled, hiro666, hlavathor, Hrdina3333, inosuke, invape, JackOneil, Jak, James, jeffoun, Johnny Sasaki, jones1240, Kadin, kallenved, Kamoš, Kareru, kaylin, Kazumaki, kisuke93, konous, Krenzi, krvinka56, kubik1991, kucik, lacoste, LegendOfLore, Leland, listr, Lobok257, Lokusta, lopik, Madao, Malachias, Martin Buchal, Martinb, Masinfira, MB, merhyx, Michael Jarkovský, mike731, mindstormjak, Mitsuko, motycond, mozzu, Mr.Plysh, MultiScorey, Nanami, naut77, Negan, Nightmare, NylKasbri, o2t2, OwerLord, Patricio, pechna, peposek, Pjenkus, Plocan, Poniczech, Premek, prokop.prcik, punisher, raenius, Redlum, rewkon, Ricarderon, Róbert Nagy , sabca.0207, Sagikkun, Saiffer, Saiko-chan, Sammael, Saran, Schimi85cz, Schramm, seezeethree, segy, seneke, Sidi Santini, SirMinac, Sir_Pete, Slaine, sleepless, slothest, smazy, Stara.kryta, stepan.tichy, tacmud, Tarka Daal, TheBronxCore, TheoDread, tkorvas, Tomate, Tombal, Tominos, Tony TwoDee, Toren, trener83, trudoš, tulipstros, tygristek, valentajno, Velkej šéf, vishnar, vranakx, Were-chan, WoodySempaii, xflori01, xintax, yogi, yojimbo, YukioSanUchiha, Zahonko, Zajo original, zdennanek, zlejzmrd
Chce (7)
Blacklarch, fusnix, Maty48, OwerLord, Peterka, WereWolf, Yone
Shání (1)
OwerLord
Nabízí (5)
Doctor_Sk, FrankieOndatra, MB, namdnas, Tomate