Koupit
Autorský komiks na pokračování, vychází pod hlavičkou Koreastudio (studia komiksové reality).
Voleman je částečně autobiografický příběh inspirovaný skutečnými událostmi. Také další postavy příběhu, jako Volemanova láska Marie či křehký policista Kamil, mají svůj předobraz v reálném světě. Právě obsazování lidí blízkých, přátel a známých do rozmanitých rolí je vedle linie tajemství jedním z hlavních témat Volemana.

Scénář
Jiří Grus
Art
Jiří Grus
Obálka
Jiří Grus
Redakce
Tomáš Matějíček (Hibi)
Žánry
akční, humorný, městská fantasy, ze života
ISBN/ISSN
978-80-903877-2-0 (Adéla Tlachačová)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
185 x 260 mm
Tisk
černobílý
Váha
350 g
Stran
52
Cena
150 Kč
  • trudoš
    trudoš editor8.1. 19:35Voleman #03
    Výtvarník Jiří Grus popouští uzdu své fantazii a nechává jejímu projevu volný průběh. Nemohu ovšem říct, že bych z toho byl úplně šťastný. Po výtvarné stránce nádhera a ve svém důsledku bezkonkurenční záležitost, dějově jsem v tom ovšem lítal jak prase v porcelánu. Buď mi uniká něco očividného, nebo autor skutečně nic nevysvětluje a nechává na čtenáři, aby si s tím poradil sám. No, a já si neporadil.
    Moje provinční představivost zkrátka všechny ty mezi-dimenzionální souvislosti nedává. Jednotlivé epizody sice fungují, ale jakmile na zápletku začnu pohlížet jako na celek, přijde mi tragicky zmatená, a především nikam nesměřující, což je u třetího dílu ze čtyř krapet na pováženou. Tedy, ne že by Jiří Grus nepřišel s jakýmsi vysvětlením, to ale na mě působilo stejně smysluplně, jako když ekonomové vysvětlují, proč je třeba při všeobecné krizi ještě trochu podráždit peněženku.
    Každopádně, množství v kresbě skrytých odkazů na české a slovenské komiksy potěšilo moc. Nejvíc pak Nikkarinova 130.
  • lukascus
    lukascus6.11.2011 01:16Voleman #03
    Příběh dostává pachuť fantas-magoriáctví. Pro mě možná malinko trochu zklamání, ale pořád dobrý.
  • mára
    mára mecenáš6.6.2009 14:26Voleman #03
    Voleman je lepší každým dalším dílem. Nic jiného mu nezbývá. Exkurze do Volemanova zaměstnání byla vynikající! Ve vyprávění mi chybí rytmus. Nedá se číst tak harmonicky jako Moorovy komiksy. Oko musí často těkat sem tam po stránce, což mi nebylo příjemné.
  • Le Porello
    Le Porello16.5.2009 18:02Voleman #03
    Třetí díl je zatím podle mě nejslabší, podle mě má trochu problémy s tempem a gradací, ale furt je to vysoký nadprůměr a netrpělivě se těšim na další díly...
  • ole
    ole24.4.2009 13:40Voleman #03
    mám to rád
  • mikki.maser
    mikki.maser6.1.2009 18:38Voleman #03
    vsechny sem je precet znovu abych se do toho dostal, a vtahlo me to tak ze chci dalsi, dalsi a dalsi . jj Grus umí.
  • brkowycz
    brkowycz25.12.2008 11:25Voleman #03
    Stále solidně se vyvíjející serie. A ta kresba, to je něco naprosto úžasnýho. Vykresluje detaily tam kde je to potřeba, naopak tam kde ne je jednoduchý, ale pořád oku lahodící náčrt. Serie Voleman svou kvalitou brzy onu lichotku "Comics dosahuje světové úrovně" změní v nadávku, protože si myslim že tohle je o něco lepší, než některé věci co vycházejí ve světě.
48321
Četl/a (37)
ben_bella, binnmode, chcita, Dalistar, davidek, DEmnoG, Dezodoo, Draco nobilis, emanek, farnhajt, filemon, flipflop, flyboj, Fox01, J.Connor, James, Jestrab2, jiskra, Kerbellos, Khagrael, Le Porello, lukascus, majer, monty.cl, NecRoman, PAK, Petr, Poseidon1978, RadimNemec, robert.hladil, robertsedmik, spekktrum, tacmud, tankgirl, the.kasztan, trudoš, ZD3H
(110)
8602, adam.ra, ardath, Avian, Azbest, AZTeck, BeeSee, ben_bella, binnmode, blackJag, Bob, brkowycz, calviti, Černá Krysa, chcita, choze, CSE_AC/DC, Dalistar, davidek, DEmnoG, DevCageR, DevCageR, doophy, Draco nobilis, dre, emanek, Erich, farnhajt, fel68, felis, filemon, flipflop, flyboj, FrAnK, Fréza, goodspeed, grinder, Hamichal, hawkzn, holubdema, horaczhlinska, Houbař, invape, J.Connor, James, jankie, Jestrab2, jiskra, Jokerka, Kapis, karel, Kazumaki, kerb, kilt, krvinka56, Le Porello, Lenny, Lobok257, Lojza, lokeren7777, m.jedle, macomix, Markyz de Sade, Marvin, merhyx, mgeralt, mikina, mikki.maser, monty.cl, Mr.Plysh, NecRoman, Neutrino, Nightmare, pavel, pechna, Petr, Plumm, POLAKST, Poseidon1978, RadimNemec, Radkos, RainDamage, robert.hladil, robertsedmik, Saiffer, Saran, Skot, Slaine, sleepless, spekktrum, suricattaontheway, tacmud, tankgirl, the.kasztan, Toe, Tombal, Tominos, Trimbuon, trudoš, vasek, Velkej šéf, Vojtěch 393, willis, Wiruss, xintax, yama, Zajo original, ZD3H, zdennanek, zebedee
Chce (11)
Braindead, ComicBookGuy, deefha, fusnix, Grrr, kjghme, leny_v, lostkokots, normsko, Salien, Zelvak
Shání (3)
deefha, leny_v, normsko
Nabízí (1)
Lobok257