Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Kniha začíná třídílným příběhem „Bunraku“, ve kterém se Usagi ocitne uprostřed loutkového dramatu, jehož aktéři nejsou tím, čím se zdají být! Následně se dlouhouchý ronin v epizodě „Hrdina“ vrátí ke svým kořenům a stane se yojimbem (osobním strážcem) proslulé spisovatelky, kterou musí ochránit na její cestě do rodného domu.

Pětatřicáté výročí vycházení série se Stan Sakai rozhodl oslavit návratem k úplně prvnímu Usagiho dobrodružství „Skřet z Adachigahary“, které rozvedl do plné délky jednoho sešitu a nabídl v něm nový pohled na dobře známé postavy a události. V posledním příběhu „Meče klanu Higashi“ se Usagi opět setká s lovci odměn Genem a Toulavým psem, kteří si vzali za úkol vrátit klanu Higashi ztracený rodinný poklad.

Obsahuje sešity série Usagi Yojimbo (Vol. 4) #1-7 (červen 2019 - prosinec 2019)

Scénář
Stan Sakai
Art
Stan Sakai
Barvy
Tom Luth
Obálka
Tom Luth, Stan Sakai
Lettering
Jakub D. Kočí, Violet Kočí (Lelita, Lelita Kočí, Violet)
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, dobrodružný, fantasy, historický
ISBN/ISSN
978-80-7449-996-8 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
510 g
Stran
188
Cena
449 Kč
Originál
Usagi Yojimbo #34: Bunraku and Other Stories (IDW Publishing, 2020)
  • wistar
    Usagi v barvě je krásný a perfektně to sedí do japonské mytologie.Z příběhů je nejslabší Meče Klanu, který je takový neuzavřený a pak příběh o Usagim a generálobi Todovi, který je nemastný a neslaný. Titulní Bunraku není jenom velmi zábavný, ale i zajímavý. Usagi se spisovatelkou je taky super. Jasně pořád jsou to příběhy pro děti, ale jsou tak hezky napsané, že míň bodů si to nezaslouží.
  • Skot
    Barevný Usagi mi připadá trochu křiklavý a trochu více dětský. Standardní příběhy , nejvíce se mi líbil titulní. Ostatní se mohli odehrát klidně jinde v jiné době a jiných kulisách . Škoda změny formátu , i když já bych uvítal aby v této velikosti vycházel od začátku . Pořád je to komiksový nadprůměr, který nezklame.
  • faster86
    starý usagi v novém, nebo kompletně nový usagi? příběhy si pořád drží kvalitu, vysokou kvalitu, ale ta barva, ta mi tam nesedí, je mi jasný že si na to zvyknu tak po 4 knihách, ale teď to na mě působí strašně dětsky a bez atmosféry, ta černobílá mi seděla prostě víc, z mírně hororového prvního příběhu ta barva prostě dělá dětskou povídačku a ne atmosferický příběh který by v černobílé byl poutavější,
  • Honzile
    Moje první setkáním s králíkem Usagim a hned jsem si toho ušáka oblíbil. Skvělé zábavné, ale i hloubavé a smutné příběhy vás chytnou za srdce a nepustí. Více na https://nerdopolis.cz/2021/07/13/recenze-usagi-yojimbo-34-bunraku-a-dalsi-pribehy-stan-sakai/
  • p3tris
    Nejdříve se podíváme na technickou stránku. Jsem celkem konzervativní a vadila mi třeba i změna loga Crew na hřbetu od Zloději a špehové. Proto jsem doufal, že formát zůstane a grafické zpracování bude podobné, jako třeba u Senso. Jenže to se nestalo a já tak musím "přeformátovat" knihovničku. Zas na druhou stranu, on má ten větší rozměr vážně něco do sebe. A subjektivně mi přijde, že je kvalita papíru lepší a v nové knize se i lépe listuje. Co se týče té nejzásadnější změny, tedy barev, působily na mě zpočátku rušivě. Ale rychle jsem si zvykl. Ona tahle "velká změna" je pro mě vlastně asi ta nejméně důležitá. Pokud jde o příběh, měl to Usagi po vynikajícím Skyrtí (ještě podpořeném shlédnutí filmu Mlčení od Martina Scorsese) dost těžké. A opravdu, titulní Bunraku je trošku slabší. Jenže, jak je u Sakaie zvykem, dozvíme se z ní další věci o japonské kultuře. Následující Hrdina a Meče klanu Higashi jsou už vynikající. Nakonec do hlavní dějové linie se vrací Adachi, ve které zjistíme, co se stalo se zrádným generálem Todem.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.5.2021 12:08Usagi Yojimbo #34: Bunraku a další příběhy
    Nevím, jestli je ušatý ronin v barvě taková přidaná hodnota, ale nehezké to také není. Nevím zároveň, jestli jsem si odvykl, ale některé až názorné scény mi přišly roztomilé, například konec první kapitoly či poslední povídka, nicméně je to Usagi a ten mě vždy nakonec chytne a nepustí.

    Mimochodem bunraku je nesmírně zajímavý fenomén, doporučuji si o tom ještě něco dohledat. Jo a Stan Sakai vypadá na fotce o dost starší, než si ho vybavuji. Ale sluší mu to.

    Celkový dojem: 80%
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš29.4.2021 14:54Usagi Yojimbo #34: Bunraku a další příběhy
    Z barevného Usagiho jsem měl nejdřív trochu obavy, ale kolorista si poradil na jedničku. Kladně hodnotím i vlastní příběhy, které, i když opět nezapadají do delšího story arcu (jestli Usagi vlbec ještě nějaký má), jsou podle mě lepší než v posledních knihách a víc se podobají povídkám z prvních dílů. Máme tu tak jeden příběh s příšerami, jeden tragický příběh, jeden úsměvný a jednu poctu úplně prvnímu Usagimu příběhu, který je tu upraven a celkem zajímavě doplněn. Vypadá to, že Usagi snad konečně chytá druhý dech.
16212