Koupit
Superman / Batman: Největší hrdinové (Původně vycházelo od února do dubna 1994)
Superman a Batman se pouští do boje proti dvěma démonickým nepřátelům a ničivým nočním můrám, které povstaly z jejich minulosti.
Muže z oceli sužují vzpomínky na to, jak neznámý muž s pistolí zavraždil jejich rodiče - proto se stal nezdolným bojovníkem za spravedlnost. V tu samou dobu se Temný rytíř utápí ve snech a o svém životě na Kryptonu, ztrácí duševní i fyzické schopnosti a začíná se obávat noci.
Největší hrdinové světa se musí vypořádat s posedlým Man-Batem a nemilosrdnou Silver Banshee, ale pokud se nedokážou vyrovnat s psychologickými manipulacemi svých protivníků a opět se navrátit ke svému skutečnému já, propadnou šílenství navždy...

World's Finest #88 (Původně vyšlo v květnu 1957)
Lex Luthor a Joker prohlašují, že začínají sekat dobrotu a budou spolu podnikat - což Supermanovi a Batmanovi samozřejmě vůbec nezní podezřele... Dva jejich nejmazanější nepřátelé spolupracují a hrdiny očekává výzva, proti které ještě v životě nestáli!

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií Legends of the World’s Finest #1-3 a World’s Finest (Vol. 2) #88


Scénář
Edmond Moore Hamilton , Walter Simonson
Art
Dan Brereton, Dick Sprang
Ink
Stan Kaye
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7566-229-0 (BBart s.r.o.)
978-83-7566-229-0 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
535 g
Stran
176
Cena
269 Kč
Originál
Superman / Batman: World's Finest (DC Comics, 1957, 1994)
  • Spike
    Zbožňuju Supermana i Batmana. To myslím můžu napsat už na začátek a kdo už nějaké mé komentáře četl, asi ho to nepřekvapí. Přesto, bohužel, ne všechno je zlato a to je tak nějak případ i této knihy. V čem jsou Největší Hrdinové horší než ostatní týmovky těchto dvou nejslavnějších superhrdinských postav?

    Námět není špatný, dokonce celkem originální. Magie, peklo, démoni, to není něco co si se Supermanem či Batmanem spojíte jako první. I ta 'výměna vzpomínek' kdy každý prožívá minulost toho druhého je zajímavá premisa. Bohužel ale, tenhle námět by potřeboval jiný scénář. Ač komiks není zrovna dlouhý, hrozně se táhne a cokoli zajímavého se objeví, člověka po chvíli zajímat přestane, protože Walter Simonson to prostě neumí prodat. Na svou dobu je příběh i dost ukecaný, takže tempo se ještě zpomaluje. I když podivné chování postav tu má své vysvětlení, pořád jsou ty proměny takové ne moc důvěryhodné. A třeba scény jako Batman kropící kyselinou párek krys protože se bojí že ho svým hlukem prozradí, jsou už vysloveně Wtf.

    Když drhne scénář, pořád může hodně zachránit kresba. Ne ovšem tady. Jistě, vkus je každého individuální věc, ale mám pocit že tady nebudu v menšině když řeknu, že ani vizuálně se mi komiks nelíbí. Tahle malba, to opravdu není žádný Alex Ross či Lee Bermejo. Disproporce a obličeje jsou vyloženě ošklivé, barvy taky nejsou oku lahodící. Jedině při hororovějších výjevech z pekla lze malbu vzít na milost, ale to je dost málo… Takže vzhledem k tomu že příběh se táhne a vizuálně taky není čím se kochat, tady komiks plusové body nenabere. Přečíst tohle na jeden zátah prostě nešlo, musel jsem si dávat pauzy, protože pozornost jsem u toho dlouhodobě zkrátka neudržel.

    Nicméně, dílčí věci jako postavy Silver Banshee, Tulluse a Blaze, některé scény s drsným Supermanem jako výslech v Arkhamu, to co se stane s Lois či pár zvratů, to jsou pořád věci díky kterým nemůžu označit Největší Hrdiny jako odpad. V základu to špatné není a potenciálu je tam dost, jen by to chtělo aby si s tím námětem pohrál jiný scénárista a jiný kreslíř. Nápad je dobrý, jen ne zrovna nejlépe zpracovaný. Bonusový retro sešit pak vykouzlí úsměv na tváři, týmovky Lexe a Jokera, potažmo Supermana a Batmana, dříve vypadaly opravdu jinak… 5/10
  • Darth Raelchi
    No téma mě nechytlo a přišlo mi to takové splácané. Jako, nějaký pokus to udělat se povedl, ale provedení ne. Strašně mě to nudilo a necítil jsem potřebu to číst dál a hlavně mi bylo jedno co se stane s postavami. Působilo to strašně předvídatelně a nabubřele či okázale. Kresba byla fajn a líbil se mi pokus o jiný směr než mainstream té doby. Přesto všechno je to ale takové průměrné až pod. Bonusový příběh je prostě hovadina. Jako sorry, fakt nechápu, že toto před x lety táhlo. Já tam nevidím nic. Druhou hvězdu dávám za kresbu.
  • Alfi
    Výborná kresba (maľba) ktorá sa hodí k tématu. Príbeh je OK, rozhodne lepší ako veľká časť megabitiek superhrdinov čo vychádza v DC KK. Uzavretý príbeh bez nutnosti znalostí iných príbehov.
  • hroubek
    Ani moc nevím co si o tomto komiksu mám myslet. Nápad to není špatný, kresba se k tomu hodí a Walter Simonson umí vyprávět. Jenže zde je dost věcí, které jsou špatné, nelogické a taky prostě nesedí k hrdinům. Tento komiks není zklamaní. Od tohoto komiksu jsem nic nečekal, takže mě nemohl zklamat, ale dost mě nudil. Jeden z nejhorších dílů DCKK.
  • rewkon
    Kresba tomu dominuje ne každý si na ni zvykne ,ale vzhledem k zápletce k tomu ta kresba sedne na to ,že to je rok 94 tak to docela i mile překvapilo.
  • kaylin
    Komiks "DC komiksový komplet 78: Superman/Batman - Největší hrdinové" je jednoznačně ukázkou toho, jak špatné komiksy vznikaly a jak se jim ještě dával status něčeho speciálního. "Největší hrdinové" tohle možná jsou, ale rozhodně ne v jakkoli dobrém příběhu. Ten je jen dlouhý, nudný, přeplácaný, místy hodně hloupý, jednoduchý, což v tomto případě znamená negativum, a prezentuje skutečnost, jak scenárista dovede zabít relativně zajímavý nápad jenom tím, že tomu dá naprosto nevhodné prostředí a pitomou zápletku. Dojem z kniha "DC komiksový komplet 78: Superman/Batman - Největší hrdinové" pak moc nevylepšuje ani retro komiks, který ukazuje Lexe Luthora a Jokera v týmovce, která k nim absolutně nesedí a která jen ukazuje, jak byli tihle záporáci kdysi k smíchu. Člověk se skoro diví, že si superhrdinský komiks podobnými příběhy už dávno nepodřezal větev. Asi to chce ještě něco mnohem horšího.
  • Spacecore
    Je to standardní devadesátkový béčko, ale.. Na první pohled se mi celkem ošklivila kresba, ale jak jsem se začetl, tak ta tomu celému dominuje a fakt je moc pěkná! Četl jsem to celkem vypnutý v pět ráno v práci, takže jsem u toho moc nepřemýšlel a zápletka mi přišla ok. Akorát bych tomu ubral dvacet, třicet stránek, pak by to bylo úplně ono! Takle je to celkem dlouhý a po čase už ubíjející. Každopádně celkově dobrá věc, sedlo mi to v podstatě.
  • Carnage
    Na tomhle komiksu vyniká pouze kresba a pěkná Silver Banshee a ani jedna z těch věcí nemusí sednout každému. Batman mi po celý komiks spíš lezl na nervy z důvodu o čem vlastně příběh byl.
  • cyboy
    Superman + Batman + cicmunda z pekla nebo odkud. Silena slatanina, plna fakt smysluplnejch veci. Napr. na zacatku jde holka do hradu, kde najde knihu. Hrad krasne vidime na obrazku. Nasledne se o par stranek dal dozvi, ze na prikaz krale byl hrad znicen a vse vymazano z kronik apod. Taky se dozvime, ze mrtvyho z pekla lze v pekle zabit. Tak pak nechapu, ze tam vubec jeste nekdo je, kdyz se staci znovu odkraglovat a jde se jinam. Fakt pecka.
    40%
161491
Četl/a (47)
2scha, Al0f0k, BadBoy, Bubákolog, calvin10, Carnage, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Denis, Doppelganger, DracoAn, duri, hroubek, Hugin, James, Jay-jay, jh666, JORDY, kallenved, kaylin, KdG, Kiko, lantan1, LookAss, malylada, Mercurio, mineralk, Mleako, NecRoman, Negan, Paldini, punisher, puolpm, raenius, rewkon, roswelll, Schirru, Spacecore, Spike, Symbi, Tony TwoDee, trudoš, utresyby, xflori01, zlejzmrd
(160)
2scha, 81splinter, Abe, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, BadBoy, Badgu.y1902, blackJag, Blair, bmc75, Bubákolog, calvin10, Carnage, comicsland, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis, Deži, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, duri, Dzoglik, Er.Nest, erik, fifas, filemon, Filip123, Flowtek, Fox01, gezic, Glumal, hahahoho, herrman, hlavathor, Horstik, hroubek, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, Infarkt, invape, JackOneil, Jak, jakub186, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, José, Josh, Joshua_T, kallenved, Karel Sec, KdG, kendor007, Kiko, Kiwi1902, komiksák007, koudak89, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Lenny, Lobok257, LookAss, malylada, Mamut12, Mariomichal, Matio, matty87, MB, me, meffis, Mercurio, merhyx, mikado, Mikei, mimo_provoz, mineralk, miuanek, Mleako, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Nyxxie, Olesh, Paldini, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, perper, Piros0013, plema, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, Radkos, raenius, raimi, rewkon, roswelll, Rumburaq, S313, Sajmon, Schirru, Sidi Santini, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, Spike, Stlucius, superheroesstuff, suricattaontheway, tacmud, the.kasztan, TheoDread, timek, Tomasino79, Tomate, Tommar, tomned, trudoš, Tyfus, Ursus, utresyby, vishnar, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, xflori01, xintax, Yefery, yogi, Zbysek2410, zdennanek, zlejzmrd
Chce (7)
Azik2586, deadpool, delsemela, Draco nobilis, Maty48, Premek, Sebastian the wise