Koupit
Superman. Batman.
Wonder Woman.
Green Lantern. Flash.
Aquaman. Cyborg.

Společně tvoří Ligu spravedlnosti, nejslavnější hrdinský tým světa. Už bezpočtukrát zachránili Zemi, ale pokud by se někdy postavili proti lidstvu, nezbýval by nikdo, kdo by je mohl zastavit. Agenti A.R.G.U.S. Amanda Wallerová a Steve Trevor sestavují řešení pro případ nouze: Americkou ligu spravedlnosti.

Martian Manhunter.
Catwoman. Hawkman.
Green Arrow. Vibe.
Katana. Stargirl.
Green Lantern Simon Baz.

Pár jich ještě nemá dost zkušeností. Na další není spoleh. Někteří z nich jsou vyložení kriminálníci. Veřejnosti jsou tito hrdinové představeni jako národní obrana Spojených států proti superpadouchům, avšak skutečným smyslem jejich existence, o němž sami nemají ani ponětí, je porazit právě ty hrdiny, jejichž týmové jméno přebrali za vlastní.
Ale na obzoru rostou mnohem naléhavější hrozby. Kdosi založil tajný spolek superpadouchů. Pokud se nejnebezpečnější hrdinové světa nenaučí postupovat s opatrností, již si jejich poslání žádá, jen těžko přežijí tak dlouho, aby převzali pochodeň od těch nejlepších…

Obsahuje sešity série Justice League of America (New 52) #1-7 (únor 2013 - srpen 2013)

Vyšlo v brožované, limitovanější pevné vazbě s přebalem (500ks) a extra limitované pevné vazbě s přebalem na speciálním papíře s černobílou variantou obálky, číslované s certifikátem (52ks).


Scénář
Geoff Johns, Matt Kindt, Jeff Lemire
Art
Brett Booth, Scott Clark, David Finch, Manuel Garcia, Andres Guinaldo, Doug Mahnke
Ink
Christian Alamy, David M. Beaty, Keith Champagne, Marc Deering, Raúl Fernández, David Finch, Richard Friend, Doug Mahnke, Tom Nguyen, Norm Rapmund, Robin Riggs, Walden Wong
Barvy
Jeff Chang, Jeromy Cox, Andrew Dalhouse, Gabriel A. Eltaeb (Gabe), Nathan Eyring, Sonia Oback, Peter Pantazis (Pete), Wil Quintana
Obálka
David Finch, Sonia Oback
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7507-736-3 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
690 g
Stran
224
Cena
499 Kč
Originál
Justice League of America #01: World's Most Dangerous (DC Comics, 2013)
Varianty
Americká liga spravedlnosti #01: Nejnebezpečnější hrdinové světa (pevná vazba) (2017)
Americká liga spravedlnosti #01: Nejnebezpečnější hrdinové světa (paperback) (2017)
Americká liga spravedlnosti #01: Nejnebezpečnější hrdinové světa (limitovaná edice 52ks) (2017)
  • Palebras
    Americkou ligu spravedlnosti 1 hodnotím pouze na základě prvních pěti sešitů. Vše se rozjede opravdu fajn. Po vzoru filmového Sebevražedného oddílu dojde na seznámení se s hlavním osazenstvem, vše velice příjemně plyne a tým je nasazen do první ostré akce. Dozvídáme se střípky o jakémsi společenství a já jsem se po celou dobu čtení oněch pěti sešitů opravdu bavil. Kresba líbivá a absolutně jsem neměl žádný problém. Avšak poté přišlo vystřizlivění v podobě sešitu Války velké trojky kdy čtenář absolutně neví která bije. Takže cca polovina knihy prakticky k ničemu. Naštěstí u nás samozřejmě už Válka velké trojky vyšla, ale chápu že v době kdy u nás k dostání nebyla, tohle dokázalo pěkně naštvat. Každopádně ale prvních pět sešitů hodnotím velice kladně a rozhodně jsem se nenudil. S vědomím, že je u nás k dostání i Válka velké trojky to už zase tak velký průser není a ty 4* tomu klidně dám.
  • tom173
    Dobrý jako doplnění událostí ohledně tajného společenství a celého příběhového arku ligy spravedlnosti z new 52 od Johnse. Samostatně to bohužel nemůže fungovat, protože čtenář co si koupí tuhle knihu (označenou jedničkou), je vhozen do událostí, které tu vyvrcholí dvěma sešity Války velké trojky, které u nás tedy byly vydány třikrát ve stejné sérii!! Dvě třetiny knihy jsou tedy OK a zbytek absolutní fail, stejně jako v JLA 4 - Síť.
  • Spike
    Měl-li bych to shrnout, napíšu že se jedná prostě o slušný mainstream, tak stručný ale samozřejmě nebudu. Čte se to pěkně a odsýpá to, ale přišlo mi to spíš jako taková variace na Sebevražedný oddíl spíš než (Americká) Liga Spravedlnosti. Amanda Wallerová dá dohromady skupinu dysfunkčních tu více, tu méně známých postav, které jí podléhají a plní pro ni mise... OK, nápad možná neoriginální, ale co v superhrdinském středním proudu je dnes originální že... Takže záleží na zpracování a na postavách. Tady je hrozně vidět, že celou tuhle sérii Johns rozjížděl jen proto, aby tenhle tým mohl dostat do eventu Válka Velké Trojky. (celá série má pak dál už jen jednu další knihu) V prvních pěti sešitech nám tým představí, a pak hurá na velký crossover.
    Je asi jasné, že za tak krátkou dobu nám postavy k srdci moc nepřirostou. Ne že by nebyly zajímavé, ale prostě je tu všechno hrozně z rychlíku. O většině z vystupujících bych si rád znovu přečetl, viděl jak se tým postupně stmeluje a tak dále... Ale na to by bylo třeba více knih a až potom se vrhnout na ten event, jako v případě klasické Ligy Spravedlnosti která tu vychází. Takže ano, tady se nám Hawkman, Catwoman, Stargirl, Vibe, Katana, Martian Manhunter a nový Green Lantern sice v týmu představí (Green Arrowa a Steva Trevora už aspoň známe z klasické řady New 52 LS) ale nemáme čas na to si k nim vytvořit nějaký hlubší vztah, takže když jsou hned po pěti sešitech vhozeni do toho velkého crossoveru, tak to má jediný účinek a to že těch postav je tam prostě víc a ostatní se mají s kým rubat. Takže když budu hodnotit pouze ty první sešity, vychází mi z toho takový lepší průměr. Je to čtivé, zábavné, rychle odsýpající, postavy zaujmou a rádi byste si o nich přečetli víc, na druhou stranu zápletka je takový standard, záporáci taky nic moc, a hlavně je to jen taková příprava na ten velký event. Což je asi můj největší problém s komiksem, měl potenciál být solidní a zábavnou sérií, něčím mezi Ligou Spravedlnosti a Sebevražedným oddílem, ale protože vznikl jen účelově tak ten potenciál zůstane nenaplněn, a to je docela škoda. O to víc když si přečtu závěrečné kraťasy o Martianovi a vidím, že tyhle postavy by prostě v dlouhotrvající sérii fungovat mohly. Kresba je na standartně dobré úrovni, Brett Booth odvádí slušné řemeslo, a David Finch je jako vždy super, toho můžeme znát i my ze sérií Batman - Temný rytíř, Batman z Rebirthu nebo Darkness, na jeho kresbu je vždy radost se dívat.
    Sešity které jsou součástí zmíněného eventu schválně do hodnocení nezapočítávám, jsou to jen části většího celku a hodnotit je samostatně je nesmysl. BB Art vychází z amerického vydání takže s tímhle moc dělat nemohl, ale chybou naopak bylo nevydat tady knihy LS Síť, ALS Nejnebezpečnější hrdinové světa a Válka Velké Trojky co nejrychleji za sebou, byl by v tom pro čtenáře menší guláš. Závěrem tedy lehký nadprůměr, je to svižné, neurážející čtení, s dobrou kresbou, jen to prostě působí jen jako pilot který místo aby dále dostal vlastní seriál je hned na to hozen do velkého crossoveru, kde postavy - jakkoli můžou být zajímavé - prostě nemůžou rovnocenně obstát vedle těch co toho prostoru dostaly ve své sérii více.
  • karl173
    Je to podobné Sebevražednému oddílu. Opět tomu velí Wallerová a opět se jedná o béčkové a céčkové postavy. Bohužel to co má Sebevražedný oddíl je akce a zábava a v tom Americká liga spravedlnosti trochu pokulhává. Nevynahrazuje to ani příběhem, který je takový nemastný neslaný, byť má pár fajn nápadů a Johns tomu dodává ten správný superhrdinský mainstreamový styl. Čte se to vlastně i celkem dobře, ale zkrátka za celou dobu to čtenáře moc nepřekvapí a když už, tak jen na malou chvíli. Další věc kterou komiks nemá jsou i propracované postavy. Nedokázal jsem si k žádné vytvořit nějaký větší vztah. To jsem měl jen u Catwoman, ale tu už znám z Batmana a kdybych jí doteď neznal asi bych si k ní v téhle knize žádný vztah také nevytvořil. Co se týče dvou kapitol Války velké trojky, tak k tomu se nemá cenu ani vyjadřovat. Takovým stylem vydávat příběh je zkrátka hloupost a byť si to jako celek rád přečtu a brzy navíc ta možnost bude, tak tahle rozházené vám to zkrátka moc nedá. Na závěr je tu ještě Origin s Martialem Manhunterem, který beru jako fajn doplnění informací. Jedná se sice o rychlí a celkem tuctoví příběh, ale i tak to beru pozitivně. Co se povedlo je kresba a to v celé knize. Všichni kreslíři odvedli dobrou práci. Stručně se tedy jedná o komiks, který se dobře čte a dobře se na něj dívá. Nenabízí bohužel ale nic velkého a tak se tedy dá říct, že tahle kniha ničím moc nenadchne, ale ani neurazí. 60 %
  • hroubek
    Americká liga spravedlnosti je jako první řada nějakého seriálu, kde chybí pár dílů, ve kterých se řeší to nejpodstatnější. Komiks mě dost bavil a přečetl jsem ho celkem rychle. Užil jsem si kresbu, scénář a i některé postavy. Ale problém je ten samí, jako u posledního dílu Ligy spravedlnosti, a to ten že se to nedá číst samostatně, je zde strašně moc postav, a ne všechny dostanou prostor na vykreslení svého charakteru. Skáče se od jednoho tématu k druhému, a to co nás zajímá nám neukážou(Xanadu, jak se Atom přidala JLA atd). A je to velká škoda. Fakt jsem zvědaví, jak to bude fungovat v jedné knize. A chci si jí přečíst co nejdříve, abych se rozhodl jestli je Johns opravdu dobrý scénárista na eventy a nebo to obrovsky pokálel. PS: Závěrečný sešit s Martian a Catwoman funguje skvěle.
  • 3DD!3
    Určitě to vypadá slibněji než klasická Liga Spravedlnosti (Marťan je super), ale jen na oko. Jednotlivé sešity hlavně doplňují díry v příběhu Trinity vydaném v loňském roce. Takže 2/3 už vyšli a už chybí jen Justice League Dark aby to dávalo smysl. Nic to nemění na faktu, že Geoff Johns je babrák co nedokáže navrhnout příběh, který má začátek, prostředek a konec. Kdo je Xanadu, kdo je ten chlap bez ksichtu, proč má Luthor dostat krabičku? Tohle multisériové propojování vychází Marvelu, protože jim to Johns nerozesrává.
  • kaylin
    Díky svému začátku pak pro mě kniha "Americká liga spravedlnosti 1: Nejnebezpečnější hrdinové světa" vyznívá jako lepší průměr, ale jen trochu lepší. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/11/1564-americka-liga-spravedlnosti-1.html
  • Fry
    Americká liga spravedlnosti #01: Nejnebezpečnější hrdinové světa - Perfektní záležitost a pro mě jeden z nejlepších titulů tohoto roku. V prvních pěti sešitech této série máme konečně možnost nahlédnout do pozadí situací, díky kterým byl nový tým JLA vytvořen. Na první pohled nesourodá skupina superhrdinů má za úkol nejen spolupracovat, ale stát se také týmem, který by eventuálně mohl porazit původní Ligu spravedlnosti. Příběhová linie, která započala už v první knize Ligy spravedlnosti se tak zdárně blíží ke svému vrcholu ... Za mě 5*!
  • cyboy
    Fakt jsem byl celkem prekvapeny a rikal jsem si "Johns napsal neco smysluplneho". Neee. Zhruba od pateho sesitu se to zlomi a najednou vubec nevite ktera a proc bije. Zacatek bezva, zbytek na ho... Jestli nekoho bude bavit zjistit co vsechno je potreba precist aby clovek pochopil o cem Johns mluvi, tak to sem napiste. Kazdopadne na styl psani "precti si deset nesmyslnych knih a ja ti nakonec mozna vysvetlim o cem to bylo", vazne nejsem zvedavy. Jdete mi s celou johnsovskou Ligou do...
    55%
512165