Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 7 dalších ukázek

Koupit
Tokijskými ulicemi se prochází smrt - a její jméno je "Ghúl"! Děsivá monstra se přes den skrývají pod maskou obyčejných lidí a v noci vyrážejí do ulic, aby utišila svou touhu po lidském mase. Čerstvý vysokoškolák Ken Kaneki si ale těchhle událostí moc nevšímá. Daleko víc ho zajímá, jak dostat na rande krásnou a sečtělou Rize. Romantické dostaveníčko ale neproběhne tak úplně podle plánu a nevždy změněný Ken si z divoké noci odnese jedno důležité ponaučení: láska opravdu prochází žaludkem.

Tokijský ghúl je temný a atmosférický mix hororou a mafiánky. Hrdina se má stát svačinou jedné ghúlky, jenže díky souhře okolností ghúlka umírá, on je těžce zraněný... a aby přežil, jsou mu transplantovány orgány mrtvého montstra. Najednou jeho život prudce změní, není schopný jíst normální jídlo, a postupně proniká do světa, ve kterém žijí ghúlové živící se lidmi a brutální policejní organizace, které po nich jdou.

Scénář
Sui Ishida
Art
Sui Ishida
Obálka
Sui Ishida
Lettering
Karel Petřík
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
detektivka, horor
ISBN/ISSN
978-80-7449-391-1 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 mm
Tisk
černobílý
Váha
230 g
Stran
228
Cena
199 Kč
Originál
Tokyo Ghoul #01 (Shueisha Inc., 2012)
  • Fort
    Fort6.11.2022 10:01Tokijský ghúl #01
    Nečekal jsem, že by mě to bavilo a tomu odpovídalo dlouhé otálení s pořízením prvního svazku. Kresba je slušná, kromě bojových scén a děj se vyloženě rozjíždí.
  • Sawyer
    Sawyer26.4.2021 11:51Tokijský ghúl #01
    Nic extra. Bavilo mě to, ale to je tak všechno. Postavy jsou ploché a je vám jedno, jestli se jim něco stane. Kresba je dost průměrná a akce je nepřehledná. Začátek je předvídatelný a mám radši více textu než citoslovcí. Jak už jsem ale říkal, tak mě to hodně bavilo a na další díl se těším. Ghúlové jsou cool.

    Celkem-65%
  • Netorack
    Netorack15.1.2020 11:12Tokijský ghúl #01
    // Společný komentář ke všem dílům. Obsahuje lehounké SPOILERY //
    Na sérii jsem se vcelku těšil (námět super, prvotní zápletka taky) a vcelku to i vypadalo dobře, ale podle mě se to zase dostalo do té typické mangové rozplizlosti, kdy se kupí stránky, kapitoly a celé knihy a zas tak moc se toho neuděje. Pořád souboje na život a na smrt, ale nakonec se stejně oba válečníci rozlezou každý do své zotavovny. Komentáře zde na comicsdb jsem si četl až po přečtení celé série, takže ten názor, že souboje jsou strašně nepřehledné, jsem si vytvořil sám. Šlo to až tak daleko, že některé kratší souboje jsem prostě přeletěl očima a až na konci jsem se z bublin snažil vydedukovat, co kdo komu udělal. Úplně to křičí třeba v porovnání s Gantz, kde jsou klidně za kapitolu dvě citoslovce a tři výkřiky, ale člověk prostě ví, co se komu stalo.
    Další věc, co mě žrala, jsou ty betlémy postav, chvílemi to vypadá, že se autor rozkračuje k sáze minimálně rozsahu Hry o trůny. A ten konec nekonec... aspoň trochu zakončení si těch čtrnáct knih zasloužilo. Dávám všem dílům tři hvězdy, těm, které mě zaujaly trochu více (1, 7, 8) pak čtyři.
  • Fry
    Fry admin10.9.2019 18:57Tokijský ghúl #01
    Tokijský ghúl #01 - Nechtěl jsem mít s touto sérií nic společného, dlouhodobě jsem se jí účelově vyhýbal, nicméně startovací sleva a osobní motivace číst více manga sérií mě nakonec přece jen přemluvily ke koupi a potenciálnímu sbírání další série. Zatím se však přikláním spíše k tomu 'potencionálnímu', protože mi v průběhu čtení bylo vlastně jedno, co se s Kanekim i ostatními protagonisty stane a podobně jako kolegové pode mnou jsem bojoval s Išidovým rozmazaným stylem kresby v bojových scénách. No, uvidíme co přinese další díl ... Za mě 3*!
  • Plocan
    Plocan17.3.2019 11:17Tokijský ghúl #01
    Jako úvod do většího příběhu je to docela dobré. Líbí se mi kresba (zvláště postav a prostředí), která je ladná, přehledná, typicky mainstreamovská. Kde už ale kresba pokulhává, jsou souboje, které jsou absolutně nepřehledné a působí spíš jako čmáranice různých čar, kde není možné poznat, kdo kde zrovna do koho kope. Taktéž je fajn temnější nádech série a počáteční zápolení hlavní postavy s novou realitou, které se chtě nechtě musí přizpůsobit.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.6.2018 05:23Tokijský ghúl #01
    Nejsem na mangu a tato zkouška moc nedopadla. Dokážu pochopit lidi, kterým se to líbí, ale mně to prostě nebere a pokračovat v tom nebudu.Pro mě to je Teenage verze Universal Pictures / Hammer Productions.
  • Cinema Ranger
  • Mitsuko
    Mitsuko15.4.2018 02:22Tokijský ghúl #01
    Re-reading po asi roce a půl: Na 1. volume se toho, řekla bych, stalo docela dost. Můžeme vidět silný potenciál příběhu o tom, jak se mladému studentovi bez jeho souhlasu naprosto změní svět a je nucen se přizpůsobovat novým skutečnostem, očekává se od něj, že bude dělat věci, které by nikdy dělat nechtěl (trochu jako metafora na dospívání). Kresba v tomto svazku je nádherná a oproti jiným mangám můžeme vidět vcelku netradičním grafickým stylem vyvedenou obálku.
  • JackOneil
    JackOneil15.1.2017 00:39Tokijský ghúl #01
    Mangu nikterak nevyhledavam, ale tato serie mne upoutala z jednoducheho duvodu, zatim neni vydanych spousta dilu, ktere by bylo treba dokoupit. Dle zahranicnich recenzi nevypadala spatne. Prvni dil se chytlave cte, ale zda se mi ze se stale ceka nez se serie poradne rozjede a pribeh bude mit lepsi spad.
  • Raijin
    Raijin30.10.2016 23:33Tokijský ghúl #01
    Nové série by mali byť svojim úvodom rozhodne zdrcujúce a chytľavé, Sui Išidovi sa to nepodarilo. Nepodarilo sa mu ani ničím vybočiť z klasického mainstreamu a iba obmenil kulisy a postavil základnú premisu. Avšak zvládol zmenu tempa a podarilo sa mu do mangy vložiť kus horroru. Viac vo video recenzii http://www.youtube.com/watch?v=JOgci6Ey36A&feature=youtu.be
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.9.2016 11:17Tokijský ghúl #01
    Vyloženě odvázanej z toho nejsem, je to mnohdy ošklivé jak Útok titánů, zpočátku dost předvídatelné, až moc mangovsky karikaturní a přitom ne tolik vtipné, zápletka průměrná, ale zatracovat to po prvním díle taky nechci.

    Celkový dojem: 60%
  • kaylin
    kaylin9.9.2016 05:35Tokijský ghúl #01
    "Tokijský ghúl 1" mě zatím nepřesvědčil o své výjimečnosti, ale myslím, že bude mít ještě dost prostoru, aby se rozjel a aby měl čtenář důvod číst dál. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/09/1255-tokijsky-ghul-1-55.html
  • cyboy
    cyboy mecenáš31.8.2016 00:43Tokijský ghúl #01
    Po prvnim dilu tezkou soudit. Je to primerene ukecane (mene nez Death Note, ale vic nez Gantz) a o deji zatim tezko mluvit, synopse na obalce to prakticky vystihla az na par detailu. Co mi vazne vadi je neprehlednost (predevsim bojovych) scen, kde prakticky nelze poznat co se deje a komu. Zhruba uprostred knihy jsem se skoro uplne ztratil, ale nastesti to netrvalo dlouho.
    Asi jen ze zvedavosti si koupim dalsi dil, protoze zatim to na zadnou pecku nevypada.
    60%
13212113
Četl/a (87)
81splinter, alchymista5, AlmightyMates , Ananasový Džus, anka, Bary02, batoo, Benny, besikv, borknagar1, Bronn, calvin10, Cinema Ranger, cyboy, Darker, Darth Raelchi, DoctorHarpy, Dzoglik, Fort, Franta z Čokolády, Fry, Georgíno J., Golem, GrauzerCZ, inosuke, JackOneil, Jak, James, kallenved, kapicka, kaylin, kisuke93, lacoste, lantan1, Lavk, libcenko, Lord Baltimore, Lucy117, Madao, miCHALupka, mindstormjak, mira1239, misa, Mitsuko, motycond, MrKulda, Negan, Netorack, NylKasbri, Osimchin, p3tris, petrSF, Plechy, plema, Plocan, Poseidon1978, PrastenejCitron, punisher, pxashes, raenius, Rinter, Róbert Nagy , robertsedmik, sabca.0207, Sagikkun, Saiko-chan, Sawyer, Scaleo1, scarabea, Schimi85cz, Schramm, seezeethree, seneke, Shin, Sir_Pete, TheLavk, Tomket.Tom, TQChose, trudoš, Unerr, vevera6, vishnar, VXP, xflori01, xxSIMIxx, Zahonko, zlejzmrd
(139)
665+1, 81splinter, akrijus, alchymista5, Aldo26, AlmightyMates , Ananasový Džus, anka, Awakener, BadBoy, Bary02, batoo, Benny, besikv, blackJag, bmc75, borknagar1, bronxik, calvin10, charvos, cyboy, Darker, DoctorHarpy, doophy, Dzoglik, FatMonster, filemon, filippo, Franta z Čokolády, Fry, Georgíno J., gezic, Golem, gongon44, GrauzerCZ, gruno, Hades, hlavathor, Honza R., inosuke, invape, JackOneil, James, jerry67, KadetJaina, Kadin, kallenved, kapicka, kisuke93, krvinka56, kucik, lacoste, Lavk, libcenko, listr, Lobok257, Lookass33, Lord Baltimore, maara, Madao, Malachias, markic, martas, MB, miCHALupka, mindstormjak, mira1239, Mitak, Mitsuko, monty.cl, Mr.Plysh, MrKulda, Nanami, Negan, NylKasbri, Osimchin, OwerLord, p3tris, pavouk, pechna, petrSF, plema, Plocan, Poseidon1978, PrastenejCitron, punisher, pxashes, raenius, Ragnarog, Raijin, Rety, Ricarderon, Rich, Rinter, Róbert Nagy , robertsedmik, Roxigor, sabca.0207, Sagikkun, Saiffer, Saiko-chan, Salien, Sammael, Saran, Sawyer, Scaleo1, Schimi85cz, Schramm, seezeethree, seneke, Sidi Santini, Sir_Pete, sleepless, stepan.tichy, T3ss, tacmud, Tarka Daal, TheLavk, Tialster, timek, Tomate, Toren, TQChose, vevera6, vishnar, Vítek, vranakx, WoodySempaii, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, yogi, YukioSanUchiha, Zahonko, Zajo original, zdennanek, zdoog, zlejzmrd
Chce (4)
BreakingAway, Maty48, petrsimcik, RedButton
Nabízí (2)
MB, Rety