Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 7 dalších ukázek

Koupit
Conan se ocitá na palubě otrokářské lodi ukrývající temné tajemství. To zavede Cimeřana na smrtelně nebezpečnou honbu za prastarým pokladem do stygijského města Kešaty, okupovaného podlým čarodějem Koga­‑Tunem. Conan bude potřebovat veškerou svou sílu a chytrost, aby dokázal projít ulicemi plnými nepřátel až k vytouženému cíli.

Obsahuje sešity série Savage Sword of Conan (Vol. 2) #1-5 (únor 2019 - květen 2019)

Scénář
Gerry Duggan
Art
Ron Garney
Ink
Ron Garney
Barvy
Richard Isanove
Obálka
Adi Granov
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Veronika Černá, Radek Chaloupka, Václav Dort, Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
akční, dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7652-077-6 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem (s matným přebalem a parciálním lakem)
Formát
158 x 239 x 16 mm
Tisk
barevný
Váha
480 g
Stran
128
Cena
599 Kč
Originál
Savage Sword of Conan #01: The Cult of Koga Thun (Marvel Comics, 2019)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš10.5.2022 19:12Conan - Příběhy psané mečem #01: Poklad kešatský
    Savage Sword serii znam z dob Marvelu a vzdy mi prisla zajimava a netypicka. Cekal bych neco podobneho i tady, ale kdyz mi bylo nekdy 3 roky nazpet receno, ze tohle nevyjde, protoze je spatny scenar a je to celkove slabe, rikal jsem si, co tam asi musi byt, ze to bylo uz tehdy urceno pro nevydani. Po precteni teto knihy uz to chapu. Tezka slabota. Tohle je Conan jen v nazvu. Skoro nic nedavalo smysl, navic mi doslo, jak je to vlastne uz vycpele. Kam Conan jde, co dela, jakej je jeho smysl? Ono u par pribehu to nevadi a dobrodruzstvi stridane akci se nam libi, jenze pri takovem kvantu pribehu uz je to spis parodie. Do toho je tohle conanovsky podprumer, ktery vyjit fakt nemel. Dukaz, ze tohle je vylozene pro "fanousky", protoze ti prece koupi vsechno, aniz by tomu odpovidala kvalita, asi ze to utahne kresba... O chybach v prekladu uz ani nemluvim (to GWB vystihl fakt dobre), a neni to poprve, co ma CC takhle "luxusni a vymazlene" edice, ktere k tomu vsemu jeste ani nevydaji.
  • Ivan Kucera
    Tento komiks sa na nič hrá. Netvrdím, že ostatné conanovky áno. To by bolo rúhanie pardon cromovanie, obviniť ich z čohosi tak nemiestneho. Poklad kešatský si každopádne ide skutočne za nosom. Nekomplikuje to vedľajšími dejovými odbočkami, ani nudnými, nedajbože otravnými postavami. Scenárista Gerry Duggan (Doctor Strange 2: Poslední dny magie) predstavuje hrozivého súpera: jašterieho čarodejníka Koga-Tuna. Scenár je poctivou, mäsitou conanovskou šťavnacinou, ktorá nemôže sklamať asi žiadneho fanúšika ozruty, ktorú si nekúpite výmenou za kráľovskú korunu, lebo vie, že korunu si treba zaslúžiť. Chcel by som CC jemne skritizovať za to, že vizuálne sériu neodlíšilo od inej, aktuálne taktiež v CC vydávanej conanovskej série, ktorú pomáhal štartovať Jason Aaron a ktorá v origináli vychádzala pod názvom Conan the Barbarian (táto patrí pod Savage Sword of Conan). Keď obe série postavíte vedľa seba, vyzerajú ako súčasť jednej. Dokonca chrbty majú rovnaký spôsob číslovania: číslo je vyrazené na meči. Takže keď vedľa seba postavíte Život a smrt barbara Conana 1 a Poklad kešatský, tak máte vedľa seba dve jednotky. Prečo jedna séria nemohla mať čísla na meči a druhá na sekere? Nehovoriac o červenom nápise na hnedom podklade, ktorý je takmer nečitateľný. Ale to nie je ani tak kritika, ako skôr dôkaz toho, že CC svoju prácu odvádza tak špičkovo, že sa dajú kritizovať naozaj len takéto drobnosti. Spomenúť musím úžasne neotesanú kresbu Rona Garneyho (Muži hněvu, Spider-Man: Zpátky v černé). Ponorte sa do príbehu, v ktorom zistíte, že niekedy nie je pokladom zlato, ale to, čo nájdeme ukryté vo svojom srdci. To, o existencii čoho sme dovtedy nemali ani len tušenia.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.4.2022 09:51Conan - Příběhy psané mečem #01: Poklad kešatský
    Pomalu jediný klad tohoto obyčejného stěží průměrného příběhu je fakt, že se rychle přečte. Akčně-dobrodružný Conan se s ničím necrcá a dojde - jako vždy - přes všechny patálie k svému cíli. Jinak mě trochu fascinuje, že má CC vždy plnou tiráž redaktorů a korektorů, ale stejně pak v bublině objevím poklady (stejně jako Conan) typu "pokud se mapa nemílí"...

    Celkový dojem: 40%
  • Norri
    Tak tento Conan se mi vážně líbí! Je drsný, neplácá zbytečné kraviny, jedná rychle a nezná slitování. Dokonalý Conan! Navíc ta kresba! Na prvních stránkách jsem si říkal, že je hrozná. O pár stránek dál už jsem nadšeně hýkal. Na první pohled vypadá jako hodně hrubá, ale cítíte z ní tu barbarskou divokost, drsnost a špínou Conanova světa. Navíc skvěle pracuje se stíny. Celkově má ta kniha skvělé tempo a atmosféru. Z Conanava návratu k Marvelu mi tahle kniha zatím sedla asi nejvíce.
  • Milo_Harwey
    Oproti souběžně vycházející řadě, tj. Conan 4: Kitaj je Savage sword of Conan znatelne tenčí, obsahuje jen 4 sešity. Na první pohled je jasné, že zde je kresba vytříbená, sýrová (něco jako Jock-ova)a ke Conanovi jde mnohem víc, takový ty až divossky tahy tuší (btw. C. má stylový černý proužky na obou bicacich + zápěstní chrániče, co se ve třetím sešitě mírně změní, postřeh) + stylizované barvy (nejčastěji jede asi oranžový nádech, filtr). Conan byl vždycky OP (overpowered), ale v nových knihách je to těžkej prepal, což mě spolu se slabým scénářem od Conana začíná odpuzovat. Vnímám tenhle neduh mnohem víc, vždycky mi vadilo, když je "obyčejný" člověk extrémně OP. Jakoby někdo, kdo píše suprak komiksy o Supermanovi šel psát Conana a nevšiml si, že ten týpek nema pláštěnku. Budu spoilerovat:

    Conan jediný přežil namornk bitvu a je 5 dní na kusu dřeva ve vodě/v moři, kde sejme žraloka, kterýho na začátku žere... Má horečku, úpal, úžeh, halušky...všechno, total vyrizenej. Je zachráněn jinou lodi, 8 dní se kuryruje, křísí ho. Svaly všechny drzi, bez náznaku, že by trpěl nemoci. Myslím, že tady se autor snažil ukázat, že Conan je člověk. Po probrání je Conan při 1000% síle. Všechny chytá pod krkem, je drsnej, chce je sejmout a taky sejme za opakujících se keců typu "Můj Bůh je k modlitbám hluchý!". Loď jde opět ke dnu, Conan je řetězem na noze připoutanej ke svýmu léčiteli (co neumí plavat), v ruce drží truhlu, ale celou noc plave ke břehu...:D kde teda ASPON únavou na chvíli usne, aby vzapeti byl zas geroj. Ty voe... To je moc... ALE! pak se tohle celkem srovná a jede fajn přímočarý příběh boje proti uchvatitelskemu čaroději. ;) [začal jsem psát po prvním sešitu, pak během čtení revidoval]

    Nechci působit jako nějaká zasedla hnidopisska osoba vůči paní překladatelce, ale stejně jako vnímám u Conana OP, opakující se hlášky a slabší scénář, tak vnímám atypická slova, archaická slova nebo jinak použita atypicka slova... :) Samozřejmě je neduh neznalosti dán zejména mou negramotnosti, omezenosti a neandrtalstvim, ale mám dojem, ze v tomhle nebudu sám ;)

    "Ustrnul" - nikdy jsem to neviděl použity jako "smiloval/slitoval se", znám jako "ztuhnout/zarazit se"
    "...určoval cestu, řídě se mapou..." :D to je přechodník, ne? Ale strašný, jak to zní.. "řídě se", ty voe ...
    České SFX jsou úsměvné: "KŘACHBUM", "PÍCH" :)

    Příběh ze startu OP (1.sesit), pak dobrý klasika fantasy béčko, kresba výborná, tahá knihu výš. Tady uvažuju o 3-4*. Zkusím být že startu hodnější a nahodim 4
71363