Sériové vraždy s oběťmi se spider-stopovači rozmetaly Spideyho pověst na prach. To však neznamená, že by se Petr Parker hodlal vzdát houpání na pavučinách! Nejdříve se náš pavoučí hrdina utká s newyorskou obdobou Robina Hooda - Blankem.
Ale opravdu je tenhle beztvarý padouch vlastně dobrák? V dalším příběhu Petr pomůže Harrymu Osbornovi s rodinnými záležitostmi, které značně zkomplikuje vpád hodně rozzuřeného Molten Mana. Pak se dozvíte, jaké to je se přátelit s Petrem Parkerem. Příběh je nezvykle psaný z pohledu jeho kamarádky Betty Brantové. A v neposlední řadě Spider-Man prokáže ryzí vlastenectví, když se setká s prezidentem Obamou! To a spoustu pavoučí akce najdete uvnitř této knihy!

Obsahuje příběh:
Smrt a vztahy

Hřbety jednotlivých svazků postupně tvoří ucelený obraz od Marko Djurdeviče.

Obsahuje sešity série Amazing Spider-Man (Vol. 1) #580–583 (únor 2009 - březen 2009) a epizody ze sešitů série Amazing Spider-Man Family (Vol. 1) #1-3 (říjen 2008 - únor 2009)


Scénář
John Arcudi, J.M. DeMatteis (Michael Ellis, Wally Lombego), Dan Slott, Roger Stern, Mark Waid, Zeb Wells
Art
Ramon Bachs, Alex Cal, Klaus Janson, Barry Kitson, Mike McKone, Todd Nauck, Val Semeiks, Lee Weeks
Ink
Mark Farmer, Kris Justice, Karl Kesel, Andy Lanning, Victor Olazaba
Barvy
Rainier Beredo (Rain), Chris Chuckry, Jeromy Cox, Andrew Crossley, Frank D'Armata, Andres Mossa, Allen Passalaqua, Dean White
Lettering
Rui Alves, Hugo Jesus
Překlad
Petr Novotný
Redakce
Petr Novotný, Martina Zvolská
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2612-3169 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
672 g
Stran
184
Cena
249 Kč
Originál
Spider-Man: Death and Dating (Marvel Comics, 2009)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš17.6.2022 10:37Komiksový výběr Spider-Man #044: Smrt a vztahy
    Ku zlej komiksovej knihe to má ďaleko, ale proste nemám v láske podobné antológie. Tu jeden príbeh z takej série, potom na preskačku z úplne inej a aby bola sranda, tak na samom konci sa presunieme o X rokov dopredu do, prekvapenie, opäť raz úplne odlišného runu. Nič nesúvisí s ničím a je to tu prečo vlastne? Asi len aby to tu bolo, ehm. V tejto knihe sa nachádza 8 spider-manovských príbehov, ale nadväzujú na seba len niektoré. Iné sú skôr len sranda resp. recesia, ďalšie sú zaujímavé, ale v podstate nenadväzujú na nič a ďalšie pochopíte len ak budete mať načítané desiatky komiksov od Dana Slotta. Je skvelý nápad prísť s antológiou majúcou za úlohu ukázať, aké je to mať za priateľa Petra, ale v praxi to bohvieako nevychádza, pretože sa sem prepašovali aj príbehy, ktoré s tým nemajú nič spoločné („bezdomovec“). Najviac sa mi asi páčil báječný príbeh z pohľadu Betty Brant. Najmenej nezmyslený minipríbeh s Obamom, ktorý bol napísaný zjavne len preto, aby sa Spajdy stretol s americkým prezidentom (Obama sa mi ako prezident celkom páčil, ale toto bolo fakt mimo).
  • Delphín
    Hlavní řadu s Mr. Negativem či se Zabijákem se Spider stopovači jsem si tu bohužel tolik neužil, opravdu dobrým kouskem dělají z tohoto komiksu zbylé vedlejší příběhy. Jasně, znovu tu máme smrt strýčka Bena a Spideyho vyrovnávání se s onou událostí i svými schopnostmi, ale je to klasika, která znovu dostala kapku jiný kabát a i tentokrát se čte opravdu pěkně, postavy zde jsou z masa a kostí - nedaří se jim, propadají beznaději nebo alkoholu. Jo, komiks fajn ale čekal jsem větší posun ve Slottově runu...
  • Sagikkun
    První tři sešity z Amazing série nebyly žádná velká pecka, ale byly fajn. Na čisté tři hvězdy by to stačilo. Co mě ale tak zde zaujalo mnohem více než hlavní příběhová linka byly všechny ty příběhy vedlejší. Příběh s Betty a všechny tři sešity z Amazing Spider-Man Family měly nějakou myšlenku, byly to příběhy osobní a emotivní.
    Nejvíce mě bavil z Family série první sešit - ano, je to zas a opět origin Spider-Mana točící se okolo strýčka Bena. Je to ale zároveň asi ten nejvíce realistický Spider-Man, co jsem zatím četl, docela mi to připomínalo Batman Země jedna. Spidey je zde dost neohrabaný, je mu na zvracení, jeho udělátka mu vybuchují do obličeje - byl to sice jenom jeden sešit, ale vůbec bych se nebránil celé knize.
    Abych to shrnul, hlavní dějová linka z Amazing série s Harrym byla fajn, ale na čisté čtyři hvězdy to vytahují všechny ty one-shoty okolo.
  • hroubek
    Nic proti ničemu. Není to špatné a má to hodně dobré momenty (celý sešit s Betty, nebo ten o tom zloději). Opět se to čte dobře a třeba celá linka s Harrym mi dost sedla a pár věcí vysvětlila. Trochu mě nebavily první a třetí sešit z Amazing Spider-Man Family. První, jelikož znovu prožijeme smrt strejdy Bena, a třetí kvůli tomu příběhu. Ale jak jsem psal na začátku, není to špatné, jen to není žádná velká pecka.