Svítání přináší úplně nový den, ale to neznamená, že život je kvůli tomu snadnější! Ať už je Petr Parker v převleku, nebo v civilním oblečení musí čelit mnoha problémům počínaje akutním nedostatkem peněz a konče brutálními novými zločinci, jako jsou Overdrive, Mr. Negative nebo zlomyslný Menace. A aby to bylo ještě složitější, na scéně se objevila nová zrzavá superhrdinka - ale kdo je ve skutečnosti tajemná Jackpot?

Obsahuje příběhy:
Svítá nový den
Odpolední směna
Neuvěřitelná teta May
Harry a Hollisterovi
Mezihra v Park Avenue


Hřbety jednotlivých svazků postupně tvoří ucelený obraz od Marko Djurdeviče.

Obsahuje sešity sérií Amazing Spider-Man (Vol. 1) #546-551 a Free Comic Book Day 2007: Amazing Spider-Man


Scénář
Bob Gale, Marc Guggenheim, Dan Slott, Zeb Wells
Art
Mike Deodato Jr., Phil Jimenez, Greg Land, Salvador Larroca, Steve McNiven, Phil Winslade
Ink
Rainier Beredo (Rain), Chris Chuckry, John Dell, Jason Keith, Andy Lanning, Jay Leisten, Stéphane Peru, Dexter Vines
Barvy
Jeromy Cox, Morry Hollowell, Justin Ponsor, Dave Stewart
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Petr Novotný, Martina Zvolská
Redakce
Changer the Elder, Alena Mikulíková, Petr Novotný
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2612-3169 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
665 g
Stran
184
Cena
249 Kč
Originál
Spider-Man: Brand New Day (Marvel Comics, 2008)
  • Moon
    Restart, který byl ,,asi ,, potřeba? Nicméně celou dobu budete mít pocit déjà vu. Nicméně šlape to dobře.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš20.7.2021 17:32Komiksový výběr Spider-Man #027: Svítá nový den
    Problém postáv ako Spider-Man (ktoré vychádzajú desaťročia a majú stovky pokračovaní) je o.i. v tom, že sa časom aj najvernejším fanúšikom zunujú. A tak musia vydavateľstvá pristupovať k radikálnym reštartom, ktoré so sebou prinesú niečo nové. Niečo, čo série na pár rokov zase nakopne. J. Michal Straczynski so Spajdym začal koketovať vo fantastickom Návrate a s legendárnym snovačom pavučín sa rozlúčil v (mizernom) Jen o den víc. V ňom Stenolezovo univerzum zásadným spôsobom zmenil, mnohé veci poprel (resp. „zabudol“), pribudli veci nové, so starými postavami začalo byť narábané trochu inak, než sme dovtedy boli zvyknutí a na scéne sa objavili postavy nové, aby to nepôsobilo príliš riedko. Svítá nový den je pokračovanie Jen o den víc, na ktoré bol najatý tím okolo Dana Slotta a musím povedať, že... mňa si si veru nezískal, Dan. Nie je to zlé, ale určite to nie je ani výnimočná udalosť, za ktorú to bolo avizované. Neviem, či už som na takéto veci starý alebo je to proste slabo napísané (nakreslené je to fajn, najmä veľkolepé dvojstrany), ale na 4* to nemá. Gangsterská linka osviežujúca, ale celé to na mňa pôsobilo príliš umelo, také to „jupí, dovolili nám reštartovať jednu z najslávnejších komiksových postáv.... á ku*va, ale čo s tým, nič nám nenapadá“. Vidno to na nedokončených dejových odbočkách a otázkach bez odpovedí, ktoré sú tu len preto, aby si čitateľ kúpil aj ďalšie zošity. Za seba hovorím: nič extra, vážení. Identita Jackpotu? Koho to zaujíma? Daily Bugle už nevlastní JJJ? No a čo, veď pre dej z toho nič extra nevyplýva. JJJ je tu tak či tak, takže iba obyčajná zmena-nezmena (navyše to nie je prvý raz, čo skončil v nemocnici a šéfstvo po ňom prebral niekto iný, viď. Stéla předkú). Teta May pomáha v útulku pre chudobných? A? A nič. Harry Osborn má náušnicu? Wow, revolučná zmena. Po tomto už svet komiksu nikdy nebude rovnaký. No a takýto je celý Svítá nový den. Bonusy: alternatívne obálky, 2-stránkový úvodný „ťahák“ a dlhý (5 strán), ale prázdny rozhovor so Slottom. Na obálke je ukrytý Kingpin, ktorý v príbehu nevystupuje (!).
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš31.12.2020 22:41Komiksový výběr Spider-Man #027: Svítá nový den
    Prostě "nový svět". Restart uvnitř série. Docela to klape, ale už mě to neodpálí. Počtení dobré a docela pobavilo. Proč ne. Snaha to trochu (víc) ozvláštnit se docela povedla. Takže proč ne. Zajímá mě co bude dál.
  • Delphín
    Výborné pokračování příběhu One more day! Žádné zdržování, jde se rovnou do akce, které tu je opravdu dostatek. Komiks je boží hlavně díky skvělému scénáři Dana Slotta a jeho parťáků, kteří k této sérii přistoupili opravdu zodpovědně. Spidey tu tasí opravdu dost dobrých hlášek.
    Dobrou práci odvádí i tým kreslířů, je tu několik celostránkových panelů, které je prostě radost si prohlížet.
    Jediné mínus jsou možná až zbytečně uspěchané konce geniálních zápletek a trochu i otevřený konec čerstvě načatého příběhu.
    Celkově to byl ale jeden z nejlepších Spider-Manů v tomto kompletu! Na takových příbězích jsem začínal a tak by prostě měl vypadat správný příběh s pavoukem v hlavní roli. Fakt doufám, že zde vyjde více kousků z této série, na 100% bych do toho šel.
  • Mleako
    Čte se to dobře, šlape to, ale nemůžu se po Spideyho restartu zbavit toho pocitu déjà vu, že je to znovu to samé, jen převyprávěné trochu jinak.
  • cyboy
    Mozna se to nekdy v budoucnu rozjede, ale zatim tezky prumer.
    60%
  • mcleek
    Tohle bylo moc dobrý - žádné zdlouhavé úvody do situace, vlítne se hned do akce, a ač začínají nové dějové linky, je zde spoustu odkazů na klasické momenty ze Spajdyho života. Je to také pěkně nahláškované, je zde pár božích momentů, které jsme si dosud asi nedokázali představit, a má to zajímavý závěr. Působí to dobře samostatně, ale pokud vyjde pokračování, jdu do toho. 85%
  • hroubek
    Pokračování příběhu Jen o den víc, kde se změnil status quo. Tým scénáristů okolo Dana Slotta přichází s trochu jiným Peterem, než si ho pamatujeme, ale jinak je skoro všechno při starém. Peter nemá práci, peníze, nic nestíhá, nedaří se mu v soukromém životě, má své "štěstí" a do toho se městě objevili nový záporáci, na které nově registrovaný superhrdinové nestačí. Ještě, že má tetu May, kamaráda Harryho a svůj humor. Slott a spol pojali Spider-mana trochu jinak. Berou si to, co fungovalo po celou dobu, oprášili to, dali tomu nový kabátek a přišli s několika změny, které udělaly příběh dynamičtější. Z mé strany spokojenost a moc rád bych si tuto sérii přečetl celou.
  • Dinik
    Perfektni restart Spidermana po One more day. Slott se chopil teto serie opravdu vyborne a v kvalite temer nepolevil po celou dobu, co u Amazing SM byl (coz je pocitaje i Superiora temer 300 cisel). V tomto comicsovem vyberu se dockame i docela dost navazujicich knih, takze je se na co tesit.
61291
Četl/a (43)
2scha, Al0f0k, Azik2586, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, conan114, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Dejweez26, Delphín, Doppelganger, Final, hroubek, Ivan Kucera, Jay-jay, jh666, Keno, Lachvos, lantan1, Lijem24, LookAss, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Moon, noovakpetr, opytz, Raul, Sagikkun, Sajmon, simonator, Spike, SteveCZ, trudoš, vita, Zdendy, zdennanek, zlejzmrd
(140)
2scha, Abe, Al0f0k, Alfi, Alfray, Alfred, Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, Beng.D, Benji, blackJag, bmc75, bobo666_2005, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, conan114, ConanVJ, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, Dejweez26, Delphín, Denis1996, Dinik, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Erich, fifas, filemon, Filip123, Final, Fox01, GavlaDan, Glumal, hlavathor, Hlousks, Honzin, hroubek, hugosnowden, hypermlok, Idy, invape, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, Kareru, kendor007, Keno, komiksák007, Krvavý Patejl, Lijem24, listr, Lobok257, LookAss, mAGiic, Mariomichal, Marvin, Maty48, me, meffis, Mercurio, merhyx, michaldca, Mikei, mimo_provoz, mineralk, misa, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, NextOne, Nightmare, noovakpetr, nx, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paldini, pearlxjam, pechna, perper, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, Radkos, raenius, Ricarderon, RicHard. , royan, Rumburaq, Sagikkun, Sajmon, Saran, Sick666, simonator, Skot, sleepless, Spike, štěpin_8, StressCZ, Symbi, tacmud, Tomasino79, tomntp, Tomski, trudoš, Tyfus, Václav Mikula, valkys, VanTom, vita, vranakx, VskPrzk, VvV, willis, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zlejzmrd
Chce (6)
10milda, Blackthunder, deadpool, delsemela, filosh, hahahoho
Shání (1)
JaroKakashi