Novomanželé Petr Parker a Mary Jane si ještě nestačili zvyknout na manželský život, a už se na ně řítí čerstvá várka komplikací se společným jmenovatelem Spider-Manem! Ze všeho nejdřív Spidey spojí síly se Silver Sable a její skupinou pronásledující nácky a zvanou Wild Pack, načež se zaplete do velkolepé soutěže, v níž hrají role Prowler a Black Fox. Jenže pak se objeví na scéně pomatený stalker, který unese Mary Jane. A Spidey se vrhá do zoufalého pronásledování, aby ji našel dříve, než bude pozdě.

Obsahuje příběh:
Únos Mary Jane

Hřbety jednotlivých svazků postupně tvoří ucelený obraz od Marko Djurdeviče.

Obsahuje sešity série Amazing Spider-Man (Vol. 1) #303-309


Scénář
David Michelinie
Art
Todd McFarlane
Ink
Hector Collazo, Christopher Ivy (Chris), Ken Lopez, Mark McKenna, Rodney Ramos, Pat Redding, Josef Rubinstein (Joe)
Barvy
Bob Sharen, Gregory Wright
Lettering
Rui Alves, Hugo Jesus
Překlad
Darek Šmíd
Redakce
Changer the Elder, Alena Mikulíková, Petr Novotný
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2612-3169 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
639 g
Stran
176
Cena
249 Kč
Originál
Spider-Man: Abduction of Mary Jane (Marvel Comics, 1988)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš5.8.2021 09:14Komiksový výběr Spider-Man #024: Únos Mary Jane
    Ľutujem, že som si to kúpil. Dozaista jeden z najhorších komiksov, aké v KVS vyšli. Úvodník som si prečítal 5x, napriek tomu som nepochopil, prečo sa čosi tak nezaujímavé, nezáživné, podpriemerné a „nijaké“ prebojovalo do kompletu, ktorý by (čisto teoreticky, ale asi som naivný) mal obsahovať jednu pecku vedľa druhej. A ak aj nie vyložene pecku, tak by sa v danom komikse malo odohrať niečo zásadné. Napr. The Amazing Spider-Man: Smrt Stacyových nebol mimoriadny komiks, ale obsahoval kľúčové momenty, ktoré sa navždy zapísali do Spider-Manových análov (ehm). Únos Mary Jane nič také nemá. Ale to by nemuselo vadiť. Čo mi vadilo azda najviac je to, že o únos z názvu tu začne ísť nie že až v druhej polovici, ale naplno až pri konci. Únos sa tu všehovšudy rieši len v dvoch zošitoch z celkových siedmych (!). Čo už vnímam fakt ako veľký problém a v podstate až podraz. Nemám problém s civilnejšími Spajdyho dobrodružstvami. Naopak, mnohé z nich ma zaujali viac, ako jeho hopsanie so superzloduchmi. Toto bolo ale vážne mimo. S prižmúrenou pavučinou 2* a to za kresbu spoľahlivého Todda McFarlanea, zaujímavého Chameleóna (ktorého je tu však dosť málo a navyše, ako to s ním už býva, často nemá "svoju" podobu, snáď si rozumieme) a dôchodcovského fúzatého zlodejíčka Black Foxa, ktorý je mojím miláčikom už od dôb Záhadného Spider-Mana od Semic-Slovartu). Ono to vôbec nebol zlý nápad, ale mali to poňať ako realistickú kriminálku á la Smrt Jean DeWolffové. Na Únos Mary Jane voľne nadväzuje (predsa len o poznanie vydarenejšie) Inferno. Bonusy: dvojstranová galéria a 6-stranový (nudný) textový materiál.
  • Moon
    Docela fajn. Toť vše, hlavní zápletka, která je dobrá, je zahlcena vedlejšími příběhy, které jsou mnohdy hrozně pitomoučké a prostě jen vyplňují papír. Přišlo mi, že tam byli, aby toho tam bylo prostě co nejvíc. Jinak je to dost svižné čtení s hrozně hezkou kresbou.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš31.12.2020 22:36Komiksový výběr Spider-Man #024: Únos Mary Jane
    Tohle byla také hustá jízda, jak ve Štvanici, akorát, že je tohle starší bráška. Místy mi to k sobě zapadalo, Spidey jede a nezastaví se. McFarlane mě baví a celkově jsem se pobavil. Příjemný Spidey. Tohle jsou ty mé 80-ky.
  • luky.kuky10
    Z tohoto díla jsem byl trošku zklamán. Čekal jsem větší rozvinutí hlavního příběhu, ale půlka knihy je "de facto navíc". Ale tak se dřív psalo - nacpat co nejvíce příběhů do co nejméně sešitů. Co se týče hlavní zápletky, tak s tou jsem byl spokojen. Setkáváme se s něčím, co jsme u Petra ještě neviděli. Líbilo se mi zabřednutí do lidských trápení postav, kde Spidey hrál až druhé housle. Celkově kniha neurazí, ale že bych si z toho sedl na zadek, to říct nemůžu. 3 hvězdy
  • hroubek
    Povedený komiks, který rozhodně neurazí. Osobně nemám u Spideyho problém se staršími příběhy, a zde se to znovu projevilo. Příběhy mě bavily a užil jsem si je. Jasně, v tomto komiksu těch zásadních sešitů moc není, ale opět je tu jeden důležitý milník v Peterově životě a je fajn vidět a číst jak reaguje. Obyčejný čtenář z tohoto komiksu nebude, tak nadšený, ale fanoušek síťomila si přijde na své.
  • Mleako
    Není to žádný velký dějový oblouk, ale sympatické menší příběhy se Spideym, které se zabývají i osobním životem a příjemně se čtou. Za mě lepší 3*
  • NextOne
    Líbilo se mi to, nebylo to sice nic strhujícího, ale určitě to byl lepší průměr. Postava Prowlera vždycky potěší a příběh se Silver Sable byl dobrej.
  • mcleek
    Příběh mi přišel dost průměrný. Ne že bych se nudil, ale už se ke komiksu asi nevrátím. Zdejší hodnocení mi přijde přepálené, za mě 3 hvězdy.
  • louza
    Pro mě osobně erbovní archetyp zábavného super a hrdinského komiksu. Příběhy o lidech, kteří sice nosí masku, ale pod ní stále zůstávají lidmi a řeší lidské problémy. Jeden problém zabere jeden až dva sešity, které se však prolínají a dávají tak dohromady uvěřitelný životní příběh hrdinů s neobyčejnými schopnostmi i bez nich. Mišelín je prostě klasa a pokud ho zezadu jistí člověk jako McFarlane, nemůže to dopadnout špatně. Ne. Tohle není legendární kniha. Není to monumentálně klenutá sága na tisíce stran. Jsou to "jen" čtivé příběhy vynikající svou civilností do níž se každý čtenář může dobře vžít. A to je pro mě víc než mají v sobě eposy hrdinů větších než život.
  • Delphín
    Když jsem četl úvodní sešit, měl jsem dost blbé pocity. Začátek byl nudný, nezáživný a nelogický. Když ale překonáte slabší úvod, dostanete docela povedené dílo! Moc se mi líbilo psaní života Petera mimo pavoučí kostým, leč některé dialogy provázející nás tímto komiksem byly takové křečovité. Chameleon i onen únosce jsou ale psáni naprosto dokonale. U obou zápletek s těmito záporáky je ale škoda zbytečně uspěchaného konce.
    Komiks nemá moc pohlednou kresbu, ale je to dobré dílo, byť si neodpustím poznámku, že z toho mohl autor vykřesat ještě více.
812153
Četl/a (47)
2scha, Al0f0k, Azik2586, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, CJFlip, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Delphín, Doppelganger, Dzoglik, Final, Fox01, hroubek, Ivan Kucera, Jay-jay, jh666, kallenved, Keno, lantan1, listr, LookAss, luky.kuky10, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Moon, NextOne, noovakpetr, Paldini, Procky, roswelll, Sagikkun, Sajmon, simonator, Spike, trudoš, TZcomics, valkys, vita, Zdendy, zdennanek, zlejzmrd
(135)
2scha, 81splinter, Abe, Al0f0k, Alfi, Alfray, Alfred, Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, Benji, Big_Boss, blackJag, bmc75, bobo666_2005, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, CSE_AC/DC, dajik, Dali, Deckard, deefha, Delphín, Denis1996, Dinik, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, fifas, filemon, Filip123, Final, Fox01, Glumal, hlavathor, Hlousks, Honzin, hroubek, hugosnowden, Idy, invape, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, kallenved, Kareru, kendor007, Keno, komiksák007, Krvavý Patejl, Lijem24, listr, Lobok257, LookAss, luky.kuky10, mAGiic, Mariomichal, Marvin, Maty48, mcleek, me, meffis, Mercurio, merhyx, michaldca, Mikei, mimo_provoz, mineralk, misa, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, NecRoman, Nevimtrebastofi, NextOne, Nightmare, noovakpetr, nx, Olesh, Onkel 1928, Paldini, pearlxjam, pechna, perper, Poseidon1978, Procky, psramek, PumpingArrow, Radkos, raenius, raimi, Ricarderon, RicHard. , roswelll, royan, Rumburaq, Sagikkun, Sajmon, Saran, Sick666, simonator, Skot, sleepless, Spike, StressCZ, tacmud, Tomasino79, tomntp, trudoš, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, valkys, VanTom, vita, vranakx, VskPrzk, VvV, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zlejzmrd
Chce (5)
Blackthunder, deadpool, delsemela, hahahoho, Madao
Shání (1)
JaroKakashi