Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Doktorka Aphra, někdejší spojenkyně Dartha Vadera, jen o vlásek unikla trestu z rukou Temného pána ze Sithu. Tuší, že pokud se Vader někdy dozví o tom, že přežila, bude ji pronásledovat až na samý konec galaxie… Svérázná archeoložka a příležitostná zlodějka tak musí zůstat o krok napřed nejen před silami Impéria, ale i stíny minulosti. Aphra se v honbě za vzácnými artefakty vydává na lesnatý měsíc, kde kdysi sídlila prastará civilizace. V srdci massassiského chrámu nalezne stopu vedoucí k nebezpečnému artefaktu, jenž opět spojí její osudy s mladým Skywalkerem.
Aphra vyhledá Luka na planetě Horox III, kde se nachází tajná základna Povstalecké aliance, a přesvědčí ho, aby se s ní vypravil do Citadely hrůzy, jež je klíčem k rozluštění tajemství artefaktu…

Obsahuje příběhy:
Aphra (Star Wars - Doctor Aphra (Vol. 1) #1-6)
Citadela hrůzy (Star Wars: Screaming Citadel #1, Star Wars (Vol. 2) #31-32, Star Wars - Doctor Aphra (Vol. 1) #7-8)

Obsahuje dvě původně samostatné alba (Star Wars - Doctor Aphra #01: Aphra, Star Wars: Screaming Citadel).
Obsahuje sešity sérií Star Wars - Doctor Aphra #1-8 (prosinec 2016 - červen 2017), Star Wars: Screaming Citadel #1 (květen 2017) a Star Wars (Vol. 2) #31-32 (květen 2017 - červen 2017)


Scénář
Jason Aaron, Kieron Gillen
Art
Andrea Broccardo, Marco Checchetto (MChe), Marc Deering, Salvador Larroca, Kevin Walker (Kev Walker)
Barvy
Edgar Delgado, Antonio Fabela, Andres Mossa
Obálka
Marco Checchetto (MChe)
Lettering
Art D – Grafický ateliér Černý s.r.o.
Překlad
Milan Pohl
Redakce
Pavel Klimeš, Alena Mrázová, Tereza Nováková Tomášková
Žánry
akční, dobrodružný, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-2524-752-5 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
898 g
Stran
248
Cena
499 Kč
Originál
Star Wars - Doctor Aphra #01: Aphra, Star Wars: Screaming Citadel (Marvel Comics, 2017)
  • Norri
    Norri mecenáš26.1. 18:07Star Wars: Aphra, Citadela hrůzy
    Kdysi dávno v jedné předaleké galaxii se jedna doktorka archeologie nečekaně vydala na výpravu do chrámu zapomenutého řadu. Se svým otcem archeologem. S fašisty v zádech. Jestli vám to připomíná Indianu Jonese a poslední křížovou výpravu, tak to musí být podoba čistě náhodná. Obličej Indyho v této povídce s názvem ‘Aphra’ nenajdete. Ten je až v té druhé. Je to zábavné a děj skvěle šlape. Nechybí ani oba zabijáčtí droidi a Černý Krrsantan, u kterého občas zapomínám, že to není Chewbacca. Na kresbě spolupracovali tři výtvarníci a rozdíly v jejich kresbě jsou minimální. Přinejmenším mě jejich přechody nebily do očí. Navíc mi kresba silně připomínala Ú.P.V.O., což jsem tady vnímal silně pozitivně. ‘Aphra’ se zkrátka povedla.

    Druhá povídka ‘Citadela hrůzy’ navazuje na tu první. Doktorka Aphra přesvědčila Luka, že to s ním myslí dobře a vzala jej do Chrámu zkázy. Možná si říkáte, že jsem už trapný, s tím Indym, ale počkejte až uvidíte ovládaného a zlého Hana Sola… Citadela hrůzy má pěknou atmosféru, která by se popravdě mohla přirovnat k atmosféře v Chrámu zkázy. Celý příběh pak docela pěkně vyvrcholí laserovou přestřelkou. Problémem ‘Citadely hrůzy’ jsou střídající se výtvarníci. Zatímco v první povídce byly přechody téměř neznatelné, taky je každý kousek nakreslený úplně jinak, výrazně jiným stylem a je výrazně jinak kolorovaný. Nejhorší byla kresba s fotorealistickým koloringem, protože to místy vypadalo, jako by tam někdo nalepil obličeje vystřižené z fotek. Ve výsledku to ale nebylo tak hrozné, aby to zkazilo zážitek ze čtení.
  • Palebras
    Palebras21.2.2022 16:27Star Wars: Aphra, Citadela hrůzy
    Tak tenhle díl již nedokázal zapůsobit jako jeho předchůdci, kde hlavní roli hrál Darth Vader, ale pořád se jedná o povedenou záležitost. Aphra jako postava není špatná a prakticky ničím mi nevadí, ale v tomto případě mi hlavně první část přišla lehce zmatená a v některých částech mi motivace a rozhodnutí některých postav nepřišly zcela jasné. Citadela hrůzy se mi zdála, co se zábavnosti týče mírně lepší a poměrně svižně se četla. Tato kniha kterou táhne Aphra je pořád velice kvalitní dobrodružství, které skvěle doplňuje svět Star Wars, ale na příběhy, kde hlavní roli zaujímá lamač dívčích srdcí Vader nestačí. Nicméně ale pořád je to nadprůměr.
  • faster86
    faster8630.6.2021 10:07Star Wars: Aphra, Citadela hrůzy
    taková neprsatá lara croft ve vesmíru na ždímání peněz z lidí
  • mearez
    Aphra je obstojná postava, ale tady už mi to zase připadalo lehce přes čáru, respektive tento problém mám hlavně s druhou částí. Zábavný čtení, ale Citadela hrůzy už nebyla tak kvalitní jako první polovina, kde jsme se dozvěděli něco o Aphřině backstory, prořízlý zajímavou zápletkou, rozvíjením nového kánonu a mým oblíbeným Impériem. Citadela hrůzy ještě ke všemu netrpěla jenom lehce nudným scénářem, ale i horší kresbou, respektive hodně nekonzistentní kresbou. Mohli si vybrat alespoň jednoho kreslíře, takhle to byl v celku zmatek. Za mě 4*.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš19.4.2020 23:43Star Wars: Aphra, Citadela hrůzy
    Pořád zábavné čtení, a to i bez Dartha Vadera. Pomalý rozjezd vystřídá v druhé půli hororová citadela, jejíž královna má poněkud zvláštní apetit. Je zajímavé i střídání kresby. Droidí hlášky jsou snad i víc vtipné.
  • Liborius
    Liborius3.3.2020 12:49Star Wars: Aphra, Citadela hrůzy
    Aphra vyrostla. V jejím už víceméně samotném dobrodružství má čtenář jedinečnou možnost ji poznat daleko víc, díky čemuž si ji bude i moci i více oblíbit. Skvělá SW komiksová řada tak nepolevuje ze svých vysokých kvalit, i přestože ji opustil oblíbený arciapadouch Darth Vader - 9/10 - více na Multiverzum.sk - http://multiverzum.sk/star-wars-aphra-citadela-hruzy/
  • karl173
    karl173 mecenáš7.1.2020 22:13Star Wars: Aphra, Citadela hrůzy
    Zpočátku je to jen taková hezká sci-fárna, ale příběh je trošku holomajzna. Postupně se to ale zajímavě rozvíjí a ke konci je to zase špička. Škoda jen střídání kreslířů. Jeden to kreslí víc do realističnosti a pak hned další sešit to druhý kreslí trochu jak pohádku pro děti. Malinko to rozbíjí atmosféru. Ale jinak opět slušné SW, byť rozhodně ne nejlepší. Solidní 4*
  • SomeOne
    SomeOne31.12.2019 15:33Star Wars: Aphra, Citadela hrůzy
    Po předchozích dílech, které mě hodně bavili, zde máme pokles kvality. Aphra u mě jako samostatná postava nefunguje, nejlepší byla v předchozích dílech, kde dělala poskoka Vaderovi, tam mě i docela bavila, jinak je to pro mě dost nudná postava. Kresba v prvním příběhu není úplně povedená, připomíná mi kresbu z Doctora Strange, kterého u nás teď vydávala Crew. V ději jsem se občas trochu ztrácel. Kresba druhého příběhu se mírně vylepší, nejhezčí jsou asi obličeje postav na některých panelech, kde vypadají jako jejich představitelé. Po příběhové stránce je Citadela hrůzy docela nezáživným příběhem, ovšem dokáže zabavit.
    Škoda, že zde v hodnocení nejdou dávat půlhvězdičky, dávám 3, 5*.
  • PKD
    Pořád příjemný nadprůměr. 2.pol. jest u mě,o třídu lepší,než ta 1.
  • mcleek
    mcleek15.12.2019 15:52Star Wars: Aphra, Citadela hrůzy
    Moc dobré počtení, Star Wars série neubírá na vysoko nasazené laťce. První půlka se mi líbila víc, v druhé mě trochu vadilo střídání kreslířů s rozdílnými styly.
  • cyboy
    cyboy mecenáš3.12.2019 16:46Star Wars: Aphra, Citadela hrůzy
    Jasne, ze to neni nejlepsi komiks na svete, ale je to prefektni zabava a behem cteni jsem se i parkrat zasmal. Tak snad v tom bude Egmont pokracovat.
    70%
7293
Četl/a (59)
2Hitman3, 2scha, AlmightyMates , BadBoy, Benny, Blackhand47XD, calvin10, Captain Collar, Cinema Ranger, cyboy, Dekssan, desto, Dzonik, faster86, Final, Fox01, Garp, Georgíno J., Giskard, gumidekmedvidek, house192, invape, japes, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, kallenved, karl173, Kazumaki, kendor007, Keno, komiksák007, lantan1, mearez, mineralk, monte walsh, MP, Mrtvejbazen, noovakpetr, Norri, oleav, Palebras, petrSF, PKD, Plechy, Poseidon1978, radimisko, raenius, Sebastian , Sikk, štěpin_8, t0mas, trudoš, VskPrzk, Wasseg10, xflori01, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
(125)
123peta, 2Hitman3, 2scha, Alfi, Alfred, AlmightyMates , BadBoy, Benny, Blackhand47XD, blackJag, burzum, calvin10, Captain Collar, ConanVJ, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dali, Dani El, deadpool, DegiCZ, Dekssan, Denis1996, desto, DKoscik, Dzonik, farnhajt, filemon, Filip123, Final, Flowtek, Fox01, Fr3d_K, Georgíno J., Geralt, Goeger-Devil007, gumidekmedvidek, Hades, hellblazer, house192, hugosnowden, invape, Izmir Čupr, JaggedSK, japes, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, kadas97, kallenved, kapicka, karl173, KarlosJB, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, komik.sx, komiksák007, kubanec13, Lamahe, lantan1, Macek78, malylada, Mamut12, Mauglí, mcleek, me, Mighty_Morphine, Mikei, mineralk, Mitak, mkolar, MP, Mr. Bobeček, Mrtvejbazen, NecRoman, Noci, noovakpetr, Norri, nx, Nyxxie, Olesh, opytz, Palebras, pavel, pearlxjam, pechna, petrSF, PH79, PKD, Plechy, Poseidon1978, psramek, raenius, RicHard. , Rowan, S313, Sajmon, Sikk, Skot, sleepless, štěpin_8, suricattaontheway, tacmud, Till, timek, Tomasino79, Tomket.Tom, Tommar, trudoš, Tyfus, vishnar, vranakx, VskPrzk, Wasseg10, willis, Wiruss, xflori01, xintax, yogi, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
Chce (19)
Alfray, Azik2586, Badgu.y1902, delsemela, Dexir, DracoAn, Erich, Fida, James, KarlosJB, L4MIOzZ, LuckyLjuk, Matthew, Maty48, MonsterGyre, monty.cl, Nightmare, Sebastian the wise, Tarka Daal
Shání (2)
buscheer, Nightmare