Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Příchod původních X-Menů do současnosti vyslal rázové vlny do celého marvelovského vesmíru, ale my jsme viděli jeho účinky jenom na Zemi - až doteď! Když jedna z mimozemských ras zjistí, že je Jean Greyová - někdejší (nebo možná budoucí) hostitelka destruktivní moci Phoenix - zpátky na Zemi, rozhodne se učinit ji zodpovědnou za genocidu, kterou spáchala Dark Phoenix. A tak musí Strážci galaxie pomoct X-Menům zachránit Jean před intergalaktickou spravedlností. Na pomoc jim dorazí i jeden překvapivý spojenec z minulosti, ale bude to proti nejmocnější armádě vesmíru stačit? Nepropásněte tohle první setkání dvou největších marvelovských sérií!

Obsahuje sešity série Guardians of the Galaxy (Vol. 3) #11-13 (leden 2014 - březen 2014) [Marvel NOW!] a All-New X-Men (Vol. 1) #22-24 (leden 2014 - březen 2014) [Marvel NOW!]

Scénář
Brian Michael Bendis
Art
Stuart Immonen, David Marquez, Sara Pichelliová
Ink
Wade Von Grawbadger
Barvy
Marte Gracia, Justin Ponsor
Obálka
Sara Pichelliová, Justin Ponsor
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský, Kateřina Skokanová
Žánry
akční, sci-fi, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-534-2 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
390 g
Stran
144
Cena
329 Kč
Originál
Guardians of the Galaxy / All-New X-Men: The Trial of Jean Grey (Marvel Comics, 2014)
  • Multiverzum
    Brian Bendis opäť predvádza to najlepšie scenáristické remeslo! Menšia odbočka, ktorá by mohla niesť poradové číslo 2.5, vrámci série Strážcov Galaxie si drží vysokú úroveň. Je vhodná pre široké publikum, pretože zabaví začiatočníkov ale aj ostrieľaných komiksových harcovníkov. Akcia, politika, morálne otázky či vyobrazenie následkov tých najtemnejších činov je len vrcholom ľadovca, ktorým si vás komiks zaručene získa!
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/strazci-galaxie-all-new-x-men-soud-s-jean-greyovou/
  • Toren
  • Cinema Ranger
  • Blackhand47XD
    Super crossover, ve kterém se střetnou Strážci Galaxie a slavní X-Meni cestující časem. Jako sequel k Dark Phoenix (a jejím sequelům) je to hodně fajn.
  • perak
    Crossovery jsou hodně ošidné, protože kvalitně spojit dvě linie a přitom ani jednu moc neupozadit, je těžké. Zde znám jen příběhy Strážců, ale úplně nadšený jsem ze spojení nebyl. Přišlo mi to takové hodně umělé propojení obou sérií. U samotných Strážců bývá více hlášek, tady to bylo o trochu více vážné, takový Rocket byl jen odvarem sebe samého. Zápletka byla očekávatelná, ale přesto se z toho vyklubal celkem dobrý příběh a potenciál Phoenix byl fajnově využit. Takže kniha nenudila, ale zase u vytržení jsem z ní nebyl.
  • Cinema Ranger
    Fakt super komiks, doporučuji...
  • mearez
    Možná tu budu jedinej, a možná to bude tim, že jsem před chvílí dočetl šedesátkový retro, ale já jsem si tuhle jízdu užil na max. Postavy, každáz jiného konce vesmíru, spolu krásně fungují, hlavně Rocket a Groot, které nepíše Scottie Young, takže si můžou dovolit trošku podivnější a specifičtější humor. X-meni jsou ve vesmíru správně confused, Star-Lord už tolik nemyslí pérem, Iron Man mi vůbec nechyběl a Angela s Gamorou jsou pořádný ranařky. Líbí se mi, jak se rodí zárodek vztahu Peter/Kitty. Neubránim se porovnání X-menů ze šedesátých let (konkrétně čísla 50-59) a nových/starých X-menů. Především bych zdůraznil, že 60s X-meni jsou namyšlenější, odvážnější, dospělejší, oproti tomu nový/starý X-meni jsou malý děcka, který ani neuměj ovládat vlastní schopnosti. Jean se nechová oproti svojí 60s verzi jako kráva, Scott je furt pitomec, ale ne tolik, Beast neslovíčkaří, jako tomu je v prvním X-men runu před zrušením, Bobby je na tom mentálně z nějákýho důvodu podobně jako 10-ti letý kiddo, ale to je fuk. Obecně příběh super, jen konec je slabší, ale to je fuk. Řekl bych, že je to jeden z těch lepších crossoverů, co vyšli v Marvel NOW. Za mě rozhodně 5*.
  • S4TW
    Víte co? Já mám rád komiksy, které si na nic moc nehrají a tohle ja zářný příklad. Ano, je to klasická superhrdinská mlátička, která se odehrává ve vermírném Marvelu. Zápletka je relativně přímočará, je sice fajn, že využívá dávnější mytologii Marvel Universe, ale nesnaží se zbytečně tlačit na pilu. Celou dobu jsem si moc dobře uvědomoval, že tohle je primárně psané pro mladší čtenáře, něco kolem náct?, ale rozhodně mi to nepřišlo na škodu. Jednoduchá zábava, je totiž pořád zábava. Navíc crossover dvou nejsympatičtějších týmu, co Marvel nabízí? To je také plus, ač teda původní X-Meni nikdy nebyli nic moc, nicméně jejich novější verze je o dost lepší. Co mě bavilo nejvíc, krom hromadných bitek a vesmírných soubojů? Star-Lordův otec! To je skvělá postava, správný intrikán a hajzlík. Kresba je také fajn, kvalitní mainstream, především Pichelliová mi sedla do noty, navíc práce s panely je zde velmi slušná, možná je to to nejlepší, co kresba nabízí (rozhodně nemyslím jako negativní připomínku). Asi nikdy nebudu mít potřebu si to dát ještě jednou, ale také vůbec nelituji, že jsem si to přečetl, ba naopak.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.4.2018 15:27Strážci galaxie / All-New X-Men: Soud s Jean Greyovou
    Marvelovský team-up v podobě příšerné navoněné nudy.

    Celkový dojem: 30%
  • karl173
    Ale jo, pořád mě ta série baví číst, byť ta zápletka nebyla bůh ví co. Ale Bendis psát prostě umí, a dokazuje to tady tím, že i z naprosto hloupého námětu udělá celkem zajímavý příběh. Akce trochu ubylo. V tomhle komiksu se spíše víc kecá, než tomu bylo v minulých dílech, ale ten pocit z putování vesmírem to má stále dobrý. Kresba je moc fajn, a moc dobře se na to kouká. A to i když se postavy jen baví. Práce s panely je hodně vydařená. Za mě tedy 70%
  • rewkon
    Za mne docela zklamaní příběh není až tak o strážcích galaxie ,ale spíše o new x-men a to je ten problém ten kdo nečte new xmen v angličtině ví docela velkou prdlačku a má s toho akorát zmatek. Sem tam dobrý vtípek a akce a hezká kresba ,ale prostě mně to nebavilo crossover o dvou týmech superhrdinů kdy jeden u nás nevychází je docela naprd .
  • cyboy
    Prijde mi, ze tahle serie je celkove o jednorazove zabave a stejne tak i tento dil. Je tam par vtipku, hodne akce, jednoduchy pribeh a cliffhanger, ktery neni uplne spatny.
    70%
13311331
Četl/a (94)
66pepo66, Abbott, ADM1, Al0f0k, Alfred, anka, Blackhand47XD, borknagar1, calvin10, CaptainCzech, chuckboris, Cinema Ranger, ConanVJ, Covenant, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, deadpool, Denis1996, Devlin2, Dexir, Doppelganger, duri, dvory, Elnie, fifas, Fox01, FrostyPozarnik, fvalek1, Georgíno J., gezic, Hønzza, hicks, IV, Jack, Jáňa, japes, JaroKakashi, jh666, Kaaos, kallenved, karl173, kaylin, kendor007, Keno, kindanerd, Kitykatyn, Kiwi1902, Koci, Lachvos, lacoste, lantan1, Lord Baltimore, Loxin, malylada, Mates17, mearez, MEGA, Mercurio, mindstormjak, mineralk, misa, miuanek, MonsterGyre, mozzu, namdnas, NikkiKonig, noovakpetr, Olesh, Osimchin, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pearlxjam, perak, plaštěnkář, PrastenejCitron, punisher, radimisko, raenius, rewkon, S4TW, Schimi85cz, slavik38, Tawax , trudoš, Václav Mikula, vishnar, VskPrzk, VXP, xflori01, xxSIMIxx, Zbysek2410, zlejzmrd
(137)
66pepo66, Abbott, ADM1, Alfred, anka, Azik2586, BadBoy, Blackhand47XD, blackJag, bmc75, borknagar1, calvin10, CaptainCzech, CaptainMarty, Caylen-Tor, CHester Turner, chuckboris, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, deadpool, DegiCZ, Denis1996, Dexir, DKoscik, Doppelganger, duri, dvory, Elnie, erik, fifas, filemon, Fox01, fvalek1, Georgíno J., gezic, Hebled, hicks, holub1727, Honzin, hugosnowden, ikshorm, invape, IV, Jack, JackOneil, Jak, Jáňa, JaroKakashi, jh666, kallenved, Karel Sec, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, Kitykatyn, Kiwi1902, Koci, Krvavý Patejl, kucik, Lachvos, lacoste, Loxin, malylada, Mamut12, markic, Mates17, Maty48, mcezik, MEGA, Mercurio, Mikei, mindstormjak, mineralk, misa, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, mozzu, MP, namdnas, NecRoman, NikkiKonig, noovakpetr, nx, Nyxxie, Olesh, Osimchin, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, Piros0013, Poseidon1978, PrastenejCitron, punisher, Radkos, raenius, rewkon, Rowan, Rumburaq, S313, S4TW, saja, Schimi85cz, semi41, Skot, slavik38, songoku, Stlucius, Symbi, tacmud, Tawax , terrordemon, timek, Tomasino79, Tomate, Tomzany, Toren, trudoš, Tyfus, Václav Mikula, VanTom, Viking, xflori01, xintax, xxSIMIxx, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd
Chce (22)
665+1, Abe, Badgu.y1902, BreakingAway, burzum, delsemela, DracoAn, Duracell, James, Ladinek82, Magi621, Mato, meffis, mywiel, Nightmare, Premek, Ragnarog, RedButton, Sebastian the wise, sleepless, TenCoJeZbytečnej, Venomslav12stars
Shání (2)
Abe, Nightmare