Lucky Luke: Billy Kid
Egmont ČR (Albatros Media a.s.)1. vydáníčerven 2012série Lucky Luke 11/32
4.5
...
...
...
...
Lucky Luke se tentokrát setkává s další legendou Divokého západu – Billym Kidem. Obyvatelé městečka, které toto rozmarné dítě ohrožuje svou přítomností, Lucky Luka přemluví, aby se postavil na jejich obranu. A tak se Lucky Luke pustí s Billym Kidem do souboje a musí opět prokázat, že je rychlejší střelec než jeho soupeř.

V pořadí dvacátý čtvrtý svazek vydaný pod nakladatelstvím Egmont ČR, dle chronologického řazení se jedná o 20. svazek série.

Scénář
René Goscinny
Art
Maurice De Bevere (Morris)
Obálka
Maurice De Bevere (Morris), Zuzana Šmejkalová
Redakce
Stanislav Kadlec
CdbID
4466
Žánry
humorný, western
ISBN/ISSN
978-80-252-2140-2
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
215 x 285 mm
Tisk
barevný
Stran
48
Původní cena
149 Kč
Originál
Lucky Luke #20: Billy the Kid (Dupuis, 1962)
Lucky Luke vs. Billy Kid= hodně zábavy. Klasicky dobrej Lucky Luke. Nechápu, že se tenhle komiks neprodává natolik aby vycházel i dál....škoda
Po přečtení tohoto dílu mě stále více mrzí, že u nás pravděpodobně již víc, než doposud vydaných 25 dílů, nikdy nevyjde. Nádherně zpracovaný příběh, který má vše potřebné - dobrou zápletku, kvalitní humor a povedený závěr. Co mě však vždy na tomto komiksu s Luckym baví je skutečnost, že Gosicinny vychází z reálného základu a upravuje ho pro potřeby příběhu (v tomto případě poměrně značně). Toto mě vždy nutilo zjistit si informace o tom, jak vše skutečně bylo a o to více pak vždy docením, jak nenásilně se podařilo téma zpracovat (zejména alba Zpívající drát a Ve stínu ropných věží v tomto aspektu exelovaly). Maximální spokojenost a komiks, který by si měl přečíst každý, kdo se chce pobavit.
Tato kniha je taková ukázková příručka "jak udělat dobrý, jednoduchý a dobře fungující vtip". Autor si zde na jednom obrázku přihraje a o chvilinku dál parádně a jednoduše zavěsí. Nádhera. ....... Trošku mě mrzí, jak už u nás bývá zvykem, zase rozrastrování pérovky, tentokrát ovšem velice do očí bijící. Pokud je to daň za "aspoň to u nás vyšlo" dobrá akceptuji, ale pokud je to pouze lajdáčnost "těm malejem smradům to bude stačit, tak proč si lámat hlavu" tak je to veliká škoda. ...... Jsem spokojem.
Legendární psanec Billy Kid se v tomto originálním #24 svazku střetává s Lucky Lukem. Tohle byste si neměli nechat ujít!