Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Kompletní vydání všech komiksů, na kterých Václav Šorel pracoval jako scenárista. U každého komiksu se čtenář nově dočte, jaké byly okolnosti a důvody jeho vzniku, a nechybí ani medailonky autorů - Václava Šorela, Františka Kobíka a Jiřího Petráčka.

Obsahuje komiksy:
Vzpoura mozků
Galaxia
Tvrz
Operace Jericho
Zkáza planety Země
Biggles
Operace Slunce


Scénář
Václav Šorel
Art
František Kobík, Jiří Petráček (Oskar)
Žánry
dobrodružný, historický, sci-fi, válečný
ISBN/ISSN
978-80-7388-589-2 (XYZ (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
210 x 300 mm
Tisk
barevný
Váha
1112 g
Stran
264
Cena
599 Kč
Varianty
Zlatá kniha komiksů: Václav Šorel (2. vydání) (2023)
Zlatá kniha komiksů: Václav Šorel (2011)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš13.4.2021 14:56Zlatá kniha komiksů: Václav Šorel
    V dobrom ozrutný komiksový súbor. Veľké rozmery (210 x 300 mm) a adekvátny počet strán (viac ako 250). K tomu vynikajúce textové bonusy, ktorých síce pokojne mohlo byť ešte viac, ale aj takto je to veľmi fajn. Zoznamujú nás so zákulisím toho-ktorého komiksu, kedy vznikol, za akých okolností, s kým atď., prípadne sa jedná o medailóniky autorov. No a samozrejme sú tu samotné komiksy, kde si azda každý nájde to svoje. Mojím favoritom (už od detstva, keď vychádzala na pokračovanie v ABC) je legendárna klasika Galaxia. Keď som bol malý, dostala sa ku mne iba prvá polovica príbehu. Treba dodať, že tá lepšia. Dvojica astronautov sa ničnetušiac „zrazu“ prebudí vo vesmírnej lodi tak gigantickej, že aj rýchlovlaku, ktorý v lodi kedysi (keď ešte bola funkčná) jazdil, trvalo dostať sa z jedného konca na druhý dlhé minúty. Ocitnú sa vo víre udalostí, ktoré majú miestami až hororový nádych (mrazivo vyľudnené prostredie proste robí svoje). Bohužiaľ, akonáhle sa dej presunie inam (nechcem spoilerovať), už to skrátka nie je tak úplne ono a začne to klesať do istej formy miernej béčkovosti. Vzpoura mozků, Galaxia a Tvrz súhrnne vyšli už v roku 2001 vo Velké knihe komiksů #1.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš6.1.2018 17:49Zlatá kniha komiksů: Václav Šorel
    Tak tohle se vydavatelům povedlo a konečně můžu tak shromáždit české komiksové klasiky do své sbírky. Nemám co bych vytknul co se týče komiksů v podání Šorel/Kobík, ale Šorel/Petráček už pár much má. Jeho kresba je zajímavá tím, že někdy mě naprosto nadchne a uchvátí a někdy mě naprosto odradí komiks vůbec číst. Zajímavé, ale já to tak mám. Biggles mi přijde proto z celé edice nejslabší a Operace Slunce je celkově nějak divně poskládaná, že kolikrát jsem se ztrácel mezi jednotlivými panely o co tam vlastně jde. Naopak Zkáza planety Země byla vynikající a Jericho bylo moc krátké, na to jak bylo skvělé. Působilo to občas zmateně a urychleně. Přesto super sbírka a výborná práce! 5 z 5.
  • louza
    Šorel je jedna z ábíčkových legend, která dost možná stojí výše než nedostižný šéfredaktor Toman. Šorelovy příběhy jsou nápadité, variabilní a je z nich znát celkový literární cit, který u ostatních scenáristů chybí. Hodně to podporuje i Koblíkova kresba, který už před čtyřiceti lety zvládal bravurně to k čemu si občas hledá cestu stávající druho mainstreamový komiksový proud v zámoří. Jedinou vadou je viditelného huštění děje do rámce stránky, které však patří poetice abíčkovského formátu. Jde o unikátní fantaskní příběhy stojící jednou nohou v retro minulosti, které však mají potenciál oslovit i současné čtenáře. A ani Petráčkova vzdušná na první pohled ledabylá, ale pod drobnohledem precizní kresba na tom mnoho nezmění.
  • Milda
    Vzpoura mozků, Galaxia, Tvrz, Operace Jericho = 100% Petráčka moc rád nemám (jakože kresbu, nic osobního), ale možná mu dám ještě šanci.
  • Toe
    Výborné zpracování knihy, hvězdička navíc je za doprovodné texty. Obsah je česká klasika hodna tří hvězdiček ;)
  • Fry
    Konečně nějaký sborný počin kultovních komiksů v pevné vazbě! Po pravdě bych takových knih uvítal víc!

    Vzpoura mozků - Již po druhé jsem si mohl pročíst jedno z nejslavnějších děl českého kultovního oboru a i po druhé jsem byl spokojen!
    Galaxia - No, tak to byla pro mě trochu novinka, ale kultovní první obrázek lodi je mi poněkud známý!
    Tvrz - Jeden z nejlepších příběhů a klidně bych se nebránil a přečet bych tak ještě 20 stránek pokračování! Škoda!
    Operace Jericho - Tak tady jsem byl trochu zklamán! Nějak mi scénář nepasoval do sebe, ale kresba se povedla!
    Zkáza planety Země - Aneb do tunelu a spět:)
    Biggles - Jednoznačně srdcovka! Příběh mě nepřestal bavit ani na minutu!
    Operace Slunce - Tady to bylo trochu zmatené, ale na celkové spokojenosti to nijak neubere!

    Kniha se rozhodně moc povedla ,,Takový návrat do historie'' a musím ji rozhodně všem doporučit! A po pravdě bych si přál, aby vyšel sborně celý Kruan od příběhu ,,Příběhy malého boha'' až po ,,Kruan a služebníci zla''
22131
Četl/a (43)
2Hitman3, 2scha, Alfred, Darth Raelchi, DracoAn, emanek, Fananek, flipflop, Fox01, Fry, Future-Death, georg, Georgíno J., Glumal, guseppe, hromotlk, hypermlok, invape, Ivan Kucera, Jestrab2, jiskra, kapicka, kaylin, lacoste, libcenko, mineralk, NecRoman, Norri, Onkel 1928, Pej, Pepé13, punisher, robert.hladil, SASAN_KING, start05, tacmud, Toe, Ukko, Vojtěch 393, yogi, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
(122)
007, 2Hitman3, 2scha, 5555, 7777, Alfred, AlienDr, alois13, aphonia, Arabam, BeeSee, Beng.D, Berry669, birkoff13, blackJag, bmc75, Braindead, burzum, cobe, Crics, CSE_AC/DC, daniel.cermak, Darth Raelchi, DAxik, deefha, delsemela, Dezodoo, disclose, discovery, doophy, DracoAn, emanek, Fananek, fel68, felis, filemon, flipflop, Fox01, FrankieOndatra, frantavasil, Fry, Future-Death, georg, Georgíno J., Glumal, goldschmidchen, goodspeed, Greyman, grinder, guseppe, Gustik5, Hamichal, Hartmann , hellblazer, holubdema, hromotlk, Hurvy, hypermlok, invape, Ivan Kucera, James, jankie, Jestrab2, jiskra, kapicka, kaylin, KdG, Keenkeen, kefidlo, Keno, lacoste, libcenko, lifi, Lojza, Mankin, Marthy76, Martin Buchal, matohan, Mikei, MIKER65, Milda, mineralk, Montiseus, morbn, Mr.Plysh, NecRoman, Niaz, noMster, Norri, Onkel 1928, Osimchin, Papa Wu, pavel, pechna, Pej, Pepé13, Poseidon1978, punisher, Radkos, SASAN_KING, Satan__666, Skot, sleepless, spagr, stanleystar, Stara.kryta, start05, stik, suricattaontheway, tacmud, Toe, Tominos, trudoš, Ukko, vallyslayer, Vojtěch 393, xintax, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, Zíďas, zlejzmrd
Chce (9)
barthez, Grebenda, Holmwood, Kel, kucik, Lobok257, monty.cl, Nightmare, willis
Shání (2)
Kel, Nightmare