Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Válečné tažení pokračuje, ale nic nejde tak hladce, jak měl Griffith naplánováno. Guts a Casca jsou stále ještě nezvěstní a je třeba je najít dřív, než bude pozdě. Jenže než pomoc dorazí, budou se ti dva muset spolehnout jeden na druhého, přestože nejsou žádní velcí kamarádi. Podaří se jim přemoci společného nepřítele, který se chce mstít za potupu, které se mu od Gutse dostalo?

Scénář
Kentaró Miura
Art
Kentaró Miura
Obálka
Kentaró Miura
Lettering
Václav Maršík
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7679-097-1 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
151 x 215 mm
Tisk
černobílý
Váha
400 g
Stran
236
Cena
249 Kč
Originál
Berserk #07 (Hakusensha, 1994)
  • Good Games
    Good Games mecenáš20.7.2022 23:02Berserk #07
    Šiesty diel bol plný intríg, politikárčenia, bližšieho pohľadu na postavy a bol takmer bez akcie. Bavil ma však prekvapivo viac, ako výrazne akčný siedmy diel. Vlastne sa jedná o dve veľké akcie zlepené krátkou oddychovou časťou v tábore. Aj napriek tomu, že je to tu hlavne celé o máchání mečem je to však stále TOP kvalita a Miura perfektne zvláda dynamickú kresbu a stále vie zaujať aj dejom. =►Celá recenzia◄=
  • massilia
    massilia18.7.2022 10:59Berserk #07
    Ani v sedmém díle neztrácí Berserk na kvalitě. I když první půlka je prakticky jen masakrózní rubačka v lese a druhá půlka bitva o pevnost Doldrey, má to neskutečnou atmosféru, postupně se dostáváme postavám stále hlouběji pod kůži, věci do sebe pomalu začínají zapadat... Je to prostě výborně nakreslené a odvyprávěné, nedivím se, že je Berserk taková kultovní klasika.
  • Sagikkun
    Sagikkun18.1.2022 21:04Berserk #07
    Přiznám se, že nejsem největším fanouškem jedné bitvy armád za druhou (zvlášť, když jsou prakticky hned po sobě)... takže i přes to, že chápu, že jsou bitvy hlavní náplní Jestřábů, tak jsem i tak rád, že se tahle vojenská etapa pomalu blíží do finále.
    Bitvy jsou ale naštěstí zvládnuty minimálně skvěle, a hlavně vždy vedou k nějaké (alespoň pro mě) zajímavější scéně/ději. Zde mám na mysli první polovinu knihy (ve druhé polovině další bitva teprve začala), za kterou ten plný počet dám. Perfektní dialogy, nekompromisní akce, a naprosto úchvatná kresba (ta je napříč celým svazkem). Není to ale jenom bezduchá rubačka... scény jako ty v táboře, kde Guts přemýšlí o svém životem a o lidech kolem něj ukazují, jak je to i navzdory prvnímu dojmu postava komplexní a jak má i takto temná fantasy cit (ale to bych se opakoval u každého dílu).

    (jinak nevím jestli se to zdá jenom mně, ale tentokrát jsem u jindy bezproblémového překladu narazil na víc chybek než obvykle, tak snad korektura nepoleví)
  • tom173
    tom17311.12.2021 17:46Berserk #07
    Výborný díl. Asi začínám chápat proč je golden age arc mezi fanoušky tak oblíbený. Děj působí uceleněji a mám pocit, že se výrazně zlepšila kresba, která už je naprosto dokonalá. Každé prostředí, ať je to hrad nebo les je detailně prokreslené a je to prostě radost. Rozjíždí se to docela pomalu, více poznáme Cascu, nejdříve jako dívku v nesnázích. Pak už klasicky následuje spousta akce a tentokrát je tu i pár vtipných panelů. Vše vyvrcholí bitvou o Doldrey, kde Miura předvedl jak bravurně zvládá zobrazit bitvu tisícihlavých armád. Kapitola bohužel není ukončená ale aspoň tak navnadí na pokračování.
161011