Obsahuje příběhy:

Poslední let Harbingeru V. - Jason Aaron, Jorge Molina
Je doba, kdy Povstalecká aliance získala novou naději. Stateční povstalečtí vojáci se pokoušejí oslabit imperiální síly, které ovládají galaxii.
Alince posílá své hrdiny, pilota Luka Skywalkera, princeznu Leiu a někdejšího pašeráka Hana Sola, zachránit spojeneckou planetu Tureen VII. Podaří se jim zajmout gigantický hvězdný destruktor, tím však přitáhnou pozornost Dartha Vadera. Temný lord vyšle skupinu elitních stormtrooperů pod velením krvežíznivého seržanta Kreela, aby ukradenou loď získali zpátky.
Jakmile se Leia, Luke, Han a jejich posádka přiblíží k Tureenu VII, zaútočí na ně Kreel se svou jednotkou. Destruktor se rozpadá na kusy a s hrstkou povstalců, rozptýlených po lodi, to vypadá bledě...

Huttský kontraband - Jason Aaron, Salvador Larroca
V galaxii zuří chaos. Zlé Galaktické impérium se drží u moci, Povstalecká aliance však pokračuje v boji za svobodu.
Legendární pašerák a všestranný ničema HAN SOLO se nechal do Povstání zatáhnout potom, co vzal jednoduchou zakázku na přepravu cestujících, aby mohl splatit dluh neblaze proslulému zločineckému šéfovi Jabbovi Huttovi. Zakázka se ovšem zvrhla v záchranu povstalecké vůdkyně princezny Leiy z Hvězdy smrti.
Od té doby Han Solo se svým wookieeským kopilotem Chewbaccou plní nejrůznější úkoly a provádí neuvěřitelné kousky, aby své přátele udržel naživu a Povstaleckou alianci v chodu - obvykle k mrzutosti všech zúčastněných...

Obsahuje sešity série Star Wars #25 (Last Flight of the Harbinger, Marvel 2017), #35 (Out Among The Stars, Marvel 2017)

Scénář
Jason Aaron
Art
Salvador Larroca, Jorge Molina
Barvy
Edgar Delgado, Matt Milla
Obálka
Rainier Beredo (Rain), Mike Deodato Jr.
Překlad
Milan Pohl
Redakce
Klára Nettlová
Žánry
akční, sci-fi
ISBN/ISSN
ISSN 1805-1227 (Egmont Polska Sp. z o.o.)
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Stran
44
Cena
59.9 Kč
  • JohnyG
    JohnyG20.10.2018 01:41Star Wars Magazín 2018/05
    Závěr příběhu Poslední let Harbingeru je plný akce a výbuchů (jako ostatně po celou dobu), ale nic zásadního nebo nečekaného se nestane, i Vader se tu jen mihne. Potěší Ártů, který má tradičně větší zásluhy, než by do něj člověk řekl a taky bojové scény různých členů jednotky Scar.

    Mnohem lepší je pak druhá story Huttský kontraband s Hanem v hlavní roli. Zde je perfektně zvládnutá Hanova osobnost, která fakt sedí. Příběh stojí na skvělých dialozích a je to dobře vypointovaná jednohubka. Škoda jen ošklivé hyperrealistické kresby Hanova-Fordova obličeje, která do okolí vůbec nezapadala.
  • jh666
    jh66616.10.2018 09:17Star Wars Magazín 2018/05
    Sešit s Hanem patří k tomu nejlepšímu v novém kánonu. Konec Harbingeru taky fajn. Jen mě mrzí, že úpně vynechali Yodovu tajnou válku.
  • PKD
    PKD13.10.2018 15:39Star Wars Magazín 2018/05
    Opět,není co řešit. Aaron jede a už od prvních čísel dokazuje,že SW atmosféře/filosofii pův.SW trilogie,rozumí (vedle Zahna) jako málokdo. A Huttský kontraband se svou hyperrealistickou kresbou (viz.Han Solo) a scénářem,je ještě o třídu lepší,jak ´´dokončení´´ Harbingeru. A kde zazní,naprosto famózní hláška: ,,do Falconu mi žádnej Hutt ani nepáchne. To bych radši přibral Dartha Vadera jako kopilota´´. Tak u tohohle jsem fakt nemohl...:)))
  • cyboy
    cyboy mecenáš12.10.2018 22:05Star Wars Magazín 2018/05
    Souhlasim, ze Aaron to uz od zacatku uchopil dobre. Sympaticka oddechovka.
    75%
  • mearez
    mearez12.10.2018 18:41Star Wars Magazín 2018/05
    Můj názor na tuto řadu Star Wars od Aarona se od počátku jejího vydávání u nás nezměnil; stále se jedná o kvalitní komiks od Marvelu. Svojí kvalitu si komiksy stále drží, kreslíři přidělelni k téhle sérii jsou vždycky super. Takže vlastně tady neni moc co vytknout. Za mě 5*
61111