Víte, jak akademik Wichtrle vybádal kontaktní čočky? A proč Marie Terezie zavedla školní docházku? Pokud si myslíte, že ano, tato kniha vám dokáže, že ne. Druhý díl oblíbeného komiksu přináší 55 stripů známých z internetu, 10 oblíbených postaviček s vtipným komentářem autora, ale také čtyři úplně nové opráski. To je dohromady spousta zábavy a poučení. Pokud je ještě neznáte, pak se připravte na místy nekorektní humor, zkomolenou češtinu, zástupy fanoušků a neméně početnou skupinu odpůrců.

Opráski už také získaly mnohá ocenění. Například Křišťálovou lupu 2013 a mají také výstavu v Národním muzeu. První díl knižního vydání byl nominován na ocenění Český bestseller roku 2013.

Vyšlo i v limitované (111 ks) číslované edici s "s originálním opráskem autora" za cenu 499 Kč.

Scénář
jaz
Art
jaz
Obálka
jaz
Lettering
jaz, Martina Mojzesová
Redakce
Eva Škrabalová
Žánry
historický, humorný, stripy
ISBN/ISSN
978-80-247-5220-4 (Grada Publishing (Bambook))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
140 x 170 mm
Tisk
barevný
Váha
145 g
Stran
72
Cena
199 Kč
  • mearez
    mearez18.2.2018 12:09Opráski sčeskí historje #02
    Opráski mám rád, tento díl zase nešetřil vtipnými kraťasy, ale našla se spousta stránek, kde vtip nebyl vtipný, a i běžné slovíčkaření autora/ů je zde slabé. Ale nemůžu jinak, protože tohle je český stripový internetovž komiks, taková naše české verze Kyanid a Štěstí, jenže v historickém kabátě s méně úchylnými vtipy. Za mě další super komiks z našich končin, tak tomu dávám čtyři hvězdy
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš23.9.2014 12:14Opráski sčeskí historje #02
    Souhlas s kolegy, že došlo k jistému sešupu kvality, ať již co se týče vtipů samotných či jejich hloubky, když občas směřují až k Martyho frkům. Na druhou stranu zhruba po 1/3 knížečky jsem začal narážet na spousty dílů, kde jsem se musel upřímně a nahlas smát a obecně je to stále originální, vtipné a velmi zábavné počtení. P.S. a proti nekorektnímu humoru jednoduššího střihu vlastně nic nemám, jen to u Oprásků nebylo úplně zvykem.
  • gobers
    gobers mecenáš2.9.2014 14:48Opráski sčeskí historje #02
    Oprásků jsem velký fanoušek, nicméně přišlo mi, že druhý díl trochu ztrácí dech a místo vtípků pod povrchem, které vyžadují historickou erudici (a které mě bavily vždycky nejvíc), občas začíná sklouzávat k trochu prvoplánovému humoru. Takže z mého pohledu tentokrát průměr, uvidíme, jaké budou (a jestli budou) Opráski 3.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.5.2014 10:41Opráski sčeskí historje #02
    Je pravda, že zase drtivou většinu znám z netu; že ten projekt se stal tak trochu komerční záležitostí a veze se na módní vlně, jejíž trvání neumím odhadnout, leč jednou určitě skončí; že pár vtipů je dost slabých... ale co naplat, je to zase vynikající legrace, která potěší zejména ty, co se v té naší historii orientují. A všechny ty slovní a grafické hříčky jsou geniální.

    Celkový dojem: 80%
3941