Opráski sčeskí historje jsou krátké komiksy (stripy) postavené na reálném historickém základu, který někdy doplňuje vykonstruovaná pointa. Správná gramatika v nich jde stranou, velký prostor naopak dostává specifický a často nekorektní humor. Z těchto důvodů mají jak mnoho fanoušků, tak i odpůrců. Po prvním a druhém díle vám přinášíme díl třetí s novými a ještě lepšími opráski. Opět je doplňují medajlonky velkých postav našich dějin. Dovíte se například, že velikán vědy a hrdina školních kabinetů Jan Amos Komenský, neměl rád děti, ale také to, že knihy Bohumila Hrabala jsou hned po kocovině tím nejlepším, co české pivo dalo světu.

Vyšlo i v limitované (111 ks) číslované edici s "s originálním opráskem autora" za cenu 499 Kč.

Scénář
jaz
Art
jaz
Obálka
jaz
Lettering
jaz, Martina Mojzesová
Redakce
Eva Škrabalová
Žánry
historický, humorný, stripy
ISBN/ISSN
978-80-247-5451-2 (Grada Publishing (Bambook))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
145 x 170 mm
Tisk
barevný
Váha
158 g
Stran
80
Cena
199 Kč
  • mearez
    mearez18.2.2018 14:53Opráski sčeskí historje #03
    Lepší než minulý díl, ale stripy od začátku do 1800+ byly celkem trapný,až suchý. Dokonale se ukázalo, že autorům spíše jde ten komukńistický humor a nazi humor. Samozřejmě čest vyjímkám (gramatický křižák mě asi pobavil nejvíc). Kvalita samozřejmě na paperback 100%, vtípky na konci a nazačátku bybyly lepší v knize samotné a na přebal dát něco suššího. Celkově se jedná o nadprůměrný český komiks, a o průměrný stripový komiks z celosvětového hlediska (Garfield, Calvin a Hobbles jsou samozřejmě klasiky). Z mého hlediska jsou toto lepší stripy, než Kyanid. Zase ale čtyři hvězdy, některé vtipy to táhnou rapidně dolů.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.12.2014 13:53Opráski sčeskí historje #03
    Obával jsem se, že s pokračujícími díly to bude jenom horší a méně vtipné, ale "trojka" je naopak velmi zábavným výborem z díla toho šíleného prznitele jazyka českého.
    kolig bohů znáš tolikrád si pohanem - vole 2!... v tomto případě volte Opráski č. 3!

    Celkový dojem: 90%
4361