Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Péťa nemá moc kamarádů, zato hodně followerů. Na svém kanále se věnuje nejrůznějším záhadám i podfukům. Když narazí na průvodce po Prašině, na vlastní kůži pozná, kde končí smyšlenky a začíná pravda. A jak s tím souvisí odkaz vědmy Tamary Jemné…

Svět knižního fenoménu Prašina se rozrůstá v komiksové sérii s novými příběhy, novými hrdiny a novými záhadami. Toto jsou kroniky Prašiny.

Scénář
Kateřina Čupová (Faqy, Chechula), Ester Kuchynková (Yone), Vojtěch Matocha
Art
Kateřina Čupová (Faqy, Chechula), Ester Kuchynková (Yone)
Barvy
Ester Kuchynková (Yone)
Lettering
Kristýna Šlajchrtová
Redakce
Lukáš Růžička, Vojta Sedláček
Žánry
dobrodružný, young adult
ISBN/ISSN
978-80-7637-382-2 (Paseka)
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
167 x 257 x 2 mm
Tisk
barevný
Váha
90 g
Stran
24
Cena
99 Kč
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.9.2023 22:08Prašina: Podivné procházky #1
    O trochu horší než původní komisková série, ale do celého kontextu to docela zapadá a navnadilo mě to, abych četl dál. Nicméně topmu chybí ta údernost a větší tah na brnaku. Tohle na mě působilo stylem, splnili jsme plán a máme něco pořád docela funkčního. Fanatsy prvek vítám a je to další rozměr Prašiny. Proč ne. Jen mi trochu haprovala souslednot časová, kdy se co odehrávalo a před čím spojeno s danými technickými vymoženostmi, no trochu mě v tom připadal zmatek. Jinak ale docela fajn počtení.
  • Norri
    Norri mecenáš1.8.2023 21:03Prašina: Podivné procházky #1
    Nejde se vyhnout srovnání… Prašinu jsem si docela oblíbil. Po přečtení Křídového panáčka jsem si dal i první knihu Prašiny. Ta čtvrť je velká, tajemná a stále svým způsobem živá. Je plná "šedých lidí s obráceným myšlením" - tak nějak to babička En v knize říkala. Křídový panáček to dokázal už v prvním sešitě zachytit. V tomto prvním sešitu Podivných procházek jsem tu atmosféru nenašel. OK, připouštím, že je to jenom začátek, úvodní sešit, který určitou záhadou končil. Následují už ale jenom dva další sešity, a tak doufám, že v nich scénáristky patřičně práskly do koní.

    Kresba je fajn a docela mě bavila. Horší je to s panelováním. Stránka je často rozbitá na malé panely s detaily, ale tyto panely jsou samostatné, nejsou součástí většího panelu. To se mi moc nelíbí. Další věc, která mě bila do očí, je to, že některé mezery mezi panely, podotýkám že černé, jsou širší než ostatní. To vypadá hrozně.
  • Kerbellos
    Kerbellos24.3.2023 08:53Prašina: Podivné procházky #1
    Výrazně přesvědčivější, než Křídový panáček. Osohova kresba byla skvělá a atmosféra Panáčka výborná, ale tempo příběhu neladilo s rozdělením na sešity a spíš působilo, jako by někdo uměle rozsekal „původní komiks“ na díly. Procházky naopak skvěle fungují jako úvodní díl a skutečně se jim daří navnadit na další sešit. Fascinující propletenec kreseb Čupové a Kuchynkové je sice stylizovanější, ale taky výrazně dynamičtější. Prašina je vykreslená jako fyzické místo, ne jen jako atmosféra pošmourných večerů. Prospívá i odlehčenost a čas strávený mimo Prašinu. Pecka. Jen tak dál.
  • faster86
    faster8624.3.2023 07:22Prašina: Podivné procházky #1
    Je to fajn stejně jako původní komiks to má atmosféru, což se mi prostě na clém projektu Prašina libí nejvíc, na konci sešitu super cliffhanger takže za mě spokojenost.
  • Sagikkun
    Sagikkun20.3.2023 20:30Prašina: Podivné procházky #1
    Oceňuji snahu tvůrců podívat se tentokrát na celou Prašinu z jiného úhlu, a více tak prozkoumat to, proč se tam dějí nevysvětlitelné věci. Art Kateřiny Čupové, další z velice nadějných výtvarkyň u nás, mi k tomu sedí a dodává tomu ten správný nádech. Na rozdíl od Křídového panáčka, kterého si mohli užít mladší ale zároveň i starší čtenáři, mi však tohle zatím přijde už vyloženě jenom pro děcka, necítím se jako cílovka. A navíc je to opět jenom úplný začátek, tak uvidím, jak to na mě bude později působit jako celek.
349