Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Nový začátek pro SPIDER-MANA!

Život Petra Parkera je vzhůru nohama! Jedno malé odhalení z minulosti a v ohrožení je nejen jeho práce, ale i vztahy a vůbec celý život. A jako by to nestačilo, musí si Spidey poradit i s mimozemskou invazí (s mysteriózním zvratem), novým spolubydlícím (kterým je padouch Boomerang), novými šrámy na milostném životě… a nebezpečným novým protivníkem! Jo, to všechno je hrozný, ale co teprve souboj… Petr Parker vs. Spider-Man? Zdá se, že se někdo rozhodl Petra napodobovat… ale proč?

Obsahuje sešity série The Amazing Spider-Man (Vol. 5) #1-5 (červenec 2018 - září 2018) a materiál z Free Comic Book Day 2018 (Amazing Spider-Man/Guardians of the Galaxy) (květen 2018)

Scénář
Nick Spencer
Art
Laura DePuy Martin, Ryan Ottley, Humberto Ramos
Ink
Victor Olazaba, Ryan Ottley, Cliff Rathburn
Barvy
Edgar Delgado, Peter Pantazis (Pete), Jasen Smith
Obálka
Laura DePuy Martin, Ryan Ottley
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Jiří Pavlovský
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7679-077-3 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
422 g
Stran
156
Cena
369 Kč
Originál
The Amazing Spider-Man by Nick Spencer #01: Back To Basics (Marvel Comics, 2018)
  • Bary02
    Spencer na začátku nové spajdyho řady přichází se spoustou super nápadů. Kresba mi velice sedla, ze začátku jsem měl trochu problém se začíst, ale ke konci jsem knihu už celkem dost hltal.Jsem velice zvědav jak bude příběh této série pokračovat a do dalšího dílu určitě půjdu.
  • Mvelou74
    Ujde to, je to hezky malované a příběh je takový trochu nudnější, ale funguje to. Trochu hravé, trochu pro děti.
  • Alfi
    Ak by som mal hodnotiť túto knihu, najlepšie sadne slovo “neškodná”. Na úvod mierne psychedelická priprava terénu nasledovaná psychedelickou zápletkou s dualitou a náznakmi toho, čo nás čaká roztrúsenými po celej knihe. Nebolo to vyložene zlé, ale ani žiadna bomba. Ďalší diel zrejme vynechám.
  • hroubek
    Za posledních pár let jsem přečetl hodně příběhů se Spider-Manem, takže se docela orientují v jeho světě. Kdyby mi bylo dvanáct, tak jsem z tohoto komiksu nadšený. Bohužel mi dvanáct není a už mi některé věci ke štěstí nestačí. Scénárista Nick Spencer se snaží, aby jeho scénář byl hravý a pracoval s celou Spideyho mytologií. Což je samo osobě dost chvályhodné. Problém je, že to nefunguje v té nejzásadnější rovině. Chybí tomu to, co mám na komiksech se Spider-Manem nejradši. Jistá osudovost a uvěřitelnost hlavního hrdiny. Tady jsem měl pocit, že všechno jede na jistotu. Od pop kulturních odkazů, hlášek a snahy být, co nejvíce cool a rádoby v pohodě. Z mé strany moc nefunguje hlavní zápletka, protože je z ní cítit, že se vyřeší za pár čísel a nebude mít žádný vliv. Všechno je takové uvolněné a o Petera/Spider-Mana nemám žádný strach (a že existují příběhy, kdy jsem ho měl). Dokonce zde nemáme ani žádného úctyhodného záporáka, jak sám poznamená samotný Spider-Man. Neříkám, že je to špatné, vlastně to má hodně fajn momentů, ale jede to celé na neutrál. Ty, co nemají tolik načteno se budou ztrácet v celkové mytologii, ale bude je bavit to, co děje. Ty, co mají načteno ocení odkazy a všechno kolem, ale po příběhové stránce je to bude nudit a neocení mainstreamovou kresbu. Jako návrat ke kořenům to funguje půl na půl.
  • Doppelganger
    Můj nejoblíbenější run Spider-Mana. Lepší než Slott, lepší než Straczynski. Nick Spencer staví na prvcích, postavách a příbězích ze Spideyho minulosti a dokonce je dále rozvíjí. Podobně jako Cates ve Venomově sérii je hned od začátku vidět, že Spencer má plán, kterého se drží, takže si může dovolit s poměrně velkým předstihem používat různé zdánlivě nevinné scénky, které jsou však ve skutečnosti zlověstnými předzvěstmi věcí budoucích - viz Kraven či prozatím nejmenovaný padouch v této knize. Dokonalost.
  • Spider-man
    Skvělý příběh, skvělá kresba. Doufám, že skrytou linku, kde Kingpin hájí Spideyho, ale ostatní okostýmované staví mimo zákon, čímž způsobuje Spideyho neoblibu, bude časem rozvinut. :-)
  • MEGA
    Čtivý mainstream se skvělou kresbou. Příběhy mají pár zajímavých nápadů, ale při čtení to ve mně žádné silné emoce nevyvolalo.
  • Good Games
    Good Games mecenáš2.11.2021 21:07Amazing Spider-Man #01: Návrat ke kořenům
    Amazing Spider-Man 1: Návrat ke kořenům je taký ten klasický uvoľnený Spider-Man. Nájdete v ňom poriadnu kopu záporákov, ale prekvapivo málo akcie. Od polovice príbehu to má zaujímavý zvrat a pútavosť príbehu sa u mňa ešte zvýšila. Príjemný úvod do série a koniec sľubuje poriadnu divočinu v ďalšej časti. =►Celá recenzia◄=
  • lenochod2002
    Začátek hodně slabý, chvíli jsem přemýšlel, jestli se tou knihou vůbec zvládnu prokousat. Hlášky jsou přinejlepším průměrné, záporáci jeden horší než druhý a panely rozmístěné tak nezajímavě, jak to jen jde. Jediné štěstí, že od třetího sešitu začne být příběh v rámci možností vcelku zajímavý. Jako celek je kniha těžký průměr, za mě 3*, protože jsem se ke konci přeci jen začetl a chvíli bavil. Pokračování, pokud vyjde, zkusím.
17153