Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Ve světě obývaném antropomorfními zvířaty zákon povoluje jenom spojení mezi jedinci téže rasy. Ti, kteří zákon poruší, jsou potrestáni a uvězněni. Jsou obviněni z toho, že jednají… PROTI PŘÍRODĚ.

Leslie je obyčejná prasečí slečna, která miluje suši a hudbu a živí se prací, již nesnáší. Táhne jí na pětadvacet a bydlí se svou nejlepší kamarádkou Trish. Sní o jiném životě. Sny ale mohou být nebezpečné, neboť se v nich vyskytuje svůdný vlk. Leslie se díky svému snu začíná zaplétat do tajemného spiknutí. Tady už nepůjde jen o lásku. Půjde o život.

Vyšlo také pod nakladatelstvím Image Comics jako 'Unnatural #01: Awakening' obsahující sešity Unnatural #1-4 (červenec 2018 - říjen 2018)

Scénář
Mirka Andolfová
Art
Mirka Andolfová
Barvy
Mirka Andolfová, Gianluca Papi
Obálka
Milo Manara
Lettering
Karel Petřík
Překlad
Denisa Streublová
Redakce
Filip Gotfrid, Patrik Linhart, Petr Stejskal
Žánry
erotický, fantasy, thriller
ISBN/ISSN
978-80-7449-942-5 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách (brožovaná s chlopněmi)
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
330 g
Stran
112
Cena
349 Kč
Originál
Contronatura #01: Il risveglio (Panini S.p.A., 2016)
Varianty
Proti přírodě #01: Probuzení (2021)
Proti přírodě #01: Probuzení (alternativní obálka) (2021)
  • Django
    Django mecenáš20.1. 22:13Proti přírodě #01: Probuzení
    Celkem mi to přišlo jako průměrní komiks, o ničem. Ona ta dystopie má k Orwellovi daleko, a ten zákon zakazující mezidruhové páry, mi přišel jen jako zrcadlo, zákonů proti lgbt. Ani ten vlk u mě nefunguje.
  • Jonathan Arbuckle
    Co si tak pamatuji, když komiks před dvěma lety vyšel, tak jsem byl z komiksu nadšený. Na druhé čtení, už vnímám určité nedokonalosti v příběhu, v podobě zkratkovitosti, nelogičností v chování postav, či v jisté nesourodosti a nepospolitosti příběhu. Jako takový, ale první díl má co nabídnout ať už v podobě příjemné kresby, či zajímavého kliffhangeru.
  • Gaming Professors
    Gaming Professors14.8.2022 12:08Proti přírodě #01: Probuzení
    Proti přírodě 1: Probuzení je velmi příjemný komiks, nabízející přiměřeně akční podívanou a filozofické i psychologické otázky zasazené do dystopického světa. Díky dobře propracovaným postavám je mnohem snazší se do nich vcítit a prožít s nimi celé toto jedinečné dobrodružství.

    Celá recenze: Proti přírodě 1: Probuzení – recenze

  • Norri
    Krásně nakreslená a lehce erotická zábava, odehrávající se ve fašistické společnosti, která chce rozhodovat o životě každého jedince. Tedy alespoň ze začátku, protože potom se to změnilo z lehtivé na spíše akčnější záležitost. To je trošku škoda, ale jsem zvědavý, jak to bude pokračovat.
  • Fort
    Fantastická kresba s moderním příběhem o prasečí slečně, která si chce žít svůj život podle sebe a né podle zažitých vzorců společnosti. Úvod jako hrom, předčilo to všechna má očekávaní.
  • Honzile
    Honzile13.7.2021 08:57Proti přírodě #01: Probuzení
    Příběh funguje na výbornou a dotýká se témat, které i dnes rezonují v naší společnosti. I v dnešní době existuje dost neostrých tužek v penálu, co si myslí, že vztah smíšených ras nebo stejnopohlavních párů je nepřirozený a jsou zastánci „tradiční rodiny“. Kombinace svižného vyprávění a působivé kresby dělá z komiksu Proti přírodě 1: Probuzení zábavnou jednohubku. kterou přečtete za jedno rychlé odpoledne. Myšlenka, že by vláda mohla korigovat náš milostný a sexuální život dodává příběhu temný podtón. Komiks by skvěle fungoval i bez všech erotických scén a nabízí se otázka, zda to není jen lákadlo pro čtenáře. Přestože jsou erotické scény veskrze oku lahodící, komiks dokáže zaujmout i bez toho. Těším se na další díl. Více na https://nerdopolis.cz/2021/07/08/recenze-proti-prirode-1-probuzeni-mirka-andolf/
  • Zack
    Zack admin27.6.2021 00:26Proti přírodě #01: Probuzení
    Chvili to na me pusobilo jako neco, co by napsal Mark Russell, takova ta jeho sice vesela, ale hodne trefna satira, tentokrat na tema tradicni rodina. Bohuzel tahle rovina vlastne slouzi jen jako kulisa pro docela nablbly drama s nejakym kultem a proroctvim a buh vim cim jeste. Neni to tak strasny, ze by me to odradilo od druheho booku, ale ani tak dobry, ze bych se na nej nejak tesil.
  • Good Games
    Good Games mecenáš11.6.2021 00:02Proti přírodě #01: Probuzení
    Proti přírodě 01: Probuzení je kvalitný štart do série. Postupne sa mení z ľahkej romantickej erotiky do temného detektívneho thrilleru a scenár je plný prekvapivých udalostí. Príjemná kresba a farby len umocňujú celkovo dobrý dojem z prvého dielu. Som zvedavý na pokračovanie. =►Celá recenzia◄=
  • Palebras
    Komiks Proti přírodě, mě zaujal hlavně svou alternativní obálkou, kterou nakreslil Milo Manara. Neodolal jsem tedy, ale úplně mi nebylo jasné, zda-li mě tenhle komiks zaujme. Rozhodně zaujal a jsem dokonce velice spokojen. Hned od samého začátku si mě Proti přírodě zaháčkovalo a nepustilo do úplného konce, který ale vzhledem k počtu stran přišel logicky poměrně brzo. Což vzhledem k tomu, že čtenář musí čekat na další díl zamrzí, ale budu doufat, že Crew s pokračováním nebude příliš otálet. Hlavní hrdinka Leslie je opravdu sympatická prasnička a celkově jak postavy, tak kulisy ve kterých se příběh odehrává, mi neskutečně sedly, takže prakticky nemám co bych vytknul. Samotná zápletka je zajímavá, někdy humorná, autorka se nebojí jít přes mrtvoly a jsem zvědav, kam se příběh bude ubírat. Kresba parádní ve všech ohledech, takže zde taky spokojenost. Proti přírodě je opravdu skvělý komiks, kterému momentálně škodí pouze fakt, že dokáže skvěle navnadit na pokračování, které se zatím čtenáři nedostane. Takže nezbývá než doufat v brzké vydání pokračování, abychom se dozvěděli, jak bude příběh Leslie pokračovat. Hodně povedené překvapení!
  • faster86
    faster861.6.2021 14:48Proti přírodě #01: Probuzení
    Je to dobrý, jako fakt hodně. Příběh super, překvapivé momenty, kresba fajn, vysvětlení světa je věcný. Po dlouhé době vytasila crew věc která mě mile překvapila a bavila.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.5.2021 08:57Proti přírodě #01: Probuzení
    Fíha, říkal jsem si, jaké nerdské furry incely může zajímat tenhle komiks, že je to naprosto strašný guláš, který se neumí rozhodnout, jestli chce být nějakým dystopickým podobenstvím, kriminálním thrillerem, erotickou romancí či čím vlastně, přičemž na mě ani jedna složka ani trochu nefunguje, přijde mi to strašně hloupé... a wow, lidem se to líbí. Hm.

    Celkový dojem: 20%
  • p3tris
    Bez studu se přiznám, že důvodem k zakoupení této knihy byla kresba. Ta se rozhodně nebojí zvýrazněných ženských křivek a nějaké to vykouknuté prso jí také není cizí. Jenže najednou jsem doslova hltal příběh jak z pera Dana Browna. Plný nebezpečí, konspirací a temných postav pozadí. A také trochu té magie. Ale co mě dostalo nejvíc, byl svět, který si bere velkou inspiraci z George Orwella a jeho Farmy zvířat a 1984. Svět homofobní a rasistický, kde všechno, včetně výběru partnera, řídí a rozhoduje stát. Svět, ve kterém by jste rozhodně nechtěli žít, z kterého mrazí, ale kterému se ten náš začíná až nebezpečně podobat. A Já se nemůžu dočkat, až se do něj zase v kůži prasečí slečny Leslie vrátím.
    pozn. Kvůli výrazné erotice jsem si vybral alternativní obálku od slavného Milo Manary, ale po přečtení bych nyní raději sáhl po té klasické.
  • trudoš
    trudoš editor22.5.2021 07:00Proti přírodě #01: Probuzení
    Nikomu to neříkejte, ale asi jsem zoofil. Já mám totiž pro tyhle antropomorfní příběhy se zvířátky slabost. Obzvláště, když jsou tak sexy nakreslené jako právě v albu Proti přírodě. Ještěže se ve světě komiksu pohybuje tak málo normálních lidí…
    Mirka Andolfo představuje zajímavou sérii, která kromě podmanivé atmosféry nabízí i proklatě svůdnou zápletku, u které absolutně netušíte, jakým směrem se v následujícím sešitě vrtne. Tady nejde vůbec o lechtivou erotiku, ale postupně se odhalující skutečnosti, které zpočátku idealisticky šťastný svět barví pozvolna do sedmera odstínů totalitní hrůzy. Vlastně jediný důvod, proč nejdu na pět hvězd, spočívá v tom, že ty čtyři části, které první album obsahuje, jsou zatraceně málo na to, aby si člověk o příběhu udělal nějakou jasnější představu. Děj sice nepostrádá spád, ale prozatím mám trochu zmatek v postavách a jejich motivacích, které se ještě nestihly komplexně představit. Tož doufám, že nakladatelství Crew nebude s pokračováním otálet dlouho.
  • Hawwwran
    Super! Skvěle se to čte a překvapilo mne jak hned na začátku přijde vážné téma, až jsem z toho myslel na 1984. A závažné zvraty to má taky. Kresba super, postavy ke kterým jsem rychle získal náklonnost. Fakt paráda a doufám že druhý díl vyjde co nevidět.
  • P.G.
    Přesně podle mého gusta :) Výborná kresba, jednoduchý příběh, který jede kupředu sám od sebe - co víc chtít? Sice v tom trochu cítím narážky na současnou korektní dobu, ale proč ne. Taková aktuálně-moderní Farma zvířat. Jen ten háček na konci, ten mě tedy moc nepotěšil! Takhle okatě zaháčkovat ke druhému dílu... :)
  • karl173
    Velmi milé překvapení. Mé očekávání bylo, že dostanu mírně erotický komiks s antropomorfními zvířátky, kde hlavní roli bude hrát především kresba. To jsem sice dostal, ale k tomu přibyl zajímavý svět s prvky fantasy a velmi zajímavým drama příběhem.
    Jediná vada na kráse je tak délka knihy a silný cliffhanger, který knihu posunul vysoko v očekávání na druhý díl, což doufám že přijde co nejdříve. Nerad bych, aby můj zájem opadl kvůli dlouhému čekání.
    Nicméně já jsem s prvním dílem dosti spokojen. Tohle se Crwi povedlo. 4
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš10.5.2021 17:39Proti přírodě #01: Probuzení
    Slušná a solidní práce. Neurazí, trochu i potěší, kresba dobrá, příběh drží pohromadě, Leslie pěkná, lehce nad průměr, takže proč ne. Cliffhanger na konci trochu naštve, ale ne moc. Prostě to je příjemný moderní komiks z Image stáje.
1037411