Koupit
Kitty Prydeová má úžasný dar — procházet pevnými objekty. Přesto se se zpočátku vzpírá superhrdinským očekáváním, že se stane nepostradatelnou ikonou X-Menů! Kitty čelí svému osudu a odcestuje na druhý konec světa v zoufalé snaze zachránit svého otce. Nakonec se neobejde bez pomoci Wolverina, který ji přijede chránit. Mladá hrdinka mezitím proniká hlouběji a hlouběji do spletitého labyrintu lstí a zrady. Brzy bude muset zapomenout všechno, co se naučila, aby se mohla postavit zlověstnému Ogunovi, nejmocnějšímu zabijákovi na světě. Vítej v Japonsku, Kitty Prydeová... doufáme, že tohle dobrodružství přežíješ!

Obsahuje příběhy:
Vzestup Hellfire clubu
Kitty Prydeová a Wolverine

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií Uncanny X-Men (Vol. 1) #129-131 a Kitty Pryde & Wolverine #1-6


Scénář
Chris Claremont
Art
John Byrne, Allen Milgrom (Al Milgrom)
Ink
Terry Austin
Barvy
Bob Sharen, Glynis Wein Oliverová (Wein)
Obálka
John Cassaday
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder, Petra Fialová, Kateřina Veselá, Martina Zvolská
Redakce
Alena Mikulíková, Petr Novotný, Martina Zvolská
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
741 g
Stran
216
Cena
249 Kč
Originál
Kitty Pryde & Wolverine (Marvel Comics, 1980, 1984, 1985)
  • VanTom
    O úvodních 3 sešitech s Bílou královnou a úklady Hellfire Clubu, v nichž se mladičká, sympatická a odvážná Kitty Prydeová poprvé objevila, se i přes ten ohromný náklad textu nemá smysl bavit, ty patří do zlatého fondu X-Menů, Claremonta i Byrnea jednoznačně. O následné minisérii Kitty s Wolverinem v Japonsku (6 čísel) už to samé úplně prohlásit nemohu, kresba Allena Milgroma mě nenadchla (přestože se viditelně snaží kráčet ve stopách Franka Millera) a Claremont zase často zabředává do podrobných, atmosféricky "noirových" vnitřních monologů, zatímco děj posunuje poněkud zkratkovitě (k občasným nejasnostem nejspíš přispěl i chybující překlad, o jehož nekvalitách svědčí mj. transkripce jména Jukio v jedné kapitole, zatímco v ostatních píše Yukio). Nicméně schopnosti Shadowcat mi přišly vždycky jako jedny z nejskvělejších a tady jsem si jich užil do sytosti, takže spokojenost.
  • Moon
    Kitty je takové menší překvapení. Po prvních né zas tak moc skvělých sešitech kde šlo jen o to ukázat kdy se Kitty objevila poprvé, tu je příběh Kitty a Wolverina, který pěkně šlape a dobře funguje. Skvělá atmosféra Japonska a dobře fungující chemie mezi postavami, hlavně mezi Kitty a Wolverinem.
  • louza
    Překvapivě výživný omnibus uvádí tři x mužné sešity kolem sto třicítky, které už jsem ale někde v češtině tuším četl. Novinkou je šestidílný spin-off, kde se Kitty snaží zachránit svého otce ze spárů japonské mafie a pomáhá jí v tom pro tuto práci velmi povolaný Wolverine, který se tu střetne při záchraně Kitty se svým starým učitelem. Příběh byl uveřejněný několik let před Wolverinovou sólovou řadou, ale atmosférou je jí dost podobný. Claremont je dobrý autor a se svými postavami umí dobře zacházet. Není to možná úplně typická Marvelovská klasika, ale o to zajímavější retro to je. Z Wolverina toho navíc v kompletech vyšlo překvapivě málo (byť to málo co vyšlo fakt stojí za to) a klasiky ještě méně. Tím víc je kniha cennější. Solidní rozloučení s červeným kompletem. 90%
  • hroubek
    Velká pecka. Tento komiks mi hodně sedl. Má skvělou atmosféru, parádní vyobrazení Japonska, dobrý příběh okolo Kitty a pak samozřejmě Wolverina. Vztah Kitty a Logana je na celém komiksu nejlepší. Claremont zde výborně ukazuje, že X-Menům a jednotlivým členům rozumí jako nikdo. Ve výsledku je to opravdu velmi dobrý komiks, který stojí zato ho mít ve své sbírce.
  • Tyfus
    Wolverine, Claremont a Japonsko... tohle nemohlo dopadnout špatně! Za mě perfektní oldskul!
885