Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Hohenheim se po mnoha letech vrátil do Resemboolu, ale nedá se říct, že by na něj jeho synové čekali s otevřenou náručí. Jeho přítomnost v Edwardovi navíc vyvolává nepříjemné vzpomínky a zároveň pochybnosti, se kterými nebude snadné se vypořádat...

Série je známá především pod názvem Fullmetal Alchemist (anglický název), než pod originálním názvem Hagane no Renkinjutsushi.

Scénář
Hiromu Arakawa
Art
Hiromu Arakawa
Obálka
Hiromu Arakawa
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová
Žánry
akční, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-829-9 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
130 x 180 x 12 mm
Tisk
černobílý
Váha
235 g
Stran
188
Cena
199 Kč
Originál
Hagane no Renkinjutsushi #11 (Square Enix, 2005)
  • VanTom
    Lehce "přestávkový" díl znamená pro Eda setkání s nenáviděným otcem a společně s Alem (a Winry) následné zanalyzování nových poznatků o nepodařeném pokusu o lidskou transmutaci své maminky, stejně jako sesumírování plánů a motivací do budoucna. Závažnosti řešeného traumatu a "eticko-filosofických" otázek si je vědoma i sama autorka, pročež v příslušných kapitolách vynechává akci a omezuje humor. Což si vynahrazuje na konci, kdy se bratři po hlavě vrhají do souboje s tajemným išvaalským zabijákem.
  • Fort
    Úvodní rozmluva mi dala naději, autorka si je vědoma přešlapování na místě, snad se to projeví už v tomhle svazku. V první půlce zjišťuji úbytek vaty a nějaký nový směr příběhu. Objevují se jasně patrné obavy o vysvětlení Edwardovy snahy získání těla pro bratra, tak snad se to rozjede. Jedno je jisté, příště se bude bojovat.
  • Sagikkun
    S Alchymistou mám ten problém, že si nikdy nejsem pořádně jistý, zda-li mě nudí nebo vlastně baví. Vždy, když začnu novou knihu, tak si uvědomím, že si vůbec nepamatuji děj z té předchozí, což se mi u ostatní mangy nestává, mají prostě víc ikonické momenty. Tahle série se vážně plácá odnikum nikam, všechno co se tam děje mi připadá prostě naházené na sebe, jak si zrovna autorka vzpomněla - což je pochopitelný problém jakékoliv delší série, jenže u Alchymisty jsem to začal pociťovat už od nějaké 3.-4. knihy, což je na mangu neskutečně brzo.
    Abych ale jenom nekritizoval, tak se chci pozastavit nad humorem, který se konečně začíná dávkovat a ukazovat v těch správných momentech a dokonce mě i občas rozesmát, ale i tak se tu našly momenty, kdy mě to neskutečně rušilo (což je u téhle série něco, co mě vážně otravuje - velice nemístní humor). Taky je fajn, že schopnosti a síla charakterů jsou (alespoň co se mi zdá) zachovávány, nikdo tu nemá znenadání navrch jenom kvůli tomu, že si to vyžaduje plot (ehm...Naruto Shippuden...ehm).

    Sečteno podtrženo, Fullmetal Alchemist je série, která má fajn momenty a po přečtení jsem vždycky rád, že jsem si to koupil, ale k těm fajn momentům se musím prokousávat skrz natahování, odbočky a všechny věci kolem, které mě vůbec nezajímají a často i nudí. Což je "teprve" u 11.dílu série docela ostuda.