Údajně jde o syna jednoho z nejproslulejších světových teroristů, mutanta jménem Magneto, a tak je hrdinství Pietra Maximoffa navždy poznamenáno otcovými zločiny. Sám není nijak svatý, má tajemnou minulost a říká si Quicksilver, bojovník rychlý jako světlo samo.

Pietro Maximoff je klíčovou částí soukolí marvelovských dějin. Jeho příběh se táhne minulostí Avengers, X-Menů i Nelidí. Dočtete se, jak se tento superrychlý běžec spojil s Nájemnými hrdiny, aby zachránil Mistra Evoluce a jeho lid před mutantským postrachem Exodem. Wundagore v obležení vám prozradí, jak velkým hrdinou může Quicksilver být.

Obsahuje příběh:
Wundagore v obležení

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií Quicksilver #11-13, Heroes for Hire (Vol. 1) #15-16 a Heroes for Hire & Quicksilver Annual '98


Scénář
Joe Edkin, John Ostrander
Art
Derec Aucoin, Pascual Ferry, Don Hillsman, Chris Renaud
Ink
Harry Candelario, Hector Collazo, Scott Elmer (Pond Scum), Rich Faber, John Floyd, Mark Lipka, Jaime Mendoza
Barvy
Paul J. Becton, Michael Kraiger (Mike), Michael Rockwitz (Mike), Joe Rosas, Kevin Tinsley (Stickman)
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz, Paulo Cesar Tavares
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Mirka Jarotková, Karolina Matysová
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
661 g
Stran
184
Cena
249 Kč
Originál
Quicksilver / Heroes for Hire: The Siege of Wundagore (Marvel Comics, 1998)
  • ludek.n
    Nejrychlejší muž marvelovského světa Quicksilver má za sebou velice pestrou minulost. Stál po boku Magneta v boji za ovládnutí světa, poté změnil strany a přijal místo v řadách Avengers, aby se záhy objevil u Nelidí, mezi nimiž si dokonce našel manželku. Byl také členem vládou sponzorovaného mutantského týmu X-Factor, aby se později proti němu postavil. Vyučoval v Akademii Avengers, spolu s Magnetem se svého času přidal k Doktoru Doomovi a v této knize ho vidíme v roli vůdce Wundagorských rytířů, a to zrovna ve chvíli, kdy se pod vedením Mistra Evoluce pustili do Exoduse a jeho přisluhovačů. Pět sešitů na střídačku ze série Nájemní hrdinové a Quicksilver, doplněných o speciál z roku 1998, je natlakováno na samou hranici a sem tam dokonce i přes ni. Toho bojování je tu tolik, že v podstatě není místo na nic dalšího, ať už se na to díváte zprava nebo zleva. Kreslíři Paschalis Ferry, Derek Aucoin a Chris Renaud odvádějí mistrovskou práci, a to i přes to, že jim monotónní scénář mnoho prostoru nedal. Fakt zvířecký komiks, ale co je to platné, když mi bylo vlastně jedno, jak skončí.
  • Moon
    Bohužel další nuda.
    Až na poslední sešit jsem se nemohl jakou dobu prokousat dál.
  • kaylin
    O knize "Nejmocnější hrdinové Marvelu 86: Quicksilver" se nedá říct, že by byla vyloženě špatná, respektive nějaké dno této série, ale nedá se ani říct, že by tohle byl nějak skvělý příběh. Je to něco, co celkem snadno zapomenete, z části možná i proto, že v to hlavním příběhu se těžko orientuje a rovnou se přiznám, že když se na některých panelech bojovalo, ani jsem si nebyl jistý, která postava vlastně patří k těm dobrý a která k těm zlým. Ne že by to nebylo poznat, kdo je kdo, jen prostě v některých postavách nemám přehled a na začátku dění se mi to sem tam motalo. A to ani nemluvím o tom, že na začátku je až příliš mnoho odkazů na události, které se staly dříve v sérii nebo dokonce v jiných sériích. A jejich opravdu až moc. I díky tomu tohle prostě není příběh, který by vás dovedl vtáhnout, je to příběh, do něhož se těžko dostáváte, projedete ho, on odplyne a vy se k němu nejspíš nikdy nevrátíte, protože není proč.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš5.12.2019 22:57Nejmocnější hrdinové Marvelu #086: Quicksilver
    Na základě doporučení (:D) jsem si tento skvost přečetl přednostně. Musím říct, že vůbec nelituji , bylo to úžasné... :))) Není to tak zly, jak jsem čekal, ale není to nic extra... Kresba dynamická průměrná, nic svetoborneho, asi jak říká "Karnydž", příběh mi přišel dost infantilní... Dětský. Takový ty kecy ve stylu: hahaha, dám ti pěsti... Ne, nedáš, protože ji vykreju svým xichtem z ocele ... Nastesti mám izotop E, co z tebe udělá opici... :)))) Žena krava Bova, nejrozumnější , nejstatečnější , nejchytřejší ... Mě zaujala právě tím, že díky tomu, že je krava vlastně získala post toho nejlepšího "člověka" . ;) Souhlasím s hroubkem, že poslední příběh navíc jako bonus je nejlepší , ale : "Za mě tedy číst jen poslední sešit, který je fakt velmi dobrý." To si nemyslím, je jen zajímavý, ale pořád tak nějaká zapadá do šedi průměru jako celá kniha (navíc myslim, že je malinko v rozkolu s historií Pietra, když tam píšou jinej průběh jeho dětství - nicméně i s prvky zmíněnými v tom sešitu). Vzhledem ke srovnání těch 100UKK (20 zbývá) a 5tu prvnimi NMH (cca 90 zbývá , omg :D), co jsem zatím četl bych dal 2*, ale.jinak klasika průměr. Zůstanu u 2*...
  • hroubek
    Quiksilver je postava, kterou jsem nikdy moc nemusel. Prostě takový ten arogantní floutek, který sežral všechnu moudrost světa. A jsem rád, že díky tomuto komiksu se můj pohled na něj malinko změní. Řeknu to na rovinu, to nejlepší a nejzajímavější přijde v posledním sešitě. Ten je z celého komiksu jednoznačně nejlepší, věnuje se Pietrovi, a dá nám nahlédnou do je způsobu myšlení a projdeme si sním celý jeho život, a pak některé věci pochopím a budeme na ně koukat jinak. Co se týče hlavního příběhu, tak ten nebyl špatný, ale žádný zázrak to taky nebyl. A je to dáno tím, že nemám žádný vztah k Mistru Evoluce, rytířům z Wundagore atd. Pro mě to byla jedna velká, a bohužel místy nudná rubačka. Naštěstí se to četlo celkem dost rychle. Za mě tedy číst jen poslední sešit, který je fakt velmi dobrý.
  • Carnage
    No ani nevim co o tom říct, příběh se motá furt kolem toho stejného... bitka, přemístění, bitka, přemístění. Nezajímavé postavy zvířecích rytířů a jeden nebo dva cáknutý záporáci. Kresba je přesně z té doby kdy někdo v Marvelu řekl "rok 2000 se blíží, musíme to trochu oživit" upřímně jsem čekal bídu už kvůli tomu roku... 60. a 70. jsou pro mě většinou utrpení ale spíš jen ukecaností a 90. jsou ve většině případů fakt luxus ať už je to kresba nebo příběh ale rok 2000 je prostě zase pro změnu úplně hloupej... ne nadarmo pro mě bylo utrpení číst NHM 1 Avengers vždyť je to rok 2001 a zase ta divná " na tu dobu moderní kresba" se spoustou nepřehledné akce pro efekt, tam aspoň byli dobrý postavy ale tady? Heroes for Hire hrajou tak třetí housle, Wundagorští Rytíři jsou něco za co by se měl člověk se jménem Mistr Evoluce spíš stydět no a Magnetovo poskoci jsou křoví v pozadí a do toho je zapletenej ukecanej Quicksilver kterej v jednu chvíli zachraňuje svět a přátele a ve chvíli druhé ho vlastně nic z toho nezajímá. Špatný.
  • cyboy
    Tak to je fakt solidni prusvih. Ani chlapec v uvodu uz poradne nevi co k tomu rict a ani on nebyl schopen vymyslet nejaky svuj obvykly superlativ, kterym by to popsal. Asi je cas prehodnotit zamer dotahnout NHM do konce.
    40%
  • Tyfus
    Hrozná slátanina.
118152
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš5.12.2019 02:18Nejmocnější hrdinové Marvelu #086: Quicksilver
    Cyboy: ja nhm podobně jako ty kupuju všechny, ale četl jsem asi jen prvnich 5 :D a ty se mi líbily... ;) Tohle je tak krásně hodnocené , že už jsem to dnes začal předběžné číst - zatím úvod a první sešit ... A ZATIM to "ujde" :O zajímá mě jak dopadne "žena - krava" :))) ale díky za varování... Když ti bude špatný ,jak říkáš, tak vytisknu tvůj varující text a nalepim to přes kviksilvruv xicht :)
  • cyboy
    Milo: Devet z deseti neurochirurgu pred tim varuje. To radsi zacni kourit. ;)
    Ne, fakt je to spatny. Pokud ti to nekdo daruje a budes se chtit za neco potrestat, tak prosim, ale kupovat to, to je jak koupit si listky na ty babovresky.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš4.12.2019 01:32Nejmocnější hrdinové Marvelu #086: Quicksilver
    když vidím ty komentáře a hodnocení, tak mám chuť si to přečíst :D je to jak filmy Zdeňka Trošky.... kameňák, babovřesky, apod. prostě vás to donutí se podívat :D (btw. ještě jsem je neviděl :D)
  • karl173
    Ta kvalita jde vážně neúprosně dolů. Nechápu co si to dovolí vydávat za slátaniny. Expanze X-menů vyškrabována z úplného dna.
Četl/a (34)
2scha, Alfred, Azik2586, calvin10, CaptainCzech, Carnage, cyboy, dajik, Doppelganger, Fox01, hroubek, Hugin, Izmir Čupr, Jay-jay, jh666, kaylin, lantan1, ludek.n, Mariomichal, Martinb, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Moon, numira19, Paldini, petad, punisher, raenius, Spike, Symbi, trudoš, VskPrzk, zlejzmrd
(123)
2scha, Abe, adam.ra, afri, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Azik2586, blackJag, Blackmoor, bmc75, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Cever, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, deefha, DegiCZ, Dexir, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Elizabeth, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Glumal, hlavathor, Honzin, hroubek, Hugin, hugosnowden, Idy, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jabba, James, Jay-jay, jendavondra, jh666, Jimbeam90, José, Joshua_T, kadas97, Karel Sec, KdG, kendor007, Kiwi1902, komiksák007, krupan, kucik, Lobok257, Lukyn2810, Mariomichal, Martinb, Matio, Maty48, MB, me, meffis, Mercurio, merhyx, mimo_provoz, mineralk, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr.Ward, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, numira19, nx, Nyxxie, Olesh, Paldini, pearlxjam, pechna, plema, Poseidon1978, punisher, Radkos, raenius, Rumburaq, S313, Salien, Saran, Sick666, Sidi Santini, Skot, slavik38, Spike, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, Tomasino79, tomned, trudoš, Tyfus, vranakx, Vrtule, VskPrzk, xintax, yogi, zdennanek, zdoog, zlejzmrd
Chce (9)
Badgu.y1902, delsemela, Denis1996, gezic, hahahoho, Jason2808, Premek, Sebastian the wise, sleepless
Shání (4)
gezic, JaroKakashi, karl173, NikkiKonig