Prožijte úžasná dobrodružství vůbec první ženy mezi X-Meny, Jean Greyové!

Ať už zastávala roli Marvel Girl či Phoenix, dokázala Jean Greyová upoutat čtenáře po více než půl století. Provedeme vás jejím příběhem od vůbec prvního setkání s Charlesem Xavierem až po cestu do nepředstavitelné budoucnosti. Vydejte se na neuvěřitelnou pouť životem jedné z nejikoničtějších žen komiksových dějin.

Obsahuje příběhy:
První roky Jean Greyové
Věčná pouta
Dobrodružství Cyclopse a Phoenix

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií X-Men Origins: Jean Grey, X-Men (Vol. 2) #30, The Adventures of Cyclops and Phoenix #1-4


Scénář
Scott Lobdell, Sean McKeever, Fabian Nicieza
Art
Gene Ha, Andy Kubert, Mike Mayhew
Ink
Bill Anderson, Allen Milgrom (Al Milgrom), Josef Rubinstein (Joe), Matt Ryan, Al Vey
Barvy
Joe Rosas, Kevin Somers
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Mirka Jarotková, Karolina Matysová
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
613 g
Stran
168
Cena
249 Kč
Originál
The Adventures of Cyclops and Phoenix (Marvel Comics, 1994, 2008)
  • ludek.n
    Jean Greyová - jedna z nejikoničtějších žen marvelovského univerza se představuje hned ve třech příbězích. Napřed nám Sean McKeever společně s fenomenálním Mike Mayhewem ukážou její cestu od prvních dětských trampot až k odhodlané teenegerce na Xavierově škole pro nadanou mládež. Poté Fabian Nicieza za podpory Andy Kuberta sezdají Jean Greyovou se Scottem Summersem a nakonec se v čtyřsešitovém příběhu Scotta Lobdella a Geneho Ha vydáme do dva tisíce let vzdálené budoucnosti, kde se oba novopečení manželé musí postarat o výchovu malého Nathana Christophera Summerse a ochránit ho před Apocalypsem. Všechny tři příběhy mají něco do sebe, ale nejvíce se mi líbily První roky Jean Greyové, v nichž silný scénář podpořila doslova dechberoucí vizuální podoba. Mladá Jean je tady prostě nezapomenutelná a před Mike Mayhewem se klaním až k zemi. Věčná pouta byly díky nasazené laťce trochu zklamáním, a to jak po stránce příběhu, tak kresby. Závěrečné dobrodružství si mě získávalo postupně: na začátku jsem byl ze všech těch manévrů a nových postav zmatený jak labuť v zimě, ale s rozvíjením zápletky a pronikáním do hlubin světa budoucnosti jsem se zorientoval, setřepal led z křídel a nechal se unášet k finálnímu rozuzlení. Takže za mě spokojenost.
  • Moon
    Zajímavá postava, ale špatný výběr komiksů, docela nuda.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš2.2.2020 13:39Nejmocnější hrdinové Marvelu #085: Jean Greyová
    Díky komentum zde jsem taky neměl kdovijake očekávání... Ale opět to není tak strašný. :) Tři příběhy:
    1) zajímavý námět o tom, jak puberťačka nebyla připravená na své schopnosti, obzvlášť se slyšením všech myšlenek kolem by mohl mít problém kdokoliv a zbláznit se z toho nebo se uzavřít do sebe, myšlenka se mi líbí, provedení také, malba dost dobrá ve stylu alexe rosse, ale nemá jakoby co nabídnout (prostě puberťačka a lidi, no) = 1 sešit

    2) svatba Jean a Scotta, ukecany, dlouhý, odkazy na všechno možný, zápletky v pozadí, nakonec to nebylo špatný, paradoxně mě nejvíc zaujal asi Sabretooth(?), Co je v pozadí uvězněn kovy na rukou a držce a sleduje všechny z povzdálí = 1 strana :D ... Kresba mi připomíná "bratři ve zbrani" (nhm 8x9?) , Ale tisk v knize je takovej jetej, jakoby sken starýho papíru.... = 1 sešit

    3) sci-fi apokalypsa příběh (volně navazuje na svatbu) opět se spoustou odkazů na komiksy/události, co neznám a nečetl jsem, začátek je prekombinovanej... Tenhle příběh, co ostatní haní, mě bavil až téměř do zkratkovitého konce... Každopádně je fakt, že by tam mohl být místo kyklopa a féniksky kdokoliv a podle mě je to spíš příběh o Cableovi, který mě jako postava dost zaujal a vůbec jsem netušil, že je synem těchto dvou, odeslán do budoucnosti nakažen Terminátor virem a že na konci z něj bude takovej Brutus... :D myslel jsem, že je to voják uzdravenej tím železem bez spojitosti k těm dvěma, bez psycho schopnosti ... Každopádně zajímá mě, stejně jako stryfe, chytar nebo jak se jmenoval ten prerostlej, páč mám dojem, že jsem kdysi měl en komiks , kde byli oni jako kámoši tvořící nějaký tym :D kresba je fajn, určitě šla kreslíři lip technika než lidi, jejichž xichty jsou nekdy řekněme nevzhledné, některý 2stranky mi připomněly "Drsnou školu" = 4 sesity

    Určitě je to zajímavější než Quiksilver, co dostal 2* a kresba má i co nabídnout, účel to plní jen v 1 sešitě, jinak o Džín neřekne nic až na tu mega historii plnou šílenosti, to mě vždycky dostává .... Takže 3* zasloužené
  • hroubek
    Zklamání. Jean Grey je zajímavá postava, a určitě si zaslouží být v tomto kompletu. Co si, ale zaslouží zde být je hlavní příběh tohoto komiksu, který je prostě špatný. Komiks má tři příběhy. První má skvělou kresbu, a zajímavý pohled na Jean. Druhý je starší, a z dnešního pohledu bude patři k nejdůležitějšímu okamžiku Jean, a je dobře, že zde je, i přestože je neskutečně ukecaný. Třetí, hlavní příběh, by nebyl špatný, kdyby byl provedený jinak. Ten příběh mě nebavil, prokousával jsem se jim, a ve výsledku mě zaujaly asi dvě nebo tři věci. Komiks mě nebavil, a je to pro mě zklamání, a to jsem neměl žádné vysoké očekávání.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.11.2019 20:39Nejmocnější hrdinové Marvelu #085: Jean Greyová
    Strasne roztristene a rozmelnene. Ve finale je to nejak ctive a nejak to jde, ale je to takove meh meh. Prvni pribeh je ok ale kresba je chaby pokus o rosse a fungoval by kdyby dostal vic prostoru. Naopak by to mozna melo grady, za poznanim jean greyove. Druhy pribeh je vata a jen do komiksoveho vzdelani. Kresba standard 90. Miniserie je lepsi ale porad ne a ne kliknout. Proste je to utahany a dost spatne se mi koncentrovalo a toho textu nekdy bylo az prilis. Do toho ten kontext mimo, neznam veci pred takze jsem se chytal hodne zahy. Neni to vylozene spatne, ale neni to ani na stred v ramci ctivosti.
  • kaylin
    Hlavní příběh knihy "Nejmocnější hrdinové Marvelu 85: Jean Greyová" patří k tomu nejhoršímu, co jsem s touhle hrdinkou četl. Je to jeden z těch zbytečných příběhů, u kterého to vypadá, že by mohl mít nějaké následky, ale stejně tak nemusí mít žádné. Výplňový příběh, který má sice hezký sci-fi háv, ale obešel by se bez toho, aby nějak figuroval v Marvel Universe. Ty postavy mohly být kdokoli, kdokoli mohl tenhle příběh prožívat. Jako kdyby si to chtělo vzít něco z velkých sci-fi příběhů, ale skáče to v čase, má to podivné zvraty, vývoj, který je takový celkem vycucaný z prstu. Ne, nemůžu si pomoct, ale tohle byl opravdu špatný výběr do knihy o Jean Grey. Mělo se vybrat něco, co více formovalo její postavu. Jasně, chce se tu ukázat, že měla mateřské sklony, ale ani tohle není v knize "Nejmocnější hrdinové Marvelu 85: Jean Greyová" podáno moc dobře. Sbírka "Nejmocnější hrdinové Marvelu 85: Jean Greyová" má v prvních dvou komiksech hodně slibný začátek, ale hlavní příběh ji posílá ke dnu.
  • cyboy
    Co se mi celkem libilo, je ten prvni pribeh, ktery je sice pomerne zkratkovity, ale je pekne nakresleny. Nasledujici ctyri sesity tomu ale davaji ranu vazu. Uz jsem fakt unaveny tim ubijenim komiksaku spatnymi komiksy vydavanymi za etalon zanru.
    50%
231191
  • cyboy
    GWB: To uz jsem zacal delat - viz. muj dnesni komentar k Sebevrazednemu oddilu. Akorat tech UKK/NHM/DCKK se nejak nemuzu zbavit. Porad se tam objevuji i postavy, ktere neznam a porad doufam, ze to opravdu skonci, ale je fakt ze pak urcite prijde Megaultimatini komiksovy komplet, nebo tak neco. Asi kvuli tomu zacnu navstevovat Anonymni komiksaky. :) A jinak uz nectu prakticky nic jineho nez non-fiction.
  • Carnage
    Chválim výběr obálky, originální nevypadá tak hezky.
  • karl173
    George Walker Bush: Ámen
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.11.2019 14:44Nejmocnější hrdinové Marvelu #085: Jean Greyová
    cyboy: Udělej to jako já, na spoustu věcí se prostě vykašli. Člověk nemusí znát a číst všechno, ještě k tomu v den vydání. Já jsem teď mnohem šťastnější a mám čas i na kvalitní beletrii i non-fiction díla :-) On se ten pocit "sakra, něco jsem promeškal" změní záhy na "no a co".
Četl/a (36)
2scha, Alfred, Azik2586, calvin10, CaptainCzech, Carnage, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Doppelganger, hroubek, Hugin, Izmir Čupr, Jay-jay, jh666, kaylin, Keno, lantan1, ludek.n, Mariomichal, Martinb, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Moon, numira19, Paldini, punisher, raenius, S313, Spike, Symbi, trudoš, VskPrzk, zlejzmrd
(126)
2scha, Abe, adam.ra, afri, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Azik2586, blackJag, Blackmoor, bmc75, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Cever, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Dexir, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, erik, fifas, filemon, Filip123, Fox01, FumarEnPipa, Glumal, hlavathor, Honzin, hroubek, Hugin, hugosnowden, Idy, Infarkt, invape, Izmir Čupr, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, José, Joshua_T, kadas97, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kiwi1902, komiksák007, krupan, kucik, Laik, Lobok257, Lukyn2810, Mariomichal, Martinb, Matio, Maty48, MB, me, meffis, Mercurio, merhyx, mimo_provoz, mineralk, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr.Ward, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, numira19, Nyxxie, Olesh, Paldini, pearlxjam, pechna, plema, Poseidon1978, punisher, Radkos, raenius, roswelll, Rumburaq, S313, Salien, Saran, Sick666, Sidi Santini, Skot, slavik38, Spike, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, tacmud, TheoDread, Tialster, Tomasino79, tomned, trudoš, Tyfus, vranakx, Vrtule, VskPrzk, xintax, yogi, zdennanek, zdoog, zlejzmrd
Chce (9)
Badgu.y1902, delsemela, Denis1996, gezic, hahahoho, Jason2808, Premek, Sebastian the wise, sleepless
Shání (3)
gezic, JaroKakashi, NikkiKonig