Ukázka
Ukázka
Ukázka
Britský humor, ostré pero a nezaměnitelný vizuální styl jednoho z nejtalentovanějších kreslířů současnosti. Týden co týden kreslí Tom Gauld stripy pro britský deník The Guardian. Vynalézavě v nich mísí literární kritiku s pop-kulturními odkazy a vtipnou zkratkou komentuje literární svět. Dozvíte se třeba, jak vypadá dron-kniha, že jedním z archetypů hrdinky je kyborgyně, že častá chyba nezkušených autorů detektivek je málo podezřelých nebo jaksi žádná vražda…

Ocenění Muriel 2018 v kategorii Nejlepší překlad

Scénář
Tom Gauld
Art
Tom Gauld
Barvy
Tom Gauld
Obálka
Tom Gauld
Lettering
Jan Kafka
Překlad
Michala Marková
Redakce
Jitka Hanušová, Lubomír Kuba
Žánry
humorný, stripy
ISBN/ISSN
978-80-2590-997-3 (Plus (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
210 x 145 mm
Tisk
barevný
Váha
420 g
Stran
160
Cena
249 Kč
Originál
Baking With Kafka (Drawn and Quarterly, 2017)
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš25.4.2022 21:06Pečeme s Kafkou
    Jakožto literárně vědního nerda mě tyhle stripy zasáhly přesně tam, kam měly, a velice hlasitě mě rozesmívaly. Gaulda znám z internetu, ale jsem rád, že ho můžu mít i v knihovně (jako přečtenou knihu).
  • deefha
    deefha mecenáš4.4.2022 14:58Pečeme s Kafkou
    Pokud vaše knihovna vypadá jako ta na straně 15 (viz https://twitter.com/tomgauld/status/470508709173403648), budete tuhle knihu milovat. Pokud ne, bude vám polovina stripů připadat výrazně méně vtipná, než ve skutečnosti je :-) Znalost kontextu se v tomhle případě prostě počítá. Výtečný překlad, díky za něj.
  • cyboy
    cyboy mecenáš29.11.2018 23:07Pečeme s Kafkou
    Vytecne. Hlasite jsem se sice smal jen parkrat, ale cele je to hrejive vtipne a dokonce s vynikajicim vtipem na Ballarda. :)
    80%
  • filmator
    filmator28.11.2018 14:01Pečeme s Kafkou
    Zkazím vám průměr. Toma Gaulda znám z netu, těšil jsem se, ale byl jsem asi natěšený moc. Některé stripy vynikající, některé vyvolávají údiv a nad některými jen kroutím hlavou. Jako že občas to ze suchého humoru sklouzne až někam, co bych nerad nazýval "intelektuálním" humorem, ale jiný výraz mě teď nenapadá. Taky jsem si vzpomněl na LInierse, ale Gauldovy nejslabší kousky mě pořád baví víc než řada Liniersových stripů.
  • xbarborax
    xbarborax23.11.2018 00:23Pečeme s Kafkou
    Kolega prezident to tu už pěkně shrnul. Chytrý humor Toma Gaulda ve skvělém překladu Michaly Markové (změnila bych jen jedno slovo!) baví místy obstojně, místy naprosto fenomenálně, strip s Neilem Gaimanem je pecka a titulního Kafku bych si nejradši nechala vytetovat. Skvělá kniha pro všechny, co se zajímají o knihy, kulturní průmysl a popkulturu obecně. Dárek pro mámu k Vánocům jak vyšitý.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.11.2018 10:13Pečeme s Kafkou
    Redakce - Jan Kafka. Funny! Jinak Gaulda znám už dlouho z internetů, je to inteligentní a přemýšlivý autor, mám ho moc rád. A tyhle stripy? To je jako když se potká Liniers s mnohem větší sofistikovaností a rafinovaností, i ta roztomilost tam někdy je. Humor je skutečně chytrý a baví mě, některé vtipy jsou naprosto výborné. Řada obrázků je totálně "me irl", jiné umí tnout jiným způsobem do živého. Gauld je zároveň nevyčerpatelná studna nápadů a to mu závidím. Na druhou stranu, pár obrázků je slabších, ale vzato kolem a kolem, asi mu to odpustím, protože jsem si to celé dost užil.

    Celkový dojem: 90%
1112612