Obsahuje příběhy:

Věznice povstalců II. - Jason Aaron, Leinil Yu
Je doba, kdy povstalcům svitla nová naděje. Při dalším děsivém střetnutí s Darthem Vaderem se hrdinům povstání Lukovi Skywalkerovi, princezně Leie a Hanu Solovi podařilo zajmout Vaderovu důležitou spojenkyni, odbornici na droidy a zbraně dr. Aphru.
Princezna Leia společně s pašeračkou Sanou Starros dopraví Aphru do nejtajnější trestnice, kterou zná: věznice Sluneční skvrna. Aphra tam má být naneurčito uvězněna, aby ji Impérium nemohlo vypátrat a zachránit.
Han a Luke jinde v galaxii shánějí zásoby pro Alianci, ovšem jen do chvíle, než Han prohraje finanční prostředky povstalců v hazardní hře. Mezitím dochází ve věznici Sluneční skvrna k narušení bezpečnosti, což pro povstalce nevěstí nic dobrého...

Věznice povstalců III. - Jason Aaron, Leinil Yu
Je doba, kdy povstalcům svitla nová naděje. Hrdinové povstání Luke Skywalker, princezna Leia a Han Solo zajali spojenkyni Dartha Vadera, odbornici na droidy a zbraně dr. Aphru, aby z ní vydolovali informace o Impériu.
Princezna dopraví Aphru do věznice Sluneční skvrna, tu však obsadí neznámý útočník, který začne likvidovat vězně. Jinde v galaxii musejí Han s Lukem pašovat nerfy, aby Alianci vynahradili ztrátu finančních prostředků, které Han prohrál v hazardní hře.
Ve věznici mezitím Leia a pašeračka Sana Starros uzavírají spojenectví s dr. Aphrou, aby se pokusily tajemného útočníka zastavit. Jejich protivník možná není tak záhadný, jak by se mohlo zdát...

Obsahuje sešity série Star Wars #17-18 (Rebel Jail, Marvel 2016)

Scénář
Jason Aaron
Art
Leinil Francis Yu
Ink
Gerry Alanguilan
Barvy
Sunny Gho
Obálka
Terry Dodson, Rachel Dodsonová, Sunny Gho, Leinil Francis Yu
Překlad
Milan Pohl
Redakce
Klára Nettlová
Žánry
akční, sci-fi
ISBN/ISSN
ISSN 1805-1227 (Egmont Polska Sp. z o.o.)
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
77 g
Stran
44
Cena
59.9 Kč
  • Jonas Woodsman
    Jonas Woodsman 9.4.2023 19:16Star Wars Magazín 2018/01
    Celkom fajn komiks, nejak moc ma neoslovil. Pokiaľ máte radi princeznú Leiu, doktorku Aphru, Hana Sola, Luka Skywalkera tak si myslím že tento komiks je pre vás. Ja som skôr prequelový fanúšik ale originálna trilógia je tiež fajn. Komiks dobrý.
  • Fry
    Fry admin20.9.2021 15:57Star Wars Magazín 2018/01
    Star Wars Magazín 2018/01 - Druhá a třetí část 'Věznice povstalců' je doslova fanouškovská guilty pleasure. Jsou zde dvě doplňující se dějové linie, z nepřátel se stávají spojenci, ze spojenců naopak nepřátelé a hrdinové mezi sebou skvěle interagují. Opravdu jsem mile překvapen, že to Aaronovi drží ceé pohromadě a jen doufám že tomu neuškodí závěrečný sešit ... Za mě 4*!
  • mearez
    mearez18.2.2018 10:54Star Wars Magazín 2018/01
    Jak se vrátila práva na SW k Marvelu, je to furt jen o plochých postavách, dřív to bylo lepší, Marvel nám už bohužel nedokáže nabídnout příběhy jako Darklighter nebo Do posledního muže.
7113