Koupit
„Vypadalo to jako perfektní nápad... Koupit starou přepravní loď, zalovit si na všech planetách Společenství a sjet se vším, co nám přijde pod ruku... Zkrátka ideální dovolená...

Jenomže pak se nám do cesty připletla ta holka s ‚divnýma očima‘, a všechno se tak nějak zvrtlo..."

První část čtyřdílné sci-fi série známého a oceňovaného autora Federika Peeterse.

Scénář
Frederik Peeters
Art
Frederik Peeters
Obálka
Frederik Peeters
Lettering
Miloš Mičátek (Mankin)
Překlad
Tomáš Chlud, Sylva Kolářová-Majtnerová
Žánry
sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-904234-3-5 (Tomáš Chlud - Sýpka)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
220 x 290 mm
Tisk
černobílý
Váha
454 g
Stran
96
Cena
280 Kč
Originál
Lupus #01 ()
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš13.5.2023 09:10Lupus #01
    Kresba se mi líbila moc, příběhově mě to tolik nechytlo, ale stejně doporučuju, protože další díl už jsem si užil víc.
  • kaylin
    kaylin7.5.2014 08:37Lupus #01
    Děj nemá špatné momenty a je vidět, že Frederik je schopný napsat zajímavý příběh, který je inspirovaný životem, ale "Lupus 1" rozhodně není z těch, které by mě o tom přesvědčily okamžitě. Jeho dialogy nejsou o ničem, ale celkově některé dění prostě vyznívá jako posedávání na místě. Já chápu, že to má svůj smysl, že se na diváka může přenést ta potřebná, depresivní atmosféra, ale pořád jsem měl pocit, že by to snad mohlo jít i nějak jinak, lépe, zajímavějším způsobem. A tak se komiks jeví trochu jako jeho obálka - staticky a neměně. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/05/617-lupus-1-45.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.4.2012 22:30Lupus #01
    Na první pohled zdaleka ne tak závažné dílo jako Modré pilulky. Spíše takový komiksový Easy Rider či Fear and Loathing in Las Vegas z bůhví jakého důvodu (?) zasazený do vesmíru. Ten vesmír a jakoby "sci-fi" prostředí je skutečně moment, který příliš nechápu. Jistě, otevírá nekonečný prostor fantazii autora, jenže ta je stejně v tomto ohledu držena celkem na uzdě. Nejdůležitejší je dle mého názoru onen psychologický rozměr postav, se kterým Peeters prostě umí pracovat. Nu což, třeba to také kreslil zfetovaný:-) (nutno dodat, že to nakreslil moc pěkně, v tomhle ohledu nesouhlasím s kapisem)

    Celkový dojem: 80%
  • Azalin
    Azalin mecenáš9.12.2011 12:46Lupus #01
    Skvělé. Frederik Peeters umí vyprávět velmi poutavě, to dokázal už v případě Modrých pilulek, ale zatímco ty jsou takový drsný komiks ze života, tohle je lehce úchylná space opera, kterýžto žánr fakt můžu. Ne nadarmo tu K-Os vzpomněl Cowboye Bebopa. Kresba asi nesedne každému, ale doporučuju se přes ni přenést. Chtěl jsem si přečíst včera před spaním pár stránek, no a to jsem neměl dělat, protože jsem nemohl přestat, dokud jsem to celé nedočetl.. ;-)
  • Kapis
    Kapis mecenáš1.11.2011 08:30Lupus #01
    Kresba mě moc nezaujala, ale charaktery jsou vykresleny poměrně přesvědčivě a nápad na všechno se vysrat a vyrazit do vesmíru za všemožným roztodivným i neroztovidným fetem je velice lákavý:-) !!SPOILER!!Náladový a výbušný zelený mozek by neměl opruzovat v dalších dílech, což mě těší!!SPOILER!! Nevím proč překladatel mezi spoustou těch chemických i přírodních dobrot, které pravda asi k překladu úplně nejsou, nechal slovo "Aluminium" nepřeloženo. Jak známo, tohle slovo v češtině ekvivalent má;-) Ale celkově příjemné počteníčko, které mě totálně nepřišpendlilo, ale dočíst jsem to musel do konce. Tudíž spoko a začínám s hodnocením na 80% a uvidíme kam ho potáhnou další díly. Jo a hodně sympatická obálka, druhý díl se dívám pěkně oranžový, myslím, že to bude vedle sebe okulahodící...tak hlavně to vydat do konce!
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš22.10.2011 01:55Lupus #01
    Zaujímavé a nové, ale nejak do mňa neprešiel pocit presahu toho scenára. Inak dobre nakreslené - vlastne ma ku kúpe presvedčil výraz hlavného hrdinu. Ten pohľad je nejakým spôsobom zvláštny.
  • flipflop
    flipflop6.2.2011 20:47Lupus #01
    Mě se to celkem líbilo, sice se nestalo nic převratného a klidně by se to vešlo na pár stránek, ale na pokračování jsem docela zvědavej. Zatím je těžké hodnotit, když člověk neví co z toho vyleze a první díl vyvolává spíš otazníky.
  • Lenny
    Lenny mecenáš1.2.2011 00:21Lupus #01
    Nebavilo... Chabej "příběh" (pokud se tomu tak dá říkat) zabalenej do sci-fi, ale mohl by fungovat naprosto kdekoli. Charaktery hrdinů se mi hnusily od začátku, styl "budeme hulit a bude to cool" nesnáším. Strašně se to táhne a když už se na konci vztah dvou postav vyhrotí, stejnak to vyzní do ztracena.
  • Mankin
    Mankin mecenáš20.12.2010 19:18Lupus #01
    Asi by som hodnotiť nemal, ale... musím :D Peteers proste válí a táto netradičná scifarina poteší. Už aby tu bol druhý diel ;)
  • K-Os
    K-Os19.12.2010 17:39Lupus #01
    so far, so good.

    připomíná mi to tematicky zdravou směs legendárního anime Cowboy Bebop a britský seriál Skins.
46311