Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Řím, druhá polovina XVIII. století. Škorpion, milující zábavu, ženy a nebezpečí, je velmi neobvyklý vykradač hrobů. Dokonale zná starověkou literaturu, jakož i uspořádání katakomb, a ví, kde hledat ostatky starověkých světců, jejichž kosti prodává jako relikvie.
Avšak tajemství původu přiměje mladého muže, aby se postavil do cesty devíti rodinám, které vládnou Evropě od starověku. Začíná nerovný boj, jenž by mohl ovlivnit budoucnost celého křesťanského světa…

Obsahuje původní dvě alba série Le scorpion, vydané nakladatelstvím Dargaud:
Škorpion #01: Ďáblovo znamení (Le scorpion #01: La Marque du Diable, 2000)
Škorpion #02: Papežovo tajemství (Le scorpion #02: Le Secret du Pape, 2001)

Vyšlo jako 21. svazek edice ERB (Ediční Řada Bande dessinée)


Scénář
Stephen Desberg
Art
Enrico Marini
Obálka
Enrico Marini
Lettering
Jiří Nevěřil
Překlad
Zbyněk Froněk
Redakce
Zbyněk Froněk
Žánry
akční, historický
ISBN/ISSN
978-80-88617-00-6 (Josef Vybíral)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
225 x 315 x 12 mm
Tisk
barevný
Váha
800 g
Stran
104
Cena
599 Kč
Originál
Le scorpion #01: La Marque du Diable; Le scorpion #02: Le Secret du Pape (Dargaud 2000; 2001)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 08:09Škorpion #1, 2
    Dobre nastartovane a bavilo me to. Pak najednou konec a ja si rikal, ze to by mohlo byt zajimave. Ja ty konspirace proste muzu.
  • Alfi
    Alfi30.9.2023 23:19Škorpion #1, 2
    Jednoduchý a stokrát videný príbeh, ako sa skvelý šermiar, milovník žien s tajomným príbehom dostane do stredu konšpirácie o ovládnutie sveta. Kresba je OK, výrazná a “európska”, ale príbeh je velice naivný, pričom ho celý tlačia náhody. Komiks pre nenáročného čitateľa.
  • house192
    house19213.8.2023 16:19Škorpion #1, 2
    Jako je to jednodušší příběh, ale atmosféru to má. A ta Mariniho kresba...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.7.2023 16:27Škorpion #1, 2
    Všeobecné nadšení nesdílím. Četlo se to celkem samo, ale pro mě se jedná o obyčejný dobrodružný komiks se starodávným (bububu) spiknutím uvnitř katolické církve s v podstatě celkem plochými postavami. Čekat mnoho dalších dílů, abych sledoval, jak se dává jakoby nepřátelská travička s vykradačem hrobů dohromady, do čehož se bude šermovat a utíkat, se mi moc nechce.

    Celkový dojem: 40%
  • Norri
    Norri mecenáš4.6.2023 21:21Škorpion #1, 2
    Ještě že jsem šel do kina na nové zpracování Tří mušketýru. Původně jsem si Škorpiona kupovat neplánoval, a to i přesto, že mám Mariniho mám rád. Měl jsem z toho příběhu trošku obavy a moje knihovna není nafukovací. Tři mušketýři mě ale nalákali svou atmosférou a na Škorpiona mě přemluvili.

    Hned první stránky příběhu dávají tušit, že to bude parádní. Přinejmenším že bude mít kvalitní základy. Na prvních stránkách jsme totiž svědky tajného setkání nejmocnějších rodin starého Říma. Na tomto setkání se dohodnou, že využijí nového náboženství, které je na vzestupu. Využijí křesťanství, aby se udržely u moci i v následujících staletích.

    Následně vyprávění skáče do druhé poloviny XVIII. století, kde se již setkáváme se samotným Škorpionem. Děvkařem, šermířem, vykradačem hrobů, vzdělancem a v neposlední řadě rebelem, který se neváhá vzepřít církvi, ani papežově Švýcarské gardě. Rozehrává se zde příběh o spiknutí mocných, o církevních intrikách a o několika osobních mstách. Tato první kniha je skvělým základním kamenem pro celou sérii. Staly se zde důležité události a nadefinovaly se důležité postavy a jejich motivace. Vyprávění má perfektní tempo a naprosto mě pohltilo.

    Zmínit musím samozřejmě i Mariniho kresbu a barvy. Pokud jste četli jeho Batmana anebo Orly Říma, tak víte. Jeho kresba je precizní a jeho děvy vnadné. Ale jeho barvy, to je dokonalost sama. Barvy dělá ručně a používá vodovky, které mě v komiksech hodně baví. Často používá syté odstíny, které krásně podtrhují atmosféru vyprávění. Radost pohledět.
  • Good Games
    Good Games mecenáš16.5.2023 20:16Škorpion #1, 2
    Mariniho kresbu zbožňujem a preto tu nemôžem byť úplne objektívny. Sériu Škorpion poznám už dlhé roky, jedná sa o mix Zorra a Troch mušketierov a ja ju mám veľmi rád. Vo Francúzsku sa jedná o veľmi populárnu sériu, ktorej všetky diely sa dostali do TOP100 komiksov za daný rok a všetky ktoré kreslil Marini aj do TOP10. Vždy som tajne dúfal v české vydanie, ale veľkú nádej som tomu nedával, keďže sa jedná o dlhšiu sériu. Našťastie sa však séria Orlové Říma (moja obľúbená) naozaj dobre predáva a tak Vybíral siahol aj po Škorpíkovi. V ďalších dieloch sa výrazne pridá na akcii a aj na erotike a Marini vie ženy kresliť naozaj krásne, tak sa máte na čo tešiť! Pevne dúfam, že to u nás bude mať úspech. =►Celá recenzia◄=
71251