Str. 007
Str. 012
Str. 023

+ 5 dalších ukázek

Alt-Life je příběh z budoucnosti. Josiane a René patří do generace 50/50. Žijí napůl ve skutečnosti, napůl ve virtuální realitě. A lidstvo právě potřebuje uprchnout z umírajícího světa. Právě proto se přihlásí jako dobrovolníci pro pokus bez možnosti návratu. Stanou se průkopníky nového světa – na 100 % virtuálního. Čeká je svět řízený jejich touhami, svět bez bolesti a přirozených potřeb. Zde je možné vše (nebo téměř vše). Jejich dobrodružství narýsuje budoucnost dalších lidí, kteří se k nim rozhodnou připojit.

V tiráži chybně uvedeno, že se jedná o 20. svazek velké řady edice Argomiks

Scénář
Thomas Cadène
Art
Joseph Falzon
Barvy
Marie Galopin
Obálka
Joseph Falzon, Marie Galopin
Překlad
Cyril Navrátil
Redakce
Anežka Dudková, Richard Klíčník, Richard Podaný
Žánry
erotický, existenciální, filozofický, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-257-3308-0 (Argo)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
208 x 270 mm
Tisk
barevný
Váha
1067 g
Stran
184
Cena
598 Kč
Originál
Alt-life (Le Lombard, 2018)
  • sedw
    sedw11.12.2021 23:01Alt-Life
    Podle hodnocení zde jsem se na komiks hodně těšil, ale o to větší pro mě byl zklamání. Premisa byla zajímavá, kresba příjemná, ale bohužel to vše bylo podání k uzoufání nudně a antiklimaticky. V podstatě bych se podepsal pod to, co psal Darth, ale na rozdíl od něj jsem měl pár chvil, kdy jsem nohama šoupat přestal a proto ta hvězda navíc.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2021 17:41Alt-Life
    Nebavilo, nudné a ukecané. Zase kecy o ničem, ale rádoby o něčem. Tyhle pseudoživotní dramata v nějakém kabátku, zde sci-fi, už mě prostě neberou. Kresba ušla, ale neposadila mě. Protrpěl jsem to a šoupal nohama.
  • james89
    james8928.11.2020 22:58Alt-Life
    Dobře se to četlo, jen bych na závěr čekal nějakej větší zvrat. Příběh mi připadal jak bez konce. Co se mi nelíbilo, tak citoslovce v bublinách (cák, bum atd...). To bych bral spíš v komiksu z 80.let :) Ale jinak celkem fajn. Moc pěkná obálka. Na druh písma jsem si chvilku zvykal.
  • trudoš
    trudoš editor10.11.2020 10:10Alt-Life
    Zajímavé pozastavení nad budoucností virtuální reality, ale jestliže jste na sci-fi vyrůstali, asi vám Alt-Life nesdělí víc, než co už jste četli jinde v různých obměnách. Je to obdobné, jako filmovému fanouškovi s nadšením vykládat o originálním blockbusteru, ve kterém… počkejte si na to… se Titanic potopí na dno! Podobně na mě působila zápletka komiksu Thomase Cadèneta, v němž si dvojice hrdinů snaží uvyknout neomezeným možnostem umělého světa a následně se vyrovnat s neblahými následky, jaké na psychiku mohou mít. Vyprávění nutí k zamyšlení, ovšem kromě vtipných souloží a inteligentních dialogů mi obsahově nenabídlo nic zajímavého. Děj je minimální, autor se soustředí především na vývoj ústředních postav a svět za jejich zády (ať už reálný, nebo virtuální) je pouhou kulisou umocňující jejich existenci. A přestože filozofická nadstavba je bezesporu podnětná, finální vyústění nenabízí žádnou formální odpověď či životní paralelu. Pouze morbidní pointu, která je však maximálně zdařilá.
  • Fry
    Fry admin18.10.2020 12:44Alt-Life
    Alt-Life - Kluci pode mnou mě nahlodali, navíc pokud se jedná o filozofický underground připomínající věci od Trystera, nemůže to dopadnout špatně. Nicméně ač vesměs se vším co již bylo napsáno souhlasím, tak to vidím pouze na nadprůměr. Sexu tam mohlo být i míň, nebo se to naopak mohlo v závěru i více zvrhnout. Celkově však nemůžu nedoporučit ... Za mě 4*!
  • lukascus
    lukascus10.10.2020 11:35Alt-Life
    Bezesporu velmi zajímavé...Jak již napsal GWB níže, nabízí to kromě povrchního erotického dobrodružství i spousta hlubokých přesahů. Osamělost jedince ve zcela novém a dosud neuchopeném světě byla vždy fascinující, místy však i teskná a neutěšitelná. Toto se povedlo, na kresbu si velmi rychle zvyknete a její jednoduchost uvítáte, navíc můžete snadno zapojit vlastní fantazii při dotváření nového světa. Z Arga začínám být stále více a více nadšený, našel jsem totiž komiksovou edici, která naplňuje mé tužby.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš2.10.2020 21:52Alt-Life
    Tak tohle bylo boží. Fakt super. Četlo se to uplně samo. Námět super, kresba super, vydání super. Takové, že bych čekal že to vydalo Trystero a ne Argo. Děkuji Argu, fak mne to bavilo.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin24.9.2020 14:52Alt-Life
    Wow. Sice se tam neustále souloží, ale pod tím vším se skrývá mnoho zajímavých existenciálních a jiných filosofických otázek. A upřímně řečeno, sex a mezilidské vztahy jsou zásadní lidská témata, ať už pro filosofii nebo pro umění. Já být v podobně "dokonalé" virtuální realitě, vyhledávám zhusta to samé. Kromě sexuálních orgií, jsou to ale i orgie vizuální, navíc vydání a vazba od Arga jsou nesmírně slušivé. A zkrátka, jak jsem naznačil, není to zdaleka jen o koitu... Nevím, kolik lidí bude moje superlativy sdílet, avšak tohle dílo mě nesmírně oslovilo, po celou dobu četby mě permanentně bavilo a bezesporu se tak zařadilo mezi má nejoblíbenější komiksová díla, která jsem kdy četl...

    Celkový dojem: 100%
96611
  • Zack
    Zack admin22.9.2020 23:38Alt-Life
    Je to zajimava uvaha nad virtualnim zivotem a tak nejak celkove nad tim, co nas zene dal, kdyz mame vlastne "vsechno". Trochu eroticky, trochu cestopisny, ale jinak cista filosoficka prace.
  • Alfi
    Alfi22.9.2020 22:23Alt-Life
    Kresba vyzerá nie najlepšie a aj ten lettering je divný. Je to inak dobré?