Koupit
Flash: Smrtící rychlost (Původně vycházelo od listopadu 1994 do dubna 1995)
Aby Flash zachránil život milované ženy a zhatil ďábelské plány maniakálního šílence, bude se muset vyrovnat s budoucností i možnou ztrátou vlastní lidskosti. Šarlatový běžec totiž zjišťuje, že Zdroj rychlosti, díky němuž získal schopnosti, jej pomalu pozměňuje a zároveň ho vtahuje do jiné roviny bytí. Wally musí najít způsob, jak odvrátit blížící se smrt, kterou zná ze své vize. Ale když se dostane do beznadějné situace, nejrychlejší muž na Zemi možná bude muset učinit oběť nejvyšší, aby zabránil superpadouchovi Kobrovi ovládnout Keystone City.

The Flash #125 (Původně vyšlo v prosinci 1961)
Barry Allen a Wally West - Flash a Kid Flash - se vydají pomocí kosmického běžeckého pásu na cestu časem, jeden zamíří do minulosti a druhý do budoucnosti, každý s vlastním úkolem. Pokud mají zabránit mimozemšťanům Dokrisům v úspěšném ovládnutí Země, budou muset uspět oba!

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií The Flash (Vol. 2) #95-100 a The Flash (Vol. 1) #125


Scénář
John Broome, Mark Waid
Art
Carmine Infantino, Oscar Jimenez, Salvador Larroca, Carlos Pacheco
Ink
Sergio Borjas, Joe Giella, José Marzan jr.
Barvy
Gina Going (Raney), Tom McCraw
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Hana Vrábelová (Šimečková)
Redakce
Mirka Jarotková, Pavel Kořínek
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-8199-326-5 (BBart s.r.o.)
978-83-8199-326-5 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
600 g
Stran
208
Cena
269 Kč
Originál
The Flash: Terminal Velocity (DC Comics, 1961, 1994, 1995)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš15.8.2021 08:49DC komiksový komplet #093: Flash: Smrtící rychlost
    Flash je postava, ktorá ma baví napriek tomu, že jej vôbec nerozumiem. Inak tomu nie je ani v Smrtící rychlosti. Vôbec som sa (dejovo) nechytal (čo ma vzhľadom na prítomnosť scenáristu Marka Waida vlastne ani neprekvapuje). Ale bavil som sa. Svojím spôsobom. Zaujíma ma každopádne odpoveď na otázku, či sa niekedy v živote dočkám „normálneho“ Flasha, ktorý bude mať taký priamočiary dej a tak málo akcie a (zbytočných?) postáv, že mu pochopím. Veľa Flashov, ešte viac zvratov, občas nejaké to slávne cameo. Poteší tiež echt deväťdesiatková kresba prevažne od bývalého španielskeho kartografa Salvadora Larrocka. Trocha ma sklamalo, že je to taký ten komiks, kde smrť nič neznamená a vážne fyzické zranenie sa vyrieši behom pár panelov/sekúnd. Zaujal ma zaujímavý, vôbec nie márny indiánsky flashback a vtipné detaily (najrýchlejší muž na planéte zakopne počas normálne chôdze a spadne na zem).
  • hroubek
    Opět asi budu v menšině, ale mě to bavilo. Mark Waid umí. Chápe moc dobře své postavy, umí kolem nich vytvořit zajímavý příběh a celkově ho i vygradovat. Trochu na škodu jsou dialogy. Těch je tady opravdu zbytečně moc, a díky tomu se příběh trochu vleče a ztrácí tempo. Což je velká škoda, jelikož ten příběh není špatný, a má i dost pěknou kresbu. Z mé strany jde o povedený komiks, který je místy zbytečně překombinovaný, složitější a taky pomalejší.
  • Spacecore
    Ach jo, tohle mě nebavilo. Není to špatné, ale nedokázalo si to udržet mojí pozornost. Příběh je celkem klišé, padouch je slabý a je zde moc nezajímavých postav, ale v rámci rozšíření Flashova mýtu a úvodu do Speed force to samozřejmě funguje. Jinak ale slabota, nečetlo se mi to příliš dobře.
Četl/a (32)
2scha, Al0f0k, Bubákolog, calvin10, dajik, Deckard, Denis, Doppelganger, DracoAn, hroubek, Ivan Kucera, Jay-jay, jh666, JORDY, kallenved, Kiko, lantan1, Mercurio, mineralk, NecRoman, Negan, PumpingArrow, roswelll, Schirru, Spacecore, Spike, Symbi, Tony TwoDee, trudoš, utresyby, xflori01, zlejzmrd
(135)
2scha, Abe, Al0f0k, Alfi, Alfred, BadBoy, Badgu.y1902, blackJag, Blair, bmc75, Bubákolog, calvin10, Carnage, ConanVJ, CSE_AC/DC, dajik, Dali, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Er.Nest, filemon, Filip123, Flowtek, Fox01, gezic, Glumal, hahahoho, herrman, hlavathor, Horstik, hroubek, hugosnowden, hypermlok, Infarkt, invape, JackOneil, jakub186, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, José, Josh, Joshua_T, kallenved, Karel Sec, KdG, kendor007, Kiko, Kiwi1902, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Lenny, Lobok257, Mamut12, Mariomichal, Matio, MB, me, meffis, Mercurio, merhyx, Mikei, mimo_provoz, mineralk, miuanek, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Nyxxie, Olesh, Paldini, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, perper, plema, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, puolpm, raenius, raimi, roswelll, Rumburaq, S313, Sajmon, Schirru, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, Spike, štěpin_8, Stlucius, superheroesstuff, tacmud, the.kasztan, TheoDread, timek, Tomasino79, Tomate, Tommar, trudoš, Tyfus, Ursus, utresyby, vishnar, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, xflori01, xintax, Yefery, yogi, Zbysek2410, zdennanek, zlejzmrd
Chce (5)
Azik2586, deadpool, delsemela, Maty48, Premek
Shání (1)
suricattaontheway