Ostatní týmy se zakládají... zato tenhle byl ukut!
První výlet X-Menů za hranice amerických franšíz přinesl ovoce v podobě týmu Excalibur.

Ve stínu obrovské tragédie spojují síly Shadowcat, Nightcrawler, Captain Britain a metamorfka Meggan, aby sen Charlese Xaviera udrželi naživu. Rachel Summersová, hostitelka všemocné entity Phoenix, na sebe přivolá hněv strašlivých Vojvlků, a Excalibur se tak pouští do boje! Tento transatlantický tým nemá konkurenci, a tvůrčí skupina z Domu nápadů si s ním rozhodně nebere servítky!

Obsahuje příběh:
Čas tasit meč

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií Excalibur (Vol. 1) #1-5 a Excalibur Special


Scénář
Chris Claremont
Art
Alan Davis
Ink
Mark Farmer, Paul Neary
Barvy
Glynis Wein Oliverová (Wein)
Obálka
Alan Davis, Paul Neary
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Mirka Jarotková, Karolina Matysová, Alena Mikulíková
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
654 g
Stran
184
Cena
249 Kč
Originál
Excalibur: The Sword is Drawn! (Marvel Comics, 1988, 1989)
  • Moon
    Celkem zajímavá knížka, hlavně díky postavám.
    A mnohem lepší kniha než předchozí u které jsem trpěl. Chvílema jsem přemýšlel i nad 4 hvězdama, ale poslední dva sešity rozhodli.
  • kaylin
    Nevkládal jsem do knihy "Nejmocnější hrdinové Marvelu 76: Excalibur" nějak velká očekávání, ale Chris Claremont mě přesvědčil, že i s celkem tuctového a nijak skvělého nápadu dokáže vykřesat sérii, která bude fungovat, bude to akční, bude to zábavné, a i když to bude ukecané, nebudete mít vyloženě pocit, že vás to nudí. Asi bylo docela fajn, že se tým vyskytoval ve Velké Británii, zase to bylo trochu jiné, i když nutno přiznat, že tolik se v prvních sešitech to prostředí nepromítlo, snad jen v rámci několika vtipů ohledně počasí a chování místních policistů. Ale jo, stačilo to, aby kniha "Nejmocnější hrdinové Marvelu 76: Excalibur" zabavila, i když je škoda, že toho nevyšlo víc, ten následný vývoj je zde důležitý a je moc vidět, že dění není ukončené a že je tu otevřeno ještě mnohé, mnohdy dokonce i to, co ještě nebylo pořádně započato. Kniha "Nejmocnější hrdinové Marvelu 76: Excalibur" dovede potěšit. Neříkám, že ohromí, ale jo, je to mainstream, který plní svou úlohu pobavit. A to je u superhrdinského komiksu mnohdy to, co vám bude stačit. Lepší než nedostat ani to.
  • hroubek
    Další týmovka a k tomu jeden z nejvýraznější komiksových tvůrců Chris Claremont. Claremont je hodně zkušený a umí vyprávět a zaujmout. Což, je cítit a vidět po prvních pár stránkách. Příběh je vtipnější a trochu přepálenější, a z mého pohledu to není vůbec na škodu. Na škodu pak podle mě je to, že ze začátku jsou první sešity takové nijaké a hledají se a pak taky, že jsou neskutečně ukecané. Je to ukecané až hanba, a místy mě to kazilo zážitek ze čtení, protože číst na každé stránce to co vidím je po čase otravné a únavné. Excalibur je velmi slušný komiks, a nebýt těch dialogů, tak s chutí dám čtyři hvězdy, takhle je to jen za tři.
  • Carnage
    Celkem ukecaný ale docela zábavný výběr komiksů, síla těchto komiksů je rozhodně v sympatických hl. postavách bohužel se to stejný nedá říct o záporácích kde je opravdu dobrý jen Arcade. Každopádně celkem překvapilo.
  • cyboy
    V prvnim sesitu to vypadalo nadejne, ale pak to sklouzlo do ukecaneho prumeru. V ramci NHM je to ale urcite zlepseni oproti nekterym minulym svazkum.
    60%
371162
Četl/a (42)
2scha, Alfred, Azik2586, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Craxx, cyboy, dajik, Deckard, Doppelganger, erik, hroubek, Hugin, Izmir Čupr, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, kaylin, Lachvos, lantan1, Mariomichal, Martinb, me, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Moon, NikkiKonig, Paldini, PatrikTheMighty, PeNNy, punisher, raenius, Rinter, roswelll, Spike, Symbi, trudoš, VskPrzk, zlejzmrd
(140)
2scha, Abe, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Azbest, Azik2586, blackJag, Blackmoor, bmc75, Borg3po, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, Carnage, Cever, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, doophy, Doppelganger, DracoAn, erik, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Glumal, hlavathor, Honzin, hroubek, Hugin, hugosnowden, Idy, Infarkt, invape, Izmir Čupr, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, José, Joshua_T, kadas97, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Kiwi1902, komiksák007, krupan, kucik, Laik, Lobok257, Lukyn2810, Mariomichal, Martinb, Matio, Maty48, MB, me, meffis, Mercurio, merhyx, mimo_provoz, mineralk, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr.Ward, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, NikkiKonig, nx, Nyxxie, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, Piros0013, plema, Poseidon1978, punisher, Radkos, raenius, raimi, Rinter, roswelll, royan, Rumburaq, S313, Salien, Saran, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, Spike, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, Tomasino79, tomned, trudoš, tulipstros, Tyfus, vranakx, Vrtule, VskPrzk, xintax, yogi, Zajo original, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (8)
Badgu.y1902, delsemela, gezic, hahahoho, Jason2808, Premek, Sebastian the wise, sleepless
Shání (1)
gezic