„Chlapče, já bych ti o prastarých mocnostech mohl vyprávět takový věci, že by ti z toho zbělaly vlasy.“

Život Clary Jenkinsové je jako jízda na horské dráze. Špatné zprávy? Z jejího přítele se vyklubal Nekromant odhodlaný obětovat ji, aby do světa lidí přivlekl prastaré monstrum. A ty dobré? Přidala se ke Strážcům Smrti, skupine nesmrtelných vyvolených, které vede Smrtka Bernardette a jejichž úkolem je vyhubit Nekromanty jednou provždy. Spolu s bručounem Samem, pařanem Jamesem a tajemným havranem Huginem schopným změnit se v dinosaura musejí Clara a ostatní Strážci bojovat, aby lidstvo ochránili před Bledým tribunálem z prastarých mýtů.

Pod vedením kreslíře a scenáristy STJEPANA ŠEJIĆE (Sunstone, Rat Queens, IXth Generation) si tu podávají ruku fantasy, horor a komedie. Čekají vás ztřeštěná dobrodružství, nádherné vizuály i epické bitvy – přesně jak se na mistra řemesla sluší.

Obsahuje sešity série Death Vigil #1-8


Scénář
Stjepan Šejić
Art
Stjepan Šejić
Obálka
Stjepan Šejić
Překlad
Changer the Elder
Žánry
dobrodružný, fantasy, horor, humorný, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-9069-353-1 (WhiteWolfBurrow s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
679 g
Stran
252
Cena
549 Kč
Originál
Death Vigil (Top Cow, 2015)
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš23.5.2023 17:44Death Vigil #01: Pod křídly smrti
    Jako jo, je to takové jako číst nějaký Young Adult, trochu mi to připomíná svým tónem Buffy. Ale velkou výhodou je, že Šejić prostě umí kreslit, a to jak lidi, tak šílené Lovecraftiánské potvory. Navíc jen proto, že příběhem to není nic úžasného, ještě neznamená, že nemá dobře napsané postavy! U komiksových autorů mám občas problém, jakým způsobem píšou svoje ženské postavy, ale to tady neplatí, za což jsem opravdu rád.
  • perak
    Šejić nějak ujíždí na ženských hlavních hrdinkách:). Pro mne je jednoznačným vrcholem jeho u nás vydaných knih Harleen, ale ani toto nebylo špatné. Už úvodní dvě scény (vyvolávání duchů na hřbitově, schůzka zamilovaného páru) hodně pobavily a rychle vtáhly do děje. Autor opět hodně staví na verbálním i neverbálním vyjádření vzájemných vztahů jednotlivých postav a k tomu přidává velkou kupu různých monster a jiných záporáků, kteří mají různé cíle a i mezi sebou osnují intriky. Jen ten závěr byl pro mne až moc happy. Nějak mi neseděl ke zbytku knihy. Každopádně zápletka je celkem fajn, jen se trochu obávám, že pokračování u nás nevyjde.
  • Azalin
    Azalin mecenáš29.11.2020 19:13Death Vigil #01: Pod křídly smrti
    Chvilku mi trvalo, než jsem se do toho dostal, ale tak od půlky už je to slušná jízda. Až je mi líto, že to není mnohadílná manga, ale jenom jednohubka. Doufám, že bude pokračování. Tyhle postavy si to určitě zaslouží.
  • zipiik
    Svět se zbláznil ze Sunstone, ale tohle je podle mě ještě lepší.
  • Norri
    Norri mecenáš18.7.2019 23:56Death Vigil #01: Pod křídly smrti
    Zajímavě vymyšlený svět a zábavný příběh, který je ale poměrně komplikovaný. Po dočtení můžu říct jediné - chci více! Celé to nese Šejićův rukopis - od kresby až po způsob, jakým jsou psané dialogy, vyprávění a vůbec všechno. A to mi sedí! Jeden postřeh na závěr - vidím tam podobný motiv jako v Netvoře a zajímalo by mě, nakolik se Marjorie Liu inspirovala u Stjepana Šejiće.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.8.2018 18:10Death Vigil #01: Pod křídly smrti
    Je to příliš pubertálně ukecané a připomíná to nějakou young adult paranormální romanci, kde se místo upírů a vlkodlaků mlátí so called Strážci a Nekromanti. Přesto je to poměrně zábavné, akční a čtivé. Místy i zajímavě kreslené.

    Celkový dojem: 60%
  • Final
    Final mecenáš25.5.2018 17:00Death Vigil #01: Pod křídly smrti
    Pro mě asi nejpříjemnější komiksové překvapení tohoto roku. Zajímavá premisa, postavy u kterých mě zajímá jejich minulost (i budoucnost) a děj, od kterého se ne a ne donutit odejít. Poměrně hnusní záporáci a několik ne až tak dobro/zlo vyhraněných postav k tomu, to není k zahození. Skvělé, že se našlo nové české vydavatelství a potěšilo nás rozhodně zajímavou knihou z nakladatelství Image/Top Cow (dost už bylo Marvel/DC). Na další knihu z Death Vigil série si ještě evidentně počkáme (těžko tomu věřit, ale v Americe se téhle sérii nedařilo), naštěstí Stjepan Šejić má v zásobě třeba Ravine, takže co to přečkat do vydání druhé knihy třeba právě s ní :-D

  • Fimi
    Fimi mecenáš21.5.2018 23:13Death Vigil #01: Pod křídly smrti
    Že tu tohle vyjde, bylo pro mě celkem překvapivé a já to hned musel mít. Sejič je výborný vypravěč, autor a vynikající kreslíř se smyslem pro detail a ksichtové výrazy. Je to takové netradiční a přes to klišoidní a tuctové a velká škoda, že nenapsal pokračování, které by mě jistě zajímalo, jelikož tahle parta ,,mrtvých,, hrdinů bojujících s nekromanty a démony by jistě měla pokračovat dále. Fantasy pecka jako Ravine to není, ale není to ani průser, já si to příjemně užil...více Sejiče u nás
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš21.5.2018 21:49Death Vigil #01: Pod křídly smrti
    Bohužel nemůžu se přidat k ostatním tady dole. Pro mě byl toto opravdu otřesný komiks a naprostá ztráta času. Absolutně mě to nebralo, příběh nudný a předvídatelný. Scénář a dialogy jsou tuctové a projedou jako pájka máslem - naprosto beze stop. Do toho nebudu ani řešit, co všechno už se touto tematikou v literatuře zabývalo. Chápu, že spousta lidí má své chutě a své důvody pro oblíbenost daného komiksu, ale já tam vidím, že to je spíš pro lidi zabývající se gotikou a emo stylem. Jak říkám, někdo to má rád, aniž by patřil do gotiky nebo emo kategorie. Neberte to prosím jako urážku něčího stylu. Sám čtu věci, které lidi naprosto nedávají. Kresba mi přišla taková nevýrazná a nezáživná a ještě jak to bylo dobarveno tím počítačem, tak mi to přišlo i strašně umělé. Autor a kreslíř v jednom je opravdu zajímavý, ale pro mě ne tímto. Opravdu je dobrý, ale tímto se mě nezískal.
    Je mi líto se tímto i "navážet" do vydavatelky, o které jsem slyšel, že si to vydala sama. Naprosto oceňuji a respektuji její nadšení a práci za vydáním tohoto komiksu. Proti tomu nemám nic. Je vidět, že je to fanouškovská záležitost. Jestli vyjde druhý a potažmo i další díl, doufám, že se najde víc nadšenců a fandím prodeji tohoto komiksu. Mou podporu tento komiks ale nedostane. Pro mě je to naprostý krok vedle. Mrzí mě to, ale 1 hvězda.
  • trudoš
    trudoš editor16.5.2018 21:41Death Vigil #01: Pod křídly smrti
    Maličko jsem si nadhodnotil, ale jde o první díl sympatické série, tak proč jednou taky trochu nepodkouřit. Stjepan Šejić přistupuje k příběhu s lehkostí táborového vypravěče, kdy příliš nezabíhá do podrobností ani nenudí dlouhými úvody. Čtenář se však neztrácí v zákonitostech světa, stejně jako v základních pilířích co, kdy, jak a proč. Nejsilnější stránkou jsou přitom obličejové mimikry, kdy aktéři nemusí nic říkat a vy naprosto přesně víte, co si mezi sebou sdělují. A když už promluví, většinou jde o zábavné špičkování. Death Vigil díky tomu připomíná hororový sitcom založený na svérázných postavách a skutečně děsivých monstrech. Mouchy by se našly, třeba právě v té komediálnosti, kdy se to chvílemi až přehání s rodinou, co je základ státu. Sama Smrtka navíc působí dojmem nevyzrálé puberťačky, což úplně nesedí k její dlouhověkosti. Ne že by ovšem nebyla skvělá. Každopádně bavil jsem se parádně, přičemž nezklamala ani zápletka, přestože pohádkové zakončení si tak úplně nezasloužila.
  • james dixon
    james dixon mecenáš11.5.2018 06:43Death Vigil #01: Pod křídly smrti
    Neměl jsem žádná očekávání a jsem velmi příjemně překvapený. Má to pro mě určitě chyby, ať už v nepřehlednosti panelů, nevyužití postav či rychlém vhození doprostřed děje, ale zase to svižně ubíhalo a nemá to příliš hluchých míst. Jak už tu někdo psal, snad vyjde další část, rád se do tohoto světa znovu podívám.
  • Darker
    Darker mecenáš8.5.2018 18:58Death Vigil #01: Pod křídly smrti
    Stjepan Šejić není jen úžasný kreslíř, ale i výborný scénárista. Tohle se četlo samo, jedním dechem. Díky za překlad Changer the Elder a za to, že si to troufl vydat, stojí to za ty prachy. Doufám, že se to bude prodávat a že někdy bude i druhý díl, pokud už ho autor napsal.
    Jen tak mimochodem, tenhle měsíc mě ještě po Alisik a Death Vigil čeká Pochmurný kraj a Netvora, to se to hezky sešlo :)
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš24.4.2018 15:45Death Vigil #01: Pod křídly smrti
    Už je to nějaký pátek, co jsem přestal sledovat autora na deviantartu. O to víc mě teď překvapilo vydání jeho Death Vigil.
    Ne, že bych byl nějaký fanoušek, ale čtenáře dokáže udržet vzhůru a mainstreamově-alternativní kresba je na dnešní poměry zdařilá. Sem tam se objevují situační vtípky (temný lord Radek, haha)
    i emoce, a kromě bojování s hnusáky se tu často přetřásá slovo rodina. Jediný problém byl, že jsem občas nevěděl, co se na panelu děje; nebo jindy kvůli světlým vlasům hlavních protagonistů
    a stejným obličejům se mi pletlo, kdo je kdo.
    Jednu hvězdičku přidávám za dinosaura a kvalitní práci s obstojnou českou úpravou i překladem knihy (nenašel jsem žádnou chybku v textu, jsem velmi potěšen).

  • cyboy
    cyboy mecenáš19.4.2018 20:51Death Vigil #01: Pod křídly smrti
    Koupeno spis ze zvedavosti, nez ze by me zaujala anotace. A prekvapive to neni hloupe. Sice se to snazi byt vtipne, ale skutecne vtipne momenty jsou tam tusim dva (tim druhym si nejsem jisty). Kazdopadne jde o celkem zajimavou knihu, na jejiz pokracovani jsem zvedavy. Vracet se k tomu (v dohledne dobe) asi nebudu, ale spatne to nebylo.
    80%
152321