Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Bitva mezi ghúly a inspektory z Úřadu nabírá na obrátkách. Kaneki se svým novým přátelům snaží pomáhat, seč mu síly stačí, ale situace neodvratně spěje k rozhodujícímu momentu – vydrží se Kaneki nadále postit, nebo se poddá své ghúlí polovině a okusí lidské maso?

Scénář
Sui Ishida
Art
Sui Ishida
Obálka
Sui Ishida
Lettering
Karel Petřík
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
detektivka, horor
ISBN/ISSN
978-80-7449-464-2 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 mm
Tisk
černobílý
Váha
230 g
Stran
204
Cena
199 Kč
Originál
Tokyo Ghoul #05 (Shueisha Inc., 2012)
  • Fort
    Fort30.12.2022 19:20Tokijský ghúl #05
    Tento svazek má vše co nemám rád. Dlouhý nudný souboj, který muže skončit pouze jedním způsobem. Krátky příběh z minulosti, který se stál ještě před prvním dílem. Inspektor, který ukousne strážníkovi ucho už je jen poslední kapkou konce svazku.
  • Sawyer
    Sawyer1.8.2021 14:35Tokijský ghúl #05
    Hrůza a děs. Polovina kniha je jenom rozmazaný a nudný souboj s Labužníkem. Bonusový příběh o Rize byl celkem fajn, ale to je asi tak vše, co se mi na tomhle díle líbilo. Trochu zvažuji, jestli mám v sérii pokračovat.

    Celkem - 40%
  • Netorack
    Netorack15.1.2020 11:13Tokijský ghúl #05
    // Společný komentář ke všem dílům. Obsahuje lehounké SPOILERY //
    Na sérii jsem se vcelku těšil (námět super, prvotní zápletka taky) a vcelku to i vypadalo dobře, ale podle mě se to zase dostalo do té typické mangové rozplizlosti, kdy se kupí stránky, kapitoly a celé knihy a zas tak moc se toho neuděje. Pořád souboje na život a na smrt, ale nakonec se stejně oba válečníci rozlezou každý do své zotavovny. Komentáře zde na comicsdb jsem si četl až po přečtení celé série, takže ten názor, že souboje jsou strašně nepřehledné, jsem si vytvořil sám. Šlo to až tak daleko, že některé kratší souboje jsem prostě přeletěl očima a až na konci jsem se z bublin snažil vydedukovat, co kdo komu udělal. Úplně to křičí třeba v porovnání s Gantz, kde jsou klidně za kapitolu dvě citoslovce a tři výkřiky, ale člověk prostě ví, co se komu stalo.
    Další věc, co mě žrala, jsou ty betlémy postav, chvílemi to vypadá, že se autor rozkračuje k sáze minimálně rozsahu Hry o trůny. A ten konec nekonec... aspoň trochu zakončení si těch čtrnáct knih zasloužilo. Dávám všem dílům tři hvězdy, těm, které mě zaujaly trochu více (1, 7, 8) pak čtyři.
  • Fry
    Fry admin31.10.2019 20:40Tokijský ghúl #05
    Tokijský ghúl #05 - O trochu slabší než předchozí kniha, nicméně pořád si to udržuje svou stabilně vysokou úroveň. Souboj s Labužníkem je roztahaný na cca 90% knihy, do boje se kromě Tóky, která jako vždy odvede všechnu práci za Kanekiho, dává také Nišio a celé to vede až k docela zajímavým dějovým zvratům. Ve zbytku knihy se na scénu vrací ÚPG a dojde i na krátký flashback k Rize, kterým si Ishida šikovně rozehrává na další dějovou linku do budoucna. Netvrdím, že to nemá své chyby, ale zcela nekriticky mi tato série jednoduše sedla ... Za mě 4*!
  • Plocan
    Plocan22.3.2019 21:53Tokijský ghúl #05
    Pátý díl obsahoval první velký souboj, který byl a nebyl dobrý. Byl dobrý v tom, že jsou nám představeny drápy ghúlů, přičemž každý z nich má očividně svůj specifický dráp, asi budou rozděleny do nějakých kategorií, do toho nás Išida časem jistě zasvětí. Byl však špatný v tom, jak neskutečně nepřehledný byl. V čárách, skvrnách a cákancích krve se nebylo možné nijak zorientovat, oproti tomu jsou souboje v Narutovi krásně přehledné a uchopitelné. Další plus knihy jsou kapitoly z minulosti postav, které hezky dokreslují jejich charaktery, pohnutky a motivace. Mínusem je pak zjevení další vedlejší postavy, která se tak přidává k už tak dost rozšířenému ansámblu. Zatím mě to ale pořád ještě dost baví a temnější nádech série je jen vítaný.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.11.2017 14:48Tokijský ghúl #05
    Střídající se časové a dějové linie jsou tak trochu únavné, navíc velká část dílu je vycpaná typickou manganoidní mlátičkou...

    Celkový dojem: 60%
  • Toren
  • kaylin
    kaylin7.9.2017 12:42Tokijský ghúl #05
    Pátá kniha série "Tokijský ghúl" není rozhodně z těch, z nichž vám padá brada, ale to zatím nebyl žádný díl této mangy. Je to spíše manga, která se jeví více přemýšlivá, taková ta, která chce řešit nějaké závažné morální otázky, což se docela daří, i když odpověď je stále nejasná. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/09/1519-tokijsky-ghul-5-60.html
  • Mitsuko
    Mitsuko21.8.2017 13:15Tokijský ghúl #05
    Nemohla jsem se rozhodnout mezi 5* a 4*...dějově bylo toto volume rozhodně skvělé, odsýpalo to, při čtení jsem se nenudila a už se těším na další díl, několik praktických věcí mě ale přesto rušilo a já je musím do celkového dojmu z knihy zohlednit. V soubojích byla místy kresba docela odfláknutá (divné protažení či rozšíření nosu nebo naopak třeba zkrácení čela), také na mě nezapůsobila dobře (pravděpodobně nechtěná) změna jména Nišiovy přítelkyně, kdy na začátku je její jméno Miki a pak je náhle plynule změněno na Kimi...také jsem postřehla, že název poslední kapitoly v obsahu („Ušní kůstka") nesouhlasí s názvem, který je poté na první stránce kapitoly skutečně uveden („Hořkost"). Jsou to drobnosti, ale bohužel mírně shazují celkový dojem z jinak skvělého volume, což je strašná škoda. Z minulosti ale vím, že autorova kresba je pěkná a překlady paní Křivánkové skvělé, všechny tyto problémy tedy přikládám nějaké shodě nešťastných náhod.

    A z jiného soudku - velmi mě potěšil bonusový příběh o Rize. :-)
  • p3tris
    p3tris18.8.2017 06:54Tokijský ghúl #05
    Jestli mi u této série něco nesedí, je to trochu chaotická kresba při soubojích ghúlů. A pátý díl je vlastně jeden dlouhý souboj s "Labužníkem". Přesto se děj posune zase o kus dál a dva bonusové příběhy vedlejších postav jsou skvělé. Vysoko nastavená laťka zůstala zachována.
  • cyboy
    cyboy mecenáš15.8.2017 13:19Tokijský ghúl #05
    Ja nevim, asi u me nastal nejaky zlom, nebo je to vazne neprehledne, zmatene a slabe.
    60%
51192