Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 6 dalších ukázek

Koupit
Tokio je město plné ghúlů, a ne všichni jsou tak rozumní jako Tóka, Jomo či pan Jošimura. Ken Kaneki to sice ještě netuší, ale na scénu přichází nechvalně známý tvor, jemuž Úřad pro potírání ghúlů přiřkl zlověstnou přezdívku „Labužník“...

Scénář
Sui Ishida
Art
Sui Ishida
Obálka
Sui Ishida
Lettering
Karel Petřík
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
detektivka, horor
ISBN/ISSN
978-80-7449-453-6 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 mm
Tisk
černobílý
Váha
220 g
Stran
200
Cena
199 Kč
Originál
Tokyo Ghoul #04 (Shueisha Inc., 2012)
  • Fort
    Fort30.12.2022 12:33Tokijský ghúl #04
    Pokud se snížíte na úroveň hlavní postavy, tak vás konec překvapí. Pro autora mangy je to prvotina a je rád za takovýto závěr. Vlastně můžeme vidět jeho profesní růst v přímém přenosu.
  • Sawyer
    Sawyer24.6.2021 20:57Tokijský ghúl #04
    Ach bože. Ten Kaneki je tak naivní a hloupá postava, že ho mám až rád. Prostě borec jde do neznámé restaurace ve světě ghúlů, kam ho zavede nějakej úchylák a není mu divné, že se před vstupem musí osprchovat. Normálnímu člověku by asi došlo, že ho tam budou chtít sežrat, ale ne... náš hrdina si myslí, že se pořádně nadlábne. Tentokrát méně akce a nová postava Labužníka je fajn. Celkem to bylo dobré až na ten konec, ten mě moc neuspokojil.

    Celkem - 70%
  • Netorack
    Netorack15.1.2020 11:13Tokijský ghúl #04
    // Společný komentář ke všem dílům. Obsahuje lehounké SPOILERY //
    Na sérii jsem se vcelku těšil (námět super, prvotní zápletka taky) a vcelku to i vypadalo dobře, ale podle mě se to zase dostalo do té typické mangové rozplizlosti, kdy se kupí stránky, kapitoly a celé knihy a zas tak moc se toho neuděje. Pořád souboje na život a na smrt, ale nakonec se stejně oba válečníci rozlezou každý do své zotavovny. Komentáře zde na comicsdb jsem si četl až po přečtení celé série, takže ten názor, že souboje jsou strašně nepřehledné, jsem si vytvořil sám. Šlo to až tak daleko, že některé kratší souboje jsem prostě přeletěl očima a až na konci jsem se z bublin snažil vydedukovat, co kdo komu udělal. Úplně to křičí třeba v porovnání s Gantz, kde jsou klidně za kapitolu dvě citoslovce a tři výkřiky, ale člověk prostě ví, co se komu stalo.
    Další věc, co mě žrala, jsou ty betlémy postav, chvílemi to vypadá, že se autor rozkračuje k sáze minimálně rozsahu Hry o trůny. A ten konec nekonec... aspoň trochu zakončení si těch čtrnáct knih zasloužilo. Dávám všem dílům tři hvězdy, těm, které mě zaujaly trochu více (1, 7, 8) pak čtyři.
  • Fry
    Fry admin13.10.2019 17:53Tokijský ghúl #04
    Tokijský ghúl #04 - Znám i lepší mangy, četl jsem jich už docela dost, ale tak krásně naivního hlavního hrdinu jsem nejspíše ještě neviděl. Ono totiž jít se vysprchovat v restauraci, do které vás zavede někdo koho ani moc neznáte, ve světe plném nebezpečných ghúlů, chce asi fakt velkou dávku prostoduchosti. Ken Kaneki je v tomto ohledu naprosto dokonale napsaná postava a právě díky němu má tahle série stoupající tendenci. A když ne souboje, postesknu si alespoň nad graficky neodlišenými bublinami dvou či více postav v jakémkoliv dialogu ... Za mě 5*!
  • Plocan
    Plocan21.3.2019 10:26Tokijský ghúl #04
    Išida představuje další vedlejší postavy, přičemž jedna je poměrně zajímavá (Šú Cukijama aka Labužník) a druhá (Itori) už trochu méně, ale je to možná tím, že v tomto díle dostal více prostoru spíše Šú. Líbí se mi vývoj postavy Kanekiho, který sice velice pomalu (možná trošku pomaleji než je na šónen mangu zvykem), ale jistě proniká stále hlouběji do komplexního světa ghúlů, který Išida vytvořil. Doufejme, že mu onen svět bude držet pohromadě i nadále, jelikož tento díl byl velice zábavný, příběh zajímavý a zápletka s ghúlí restaurací příjemně bizarní a zvrácená.
  • Mitsuko
    Mitsuko16.4.2018 15:28Tokijský ghúl #04
    Re-reading: Už jsem sice věděla, jak záležitost dopadne, i tak je ovšem volume 4 dost napínavé a drsné. Nevím, co víc říct bez vyspoilování děje, každopádně se mi líbí náznak toho, že někteří lidé by byli schopní s ghúly koexistovat. Taky se mi líbilo poodhalení Jomovy a Utovy minulosti...a samozřejmě samotná restaurace je dost zajímavým zážitkem.
  • Toren
  • kaylin
    kaylin13.7.2017 06:03Tokijský ghúl #04
    Kniha "Tokijský ghúl 4" není vyloženě špatná, ale přijde mi to jen jako takové krátké, dějové odbočení, které má některé docela fajn prvky - postavy, hororové momenty, labužnické momenty - ale je to opravdu hlavně jen výplňová epizodka, která mi v rámci děje přijde taková nadbytečná. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/07/1479-tokijsky-ghul-4-60.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.7.2017 15:47Tokijský ghúl #04
    Unyle plynoucí díl, který se však dostane do velmi zajimavého a napínavého kulinářského finále, i když samotný konec je trochu "meh".

    Celkový dojem: 60%
  • p3tris
    p3tris5.6.2017 18:47Tokijský ghúl #04
    Na scéně se objevuje další záporák, který nám ukazuje další společenskou vrstvu ghúlů. Kanibalské aristokraty, ne nepodobné upírům. A s nimi další z problémů pro hlavního hrdinu.
  • Scaleo1
    Scaleo14.6.2017 18:24Tokijský ghúl #04
    série má rozhodně vzestupnou tendenci. objevil se nový záporák, který je hodně creepy. akorát škoda, že je to pořád hodně povědomý záporák, kterého jsme už viděli mnohokrát v jiných příbězích. byly nastíněn i směr, kam se děj bude zhruba ubírat. svět ghúlů je více komplikovaný, než se na první pohled zdá. vzhledem k tomu, že se jedná o mangu, tak bude trvat dlouho, než se něco zásadního stane, ale já si rád počkám. zatím mě to baví. často se stává, že populární mangy, o kterých se hodně mluví, nejsou ve skutečnosti tak kvalitní(viz. Útok titánů). to ovšem není případ Tokijského ghúla. pro mě rozhodně největší překvapení, co se týče manga produkce Crwe.
  • cyboy
    cyboy mecenáš31.5.2017 23:01Tokijský ghúl #04
    Minuly dil me trochu zklamal, no v tomhle jsem byl dokonce i skoro napnuty jak to skonci (neuspokojive), ale porad asi plati to, co jsem psal u nektereho z predchozich dilu - vychazeji tu i o dost horsi mangy.
    70%
101362