Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Škola patří stejně jako láska a smutek k nejvýraznějším motivům celé „ságy Peanuts“, a tak není divu, že je jí zasvěcen i čtvrtý výbor Snoopy po škole. A jak naznačuje hned jeho název, škola není pro Charlese Schulze tak docela idylické místo, nevinná vzdělávací instituce, ale především svérázné a mnohdy pořádně drsné společenské prostředí. Mnohé rysy „normální“ společnosti jsou v ní vyostřeny do groteskní podoby: tyrani jsou ve škole tyranštější, krásné holky krásnější, šplhouni šplhounštější, drzouni drzejší, pitomci pitomější a podivíni podivnější. A nikdo se s nikým zrovna nemazlí, učitele nevyjímaje. Koho by ještě léta nepronásledovaly sny o zvlášť sveřepém matikáři, angličtinářce či učiteli tělocviku. Ale přes všechny ústrky a tíživé nároky, které s sebou vstup do nemilosrdné školní reality nese a které Schulz ve svých stripech zachycuje s důvěrnou znalostí, i tady svítá naděje a daří se velké legraci.

Scénář
Charles M. Schulz
Art
Charles M. Schulz
Obálka
Petr Onufer, Charles M. Schulz
Redakce
Michal Jareš
Žánry
humorný, stripy
ISBN/ISSN
Plus (Albatros Media a.s.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
210 x 240 mm
Tisk
černobílý
Váha
848 g
Stran
216
Cena
279 Kč
  • Delphín
    Delphín16.10.2019 23:00Snoopy po škole
    Některé vtipy se opakují, jiné se naopak opravdu vyvedou. Je vidět, že autor Schultz asi na školu nemá dobré vzpomínky a dává tomu spíš ten depresivní pohled na věc. Zajímavé je i sledovat, jak se po letech kresba krapet měnila a místy zjednodušovala. I přes to všechno mě komiks místy fakt nebavil takže ani moc nevím, co si o tom mám myslet. Víc jak 3* tomu ale dát nemohu...
  • Doncek4321
    Doncek432127.1.2018 14:18Snoopy po škole
    koupeno levné knihy 29 kč. Tak proč ne :)
  • sedw
    sedw27.7.2014 20:49Snoopy po škole
    Souhlasím s komentáři níže, tedy že se jedná pravděpodobně o nejlepší ze sbírek vybraných stripů Peanuts. Školní léta jsem měl vždy rád a vělké množství stripů z této knihy mě do školních let opět přeneslo. Takže opět velká spokojenost a doufám, že Albatros bude ve vydávání Peantus, tentokrát již ve formátu sebraných stripů tak, jak postupně vycházely, pokračovat dále.
  • kaylin
    kaylin21.1.2014 08:32Snoopy po škole
    Tohle je pro mě jedna z nejlepších knih "Peanuts" ve formátu, jak u nás vyšly. Ke škole se všichni rádi vracíme a tohle je forma, která stojí za to. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/01/463-snoopy-po-skole-95.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.4.2013 01:06Snoopy po škole
    Sem tam se nějakej vtípek zopakuje, ale já se klaním té neuvěřitelně kvalitní (nad)produkci stripů v průběhu tolika a tolika let. Bavil jsem se opět náramně.

    Celkový dojem: 80%
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš15.2.2013 18:09Snoopy po škole
    George Washington!!!
  • Azalin
    Azalin mecenáš30.7.2012 20:17Snoopy po škole
    Zase skvělý díl! Měl jsem z něj trošku obavu, přeci jen škola není něco, na co bych vzpomínal nějak obzvlášť rád, ale nakonec možná vůbec nejlepší díl Snoopyho, který zatím vyšel. Možná proto, že hodně prostoru tu dostávají vedlejší postavy, zejména Marcie s Patricií.
6531