Koupit
Indiána Umpa-pu, nejudatnějšího z udatných bojovníků kmene Čoječojeů, nazvali Goscinny a Uderzo starším bratrem Asterixe. Místo galské vesničky a římské říše v době antiky si však představte francouzskou loď u břehů Ameriky 18. století. Na palubě lodě je i rytíř Hubert z Listového Těsta, který se ihned po přistání nerozvážně vypraví do divokých hvozdů. Samozřejmě padne do rukou indiánů, má však štěstí, že je zajat právě Umpa-pou. To je však teprve začátek nejrůznějších dobrodružství této svérázné dvojice.

Scénář
René Goscinny
Art
Alberto Uderzo
Obálka
Alberto Uderzo
Překlad
Kateřina Vinšová
Redakce
Stanislav Kadlec
Žánry
dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
978-80-252-0673-7 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
215 x 287 mm
Tisk
barevný
Váha
200 g
Stran
32
Cena
129 Kč
Originál
Oumpah-pah I - Oumpah-pah le peau-rouge ()
  • Kabukiman
    Kabukiman25.12.2012 11:40Indián Umpa-Pa #01
    "Nechť se můj syn pomaluje teplými barvami, aby se na bitevních polích nenachladil!" Když jsem si Umpu kupoval, nečekal jsem,že se u něj pobavím víc,než u Asterixe. Kresba je stejně výborná jako u Asterixe, příběh není nějak zvlášť složitý,ale spíš založený na hromadě vtípků ve kterých Goscinni dělá nekompromisně srandu jak z indiánů tak i z bělochů. Škoda,že vyšly pouze tři díly....................... Tlustý bizon domluvil :D
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš28.11.2012 21:04Indián Umpa-Pa #01
    Docela solidní a příjemné, ale Asterix to pochopitelně není. I když kdo ví, protože ani mazaný Gal už mě zpětně tak nefascinuje a v cílovce Goscinnyho a Uderza už věru dlouho nejsem.
  • The Genius
    The Genius24.9.2008 12:53Indián Umpa-Pa #01
    Kresba kvalitní jako vždy, ale je poznat, že toto Goscinny psal ještě před Asterixem. Vtípky nejsou dotažené a tak úderné, jak jsme u něj zvyklí.
  • blackJag
    blackJag admin16.6.2008 15:37Indián Umpa-Pa #01
    Ale jo, není to zlé :-) Asterix to sice není, ale pár fórkům jsem se po chuti zasmál ( "Spletl jsem si indiána" nebo "Mozek mouchy v hlavě bizona" ) Uderzovu kresbu mám rád, takže v tomto směru bez výhrad. Jako představení nových postav tomu ale schází podobná údernost, jakou měl svého času první Asterix, takže všechno má člověk rychle za sebou a do povědomí se ztěží zapíše ústřední dvojka, natož tak ansábl vedlejších postav. Uvidíme, jestli se to příště nepovede trochu "zahustit". Howgh
  • krvinka56
    krvinka5631.5.2008 08:56Indián Umpa-Pa #01
    Tak tohle mi přišlo lepší než Asterix dost sem se nasmál.Je to fajn odpočinková záležitost.Kresba je taky supr.Jen počet stran vůči ceně to je fakt děs.Ale jinak sem spokojen.
  • royan
    royan14.3.2008 20:49Indián Umpa-Pa #01
    Uvodní rozjezdový díl do indiánské trilogie. Taková příjemná,ale spíš průměrná jednohubka od mistra Goscinnyho . Věřím,že v dalších 2 dílech se trochu více rozjede a budu moci přidat více procent :-)
  • andre
    andre mecenáš10.3.2008 08:28Indián Umpa-Pa #01
    Jsem rád, že v ČR vyšlo něco dalšího (staršího) od mé oblíbené dvojice. Ale bohužel jsem se celý sešit nemohl zbavit pocitu, že ty klasické vtípky a narážky, které jsou tak oblíbené v Asterixovi, zde ještě úplně nefungují. Sice člověk tuší potenciál, ale nějak to ještě úplně nesedí a nezapadá. I když je možné, že to může být pouze českým překladem. Asi si to budu muset přečíst i v jiném jazyce, abych byl moudřejší. Samotná dějová linie je, dle mého názoru, slabší. Vykreslená ruka pana U. je zde zcela jistá a jasná. No jsem zvědavý na další příběhy, pevně věřím, že se posunou o velký krok kupředu.
  • listr
    listr7.3.2008 10:45Indián Umpa-Pa #01
    Asterix to není, ale pobavil jsme se. Zajimalo mě čím nahradí Egmont Asterixe a jsme celkem překvapený, že šáhli po tomto mne dosut neznámém komiksu. Děj je až zatraceně jednoduchý, takže uvidím co bude dál :)
    Jinak cena je opravdu přemrštěná.
  • Neutrino
    Neutrino4.3.2008 22:35Indián Umpa-Pa #01
    Docela mě to pobavilo... Jsem rád že od těchto autorů vyšlo v ČR něco novýho a navíc je to skoro stejně dobrý jako Asterix, minimálně humorem. Samozřejmě Asterix má oproti tomuhle několik výhod, které plynou z množství vydaných alb - autoři se nemusí tolik zaměřovat na reálie (které jsou převážně popsány v prvním díle) a víc na samotný příběh, v humoru mohou čerpat z již známých postav a činů (např. Obelixovy trable s kouzelným nápojem) apod. To by se mohlo Umpa-povi časem taky povést, ale vzhledem k tomu že vyšly jen tři díly, zřejmě k tomu nijak výrazně nedojde. No ale stejně, na Umpa-pu jsem byl dost zvědav a nezklamal mě, možná mě i bavil víc než většina Lucky Luků.
  • Wiruss
    Wiruss4.3.2008 17:13Indián Umpa-Pa #01
    To má fakt jenom 32 stran za 129kč? To je celkem mastne, zvlast na Egmont a jejich kvalitu...
  • Davey
    Davey3.3.2008 22:37Indián Umpa-Pa #01
    Celkem pěkná oddychovka.Ale zatím celkem o ničem.Snad se dvojka už předvede s lepším příběhem.A tak, něčím se to přece muselo začít.Jsem rád za další komiks od pánů Goscinny a Uderzo :)
2125