Indián Umpa-pa a jeho nerozlučný přítel bledé tváře, rytíř Hubert z Listového Těsta, se ve druhém svazku svých příběhů nejprve nedobrovolně ocitnou na válečné stezce proti proradným Plochým nohám a potom se vypraví přes moře do Hubertovy vlasti Francie. Cestou je však přepadne strašlivý pirát Brake na svém korábu Hrůzný!

Scénář
René Goscinny
Art
Alberto Uderzo
Obálka
Alberto Uderzo
Překlad
Kateřina Vinšová
Žánry
dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
978-80-252-0674-4 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
215 x 287 mm
Tisk
barevný
Stran
64
Cena
159 Kč
Originál
Oumpah-pah 2 - Oumpah-pah le peau-rouge ()
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš29.12.2012 15:37Indián Umpa-Pa #02: Umpa-pa na válečné stezce
    Příjemné překvapení. První svazek jsem bral jen jako experiment, ale druhý už mě seriozně zaujal, protože Asterix je přeci jen již trochu vyvařený a zde je sice obdobná poetika, ale zcela jiné kulisy. Docela mě i baví, jak na sebe příběhy navazují, ale dokážou stát i samy o sobě. Příjemné, srandovní, milé. A podobně jako jiné Goscinnyho věci (ať už s Uderzem či Morrisem) je Umpa-Pa bez uzardění čitelný i pro dospělého.
  • Kabukiman
    "Nechť se můj syn pomaluje teplými barvami, aby se na bitevních polích nenachladil!" Když jsem si Umpu kupoval, nečekal jsem,že se u něj pobavím víc,než u Asterixe. Kresba je stejně výborná jako u Asterixe, příběh není nějak zvlášť složitý,ale spíš založený na hromadě vtípků ve kterých Goscinni dělá nekompromisně srandu jak z indiánů tak i z bělochů. Škoda,že vyšly pouze tři díly....................... Tlustý bizon domluvil :D
  • The Genius
    Druhý díl je lepší než první, hlavně část s piráty, jak už řekl royan. BTW je vidět, že si Goscinny na pirátech nějak ujížděl (viz Asterix). Ale jinak slabší nadprůměr.
  • krvinka56
    Opět povedená záležitost s několika pořádnýma forkama.Hlavním plusem obou příběhů je jejich krátkost.
  • royan
    První část knihy NA VÁLEČNÉ STEZCE je někdě na úrovni prvního svazku ( 70 %) , druhá část PIRÁTI mi už přišla přeci jenom povedenější a vtipnější ( 80 %), proto oproti prvnímu svaku přidávám celkově 5 %.