Souborné vydání příběhů z původních sešitů #1, 4-6.

Příběhy:
Retrospektiva
Objevuje se Champion
Přichází Hydroman
Tajemný vynález
Wizardovo vítězství
Ve spárech nepřátel...
Maratón (začátek)

Nakladatelství pravděpodobně použilo neprodaných výtisků této sešitové řady a svázaním vznikl tento soubor. Dle poznatků byly (možná) vydány i soubory s odlišnými díly, nejspíš dle aktuálních skladových zásob jednotlivých sešitů.

Scénář
Bill Mantlo, Dennis O'Neil, Marv Wolfman
Art
Sal Buscema, John Romita Jr., Andru Ross
Ink
Mike (Mickey) Esposito (Mickey Demeo, Mickey Dee, Joe Gaudioso), Jim Mooney
Barvy
Bob Sharen, Roger Slifer, Glynis Wein Oliverová (Wein)
Obálka
Gil Kane
Překlad
Hana Horská, Anna Pokorná
Redakce
Juraj Heger, Viera Hegerová ml.
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
80-7147-126-7 (Semic-Slovart)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 235 mm
Tisk
barevný
Stran
132
Cena
48 Kčs
  • VanTom
    VanTom19.11.2021 13:22Záhadný Spider-Man Extra
    Ke speciálu (sebraným číslům 1, 4-6) ani nevím, kdy jsem se původně dostal, ale nejspíš na jeho základě jsem začal kupovat sérii už pravidelně (tzn. od změny formátu v čísle 9). Těžko nynějším pohledem hodnotit, i pokud pominu nepochopitelnou redakční dramaturgii, nesmysly v překladu, nepočítaně chyb či pozůstatků slovenských vazeb, rozporuplný lettering a tragický tisk. Převyprávěný Spider-Manův origin totiž položil veledůležité základy mého komiksového fanouškovství, výborný sešit s Hydromanem jsem měl již podruhé, a tady jsem si konečně mohl přečíst pokračování úkladů Wizarda doplněného Sandmanem s Trapsterem, kde se vrací i Submariner (nedokončené pitomoučké pronásledování Championa raději nebudu zmiňovat a nějaký plánovaný atentát na maratónu nestačil ani začít). Ale přiznám, že nějak mi dneska tyto Spider-Manovy příběhy přišly výrazně dětinštější, než tehdy v mých 11 letech. :-)
  • Fruitix
    Fruitix25.10.2015 20:01Záhadný Spider-Man Extra
    Komix k nahlédnutí zde.
  • mAGiic
    mAGiic editor24.10.2014 00:08Záhadný Spider-Man Extra
    Nedomyšlený soubor čísel, mezi kterými jsou mezery v ději, logiku Semicu v tomhle chápal asi málokdo. 3*
  • Hulik
    Hulik31.3.2013 16:29Záhadný Spider-Man Extra
    Ty rozhovory s vydavateli Semicu či Komet by byli parádní.Hlavně u Semicu by to rozkrylo to 20 let staré mystérium.Jak je napadlo co vydávat,nebo zda to dostali tak už z centrály.Fakt by mě to zajímalo.Otázka je zda se vůbec dají lidé z tehdejšího Semicu ještě nějak objevit.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš31.3.2013 13:50Záhadný Spider-Man Extra
    Samozřejmě, pokud jste fandou komiksů a Váš věk se alespoň blíží třiceti, je jasné, že čtyři svázaná čísla Záhadného Spider-mana od Semicu musí dostat ve Vaší kolekci čestné místo a potěšit srdéčko. O co víc však vzbudí pozitivní emoce, o to víc se člověk racionálně ptá, k čemu měl tento obskurní vydavatelský počin sloužit ? Díly na přeskáčku a děj vytržený z kontextu, navíc vydané hned na počátku fungování Semicu, kdy byla starší čísla v pohodě dostupná...Ideu se už asi nikdy nedozvíme, a proto bych měl tip pro pány z Aarghu! a dalších magazínů, co takhle po vyzpovídávání všech možných tvůrců, dát také jednou prostor vydavatelům, myslím, že rozhovor s realizačním týmem Semicu nebo Komety by mohl být z hlediska historie komiksu u nás fakt podnětný.
  • andywart
    andywart2.4.2010 19:10Záhadný Spider-Man Extra
    Vzhľadom k tomu, že mi niektoré diely tejto série chýbali, tak som uvítal celý book. Riešenie postupnosti je však veľmi divné a zostáva toho veľa nedo povedaného. Dobrá idea, ktorá nebola dotiahnutá do konca...
  • The Genius
    The Genius24.9.2008 15:12Záhadný Spider-Man Extra
    Tak tenhle book nechápu - proč byly vynechány některé díly a nešlo se popořadě dodnes nechápu. Ale pokus to byl slušný :)
  • choze
    choze4.2.2008 11:43Záhadný Spider-Man Extra
    Výběrově sebrané díly z prvního ročníku slovartovského Spideyho, konkrétně 1, 6, 7 a 8. Samozřejmě nechybí první díl s retrospektivou a je fajn, že se vyhnuli vysloveně slabým dílům jako dvojka s Madame Web nebo desítka s Kapitánkou Marvelovou, na druhé straně je děs, když Champion končí v půlce, za něj je hozenej závěr ságy o Šílené čtyřce a celej soubor končí opět v půlce příběhu. Já osobně bych tam vybral jiné díly, třeba trojku se Submarinerem na moři nebo čtyřku s Hydro-manem, ale v pohodě, souboj Sandy vs. Hydro to jistí.
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade6.2.2006 14:26Záhadný Spider-Man Extra
    Chabý pokus o vydání TPB. MdS
384