Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Králičí ronin Miyamoto Usagi a jeho nový společník Yukichi vyrážejí společně na cesty a pevně doufají, že všechny trable už mají za sebou. Osud jim však klade do cesty stále nové a nové překážky!

V příběhu „Výkupné“ se setkají s pouliční umělkyní Kitsune a její mladičkou chráněnkou Kiyoko. Když místnímu šéfovi gangsterů zmizí kniha s důležitými informacemi, Usagimu netrvá dlouho přijít na to, kdo by v tom asi tak mohl mít prsty. V příběhu „Křižovatky“ pak naši králičí samurajové narazí na skupinu poutníků, kteří se stali oběťmi přepadení. Usagi a Yukichi se na čas rozdělí, aby ztrestali zlo – narazí však na větší a podivnější komplikace, než čekali...

Obsahuje sešity série Usagi Yojimbo (Vol. 4) #22-26 (září 2021 - únor 2022)
V tiráži chybně uvedeno že obsahuje sešity #15-21, tyto sešity již byly obsaženy v předchozí knize.


Scénář
Stan Sakai
Art
Stan Sakai
Ink
Stan Sakai
Barvy
Hi-Fi
Obálka
Stan Sakai
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, dobrodružný, fantasy, historický
ISBN/ISSN
978-80-7679-263-0 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 x 10 mm
Tisk
barevný
Váha
380 g
Stran
140
Cena
389 Kč
Originál
Usagi Yojimbo #37: Crossroads (IDW Publishing, 2022)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.7.2023 10:36Usagi Yojimbo #37: Křižovatky
    Zatímco první příběh mi připadal už těžce konvenční, takový, který už jsem u Usagiho viděli nespočetněkrát, druhý jevil se mi už mnohem zajímavěji a vrátil mě zpět do pocitu, že jsem rád, že tohle Sakaiovo univerzum čtu od úplného začátku.

    Celkový dojem: 80%
  • faster86
    faster8614.6.2023 08:47Usagi Yojimbo #37: Křižovatky
    Na začátek bych chtěl říct, že jsem si sice na barvu a velikost zvykl, ale tady ten klasický model dát do tpb 144 stránek mi u usagiho nesedí, já chcu prostě kolem 200 stránek na knihu. První příběh je těžký usagiovský průměr se zlodějčím duem. Příběh druhý je už nadstandart, s bubákama, samurajskou ctí a celkem dlouhou bitvou (na ty bitky se ale v podání Sakaie pořád nedá dívat :D).
  • p3tris
    p3tris31.5.2023 20:58Usagi Yojimbo #37: Křižovatky
    Znovu výtečný Usagi, tentokrát ale jen ve dvou příbězích. V tom prvním se svým novým společníkem Yamamato Yukichim setkají se zlodějkou Kitsune a malou Kiyoko, které se zapletou s místním gangem. A poznají, že i mezi zločinci může něco znamenat čest. V tom druhém se rozdělí při pronásledování pětice zabijáků, aby Yukichi sám narazil na jednu z nejnebezpečnějších postav celé franšízy, šílenou Keiko a jejího "strýčka" Jeie. Bohužel, tentokrát se nedočkáme obohacujících vysvětlivek k jednotlivým příběhům. Takže si musíme vystačit s tím, že se dozvíme, že profesionální eskortní jednotky se nazývaly Watari-kashi.
5153