Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
SÁGA WARHAMMER 40,000 PŘICHÁZÍ DO MARVELU!

V ponuré temnotě vzdálené budoucnosti existuje pouze válka. Marneus Calgar, legendární velmistr kapituly Ultramariňáků, vede své elitní vesmírné mariňáky proti největším hrozbám, které ohrožují lidstvo, v galaxii pohlcené nekonečným konfliktem. Scenárista Kieron Gillen (Uncanny X-Men, Journey into Mystery, The Wicked + The Divine) vrhá čtenáře po hlavě do příběhu 40K a představuje jim dosud neodvyprávěný příběh původu Marnea Calgara – od jeho počátků na Nova Thulium a kampaní v Černých křížových výpravách až po odhalení záhady Černého oltáře. Tehdy se znovu vynoří smrtící hrozba z Calgarovy minulosti, aby ohrozila přítomnost systému Ultramar!

Komiks je plný nových i fanoušky oblíbených postav a nabízí vedle podmanivého pohledu na vznik vesmírných mariňáků tolik dalších tajemství, že by se nevešly ani do Thunderhawka. Pro dlouholeté nadšence je jeho četba nutností – a zároveň jde o dokonalý základ pro ty, kteří vstupují do univerza WARHAMMER 40,000 poprvé!

Obsahuje sešity série Warhammer 40,000: Marneus Calgar #1-5 (říjen 2020 - únor 2021)

Scénář
Kieron Gillen
Art
Jacen Burrows
Ink
Jacen Burrows, Guillermo Ortego
Barvy
Javier Tartaglia (Java Tartaglia)
Obálka
Arif Prianto, Luke Ross
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Zuzana Komprdová
Redakce
Lukáš Černý, Matěj Čuchna, Filip Gotfrid, Matouš Hloušek, Patrik Linhart, Petr Stejskal
Žánry
herní, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7679-095-7 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
355 g
Stran
128
Cena
369 Kč
Originál
Warhammer 40,000: Marneus Calgar (Marvel Comics, 2021)
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš31.8.2023 13:09Warhammer 40,000: Marneus Calgar
    Přečteno až po Sestrách bitvy a musím teda říct, že mi to přijde mnohem lepší. Rozhodně po příběhové lince, ale vlastně i po výtvarné. Jasně, je to taková klasika plná klišé a pomsty, ale četlo se mi to fakt dobře - asi jako když člověk kouká na béčkový film, který ho vážně baví.
  • Covenant
    Covenant16.2.2023 13:43Warhammer 40,000: Marneus Calgar
    Co se tedy týče kresby a kolorizace, jsem velmi spokojen (akorát jsem měl problém přečíst nahuštěný technofont). U příběhu je to slabší. Zde jasně vede dějová linka výcviku, nad přítomnou situací se stejným schematem - někoho rozsekat, rozstřílet a teď se vraťme k vyprávění o mém dospívání. Jinak mě hlavní postava zaujala a její cynické poznámky bavili. Při soubojích mi zábavné, drsné hlášky, zabrnkaly na nostalgickou vlnu filmů z osmdesátek. Výcvik byl, ale mnohem zajímavější a vtipná mi přišla např. i snižující se čísla v okénkách. Objasňování historie a zařazení jednou za čas na jedné straně, také nebylo k zahození. Občas i s vtipným citátem ...tak to uzavřeme. Komiks je na prohlížení mnohem víc než na čtení, ale i to čtení bylo dobré.
  • Lenny
    Lenny mecenáš28.4.2022 17:54Warhammer 40,000: Marneus Calgar
    W40k vůbec neznám. Komiks funguje i pro úplné nováčky, jen tam pak chybí přidaná hodnota, PROČ to vůbec číst. Marneus Calgar je generický origin drsňáka s naprosto očekávaným twistem (má to být vůbec twist?). Čtení odesjpalo, ale za pár dní z něho nic nezůstane.

    Slabší 3*
  • SkillJam
    SkillJam23.4.2022 23:28Warhammer 40,000: Marneus Calgar
    Standardní W40K příběh s jedním hezkým twistem a nádhernou kresbou. Velmi se mi líbily "encyklopedické" vsuvky, tvorby Astartes atd. Na font Mechanika jsem si po pár stránkách v pohodě zvykl. Doufám, že se Crew podívá i po dalších Warhammer věcech.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš14.4.2022 07:44Warhammer 40,000: Marneus Calgar
    Slaby, nudny a nezazivny. Pripadal jsem si, jak kdybych cetl metabarony pro zaostale. Tak si rikam, jaky je smysl toho vseho? Na, udelej warhammera, universe, ktery ma mraky knih, universum jako krava, aby vyslo neco pro masy, kteri s tim obecne nemaji tolik zkusenosti, mnou nevyjimaje, aby co... napsal neco vytrzeneho z kontextu... Hlavne ze si daji po hube, to zabere vzdycky... Pro me to byl komiksovy pruplach, nejak to slo, ale zadne terno.
  • Const.ex
    Const.ex7.4.2022 10:44Warhammer 40,000: Marneus Calgar
    O WH40K téměř vůbec nic nevím a nikdy jsem nechápal tu fascinaci u ostatních. Už chápu!
  • honzilee
    honzilee25.3.2022 11:22Warhammer 40,000: Marneus Calgar
    "Budování světa, představování ras, frakcí a práce s postavou Marneuse Calgar, která nás zasvětí do výcviku vesmírných mariňáků, funguje dokonale a přestože jsem párkrát cítil, že se v komiksu odkazuje na věci pro fanoušky znalé WH40K, nijak to neubírá na čtivosti a zábavnosti i pro ty, kteří svět Warhameeru moc neznají. Příběh není složitý ani nijak zásadní, v rámci ostatních událostí celého světa vlastně úplně bezvýznamný, ale i tak se dočkáme pár kulervoucích a epických okamžiků, které vynikají zejména díky kresbě." Více v recenzi na https://nerdopolis.cz/2022/03/25/recenze-warhammer-40000-marneus-calgar-kieron-gillen/
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš28.2.2022 14:05Warhammer 40,000: Marneus Calgar
    ááááá, další fanatické náboženství, tentokrát na kladné straně a kupodivu jsem onomu fanatikovi fandil v boji proti (jak jinak) kacířům :)

    Z počátku poměrně náročný komiks, chrlí moc informací, naštěstí všechny vysvětluje, ale i tak je to lehce otravné, že prostě nevíte, pokud lore warhammeru neznáte. Já kdysi pařil nějakou hru na xboxu a viděl jsem animáč (Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie, doporučuju a určitě se teď podívám znova), trochu jsem věděl, že je to boj ultramariňáků proti orkům, a to je vše. Svět WH je zcela jistě rozsáhlejší a v tomhle komiksu orkové prakticky vůbec nejsou.

    Sledujeme příběh Marnea Calgara jakožto nekompromisního zabijáckýho šéfa, co se s ničím nesere, zatímco vypráví o svém dětství svému melancholickému kyborgovi Quintovi Heximarovi, jehož věčně utrápený výraz je celkem roztomilý. :) Quintus chtěl vědět, zda se dá replikovat stvoření tak výborného válečníka jako je Calgar, proto mu Marneus začal vyprávět = origin, který se samozřejmě časem určitým způsobem spojí do současnosti. V originu je jedno zásadní překvápko, který jsem tedy (přiznám se) nečekal (Tacitan). Jakmile se příběh rozjede a přijdete mu na chuť, tak je to fakt super, v průběhu se odhalují další okolnosti ze světa WH 40K, např. o historii nebo o stvoření mariňáků (docela brutus, včetně náboženskýho vymývání mozku :D). Kresba je mainstream a celkem má kartůn nádech, no. Obálky jsou samozřejmě úžasný, nejvíc od Stokoea a nějaký alternativní (což jsou jediné bonusy). Krvavý, drsný, poutavý a dokonce i já byl "donucen" fandit fanatikovi, což si zaslouží uznání. :)

    - co se týče čitelnosti textu, já určitě neoplývám orlím zrakem a neměl jsem extra problém, jedná se o robotickou mluvu Qinta a naopak jsem rád za dané zpracování
    - suchej humor Calgara je výbornej, komická figurka je pak Quintus, taková ukázka obojího:
    "Zabil jsi někdy někoho, maličký adepte?"; "Počítá se bombardování?";"Ani trochu."; "Tak ne."

    SEZNAM ZNÁMÝCH JEDINCŮ, KTEŘÍ ZVÍTĚZILI V BOJI JEDEN NA JEDNOHO S PÁNEM LEBEK:

    //Konec seznamu.
    :)
    5*
  • Alfi
    Plusy:
    - Verne zobrazený lore Warhammeru
    - Uzavretý príbeh
    - Stránky s informáciami o univerze WH40K
    - Warhammer 40K!!!
    Mínusy:
    - Prostinký príbeh
    - Ťažko čitateľný font použitý pri Adeptovi (ak nemáte naozaj orlí zrak)
    - V akčných scénach trocha toporná kresba
  • Good Games
    Good Games mecenáš16.2.2022 23:01Warhammer 40,000: Marneus Calgar
    Warhammer 40,000: Marneus Calgar je skvelý komiks ako pre fanúšikov tak aj pre nových čitateľov, ktorí tento svet nepoznajú. Príbeh obsahuje dve časové linky, kde sledujeme mladého Calgara a jeho ťažké začiatky a potom tu máme prítomnosť a dospelého Calgara ako ultramariňáka. Dynamické, pútavé, brutálne a krvavé. Skvelý komiksový Warhammer a dúfam, že sa tu dočkáme aj ďalších komiksov zo sveta vzdialenej budúcnosti, kde existuje iba večná vojna. =►Celá recenzia◄=

    +++V recenzii nájdete aj pre mňa najlepšiu hlášku a najlepšiu kresbu.+++
  • adevr
    Není to špatné, ale štve mě to střídání fontů textu, třeba ten ,,technosluha" se opravdu blbě čte. Titěrné, tenké a nahuštěné písmo, jen aby se, zbytečně alibisticky, vešlo do bublin i to jeho klikání a cvakání.
  • karl173
    karl173 mecenáš13.2.2022 11:22Warhammer 40,000: Marneus Calgar
    Pro nováčky velmi slušné přiblížení této známé značky. Pro fanoušky povinnost.
    Kieron Gillen dobře propojil zábavu s historií Warhameru 40,000
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš13.2.2022 03:08Warhammer 40,000: Marneus Calgar
    Moje prvé stretnutie so svetom Warhammer a je to absolútne dokonalé.
    Čo sa žánru akčných komiksov týka dávam 10 z 10 lebiek chaosu... úžasné, epické, brutálne, plné pompéznych hlášok, beznádeje, sektárskeho zmýšľania a úplneho pohltenia vojnou. Neuveriteľne krásna kresba s množstvom detailov rozstrielaných tiel :D ale hlavne funguje pátos, komédia, akcia a pompéznosť vždy tam a vtedy kedy má.

    Scénar je písaný tak, že na ozaj každej strane je buď niečo zaujímavé, posúva sa dej, alebo je odhaľované niečo z histórie Warhammeru. Mapka galaxie v rámci príbehu a občasné krátke zhnutia histórie sú už len čerešničku na smrťou požehnanej torte. Toto je akčné komiksové nebo.
  • Spacecore
    Spacecore5.2.2022 03:28Warhammer 40,000: Marneus Calgar
    Už víc jak před rokem jsem omezil čtení komiksů na úkor knih a nejvíce právě kvůli Warhammeru 40 000. Četl jsem sice hned několik starších Wh40k komiksů online i přeložených, ale držet v rukou fyzicky nový komiks ze světa, kde není nic než válka, je vskutku příjemné! Jsem nadšený, že to Crew vydala, můžu tedy spojit alespoň pro tento okamžik svoje čtení Warhammeru se čtením komiksu a doufám, že bude Crew pokračovat.

    Games Workshop se zaměřuje v poslední době dost na dětštější publikum (což je vzhledem k velmi hororovému grim dark světu minimálně na pováženou) a tak se vesmírní mariňáci dostali i do Marvelu! Komiks je tedy velice přístupný, přesto baví i znalce. Marneus Calgar hláškuje, je vtipnej a upřímně mě humor v tomto světě nevadí a tady funguje. Kresba je sice mainstreamovější, ale přehledná a je opravdu super vidět všechny ty věci, co známe z knih pořádně na panelech. Všudepřítomné encyklopedické vysvětlivky jsou fajn. Myslím si, že na to jak je lore Warhammeru rozsáhlý, monstrózní a obtížný je tohle právě akurátní start do světa.

    Takže sázím pětku, mám radost, že to vyšlo a jen houšť a větší kapky (Crwe)!
  • Anton Whatever
    Anton Whatever mecenáš1.2.2022 13:05Warhammer 40,000: Marneus Calgar
    Neřekl bych tomu ideální vstupenka do světa WH40k, informace o světě a jeho historii tam jsou, jsou velmi stručné a místy i nepřesné. Ale když má člověk alespoň základní přehled, užije si to víc. Nicméně běží to svižně, popis výroby Astartes je super! Navíc je příjemný číst WH s obrazem..příjemná změna byť kresba je na můj vkus trošku moc dětská. Ale nevadí! Je to poctivej příběh a i když o WH nic nevíte, užijete si to..Víc WH40k komisků! Víc víc víc! Díky❤️
91353