Přední desky pod přebalem
Ukázka
Ukázka

+ 6 dalších ukázek

Koupit
Užvaněný žoldák, zabiják s elánem, nejsarkastičtější vtipálek Projektu X přichází nyní ve sbírce svých nejstarších příběhů!

Deadpool, v závěsu se svým pomocníčkem Weaselem, vyráží hledat lásku, peníze a pořádnou melu – nikoliv nutně v tomto pořadí –, jenom aby se vzápětí dozvěděl, že jej pronásleduje protivník, kterého už před lety zabil! Jako kdyby to nestačilo, vloží se do toho Juggernaut, takže dochází ke střetu nezastavitelné síly a nezastavitelné užvaněnosti! Třeba ale nemusí být vše ztraceno, pokud se smyslné Siryn povede přivést všechny trochu k rozumu. Vydá se Deadpool za lepším životem veden voláním svého srdce, nebo zůstane na cestě chaosu, kterou si sám vytyčil? Odpověď zní: Ano! No a do toho tady hostují New Mutants, Banshee, Sasquatch a kdoví kdo ještě!

Obsahuje sešity sérií The New Mutants (Vol. 1) #98 (únor 1991), Deadpool: The Circle Chase #1-4 (srpen 1993 - listopad 1993), Deadpool (Vol. 2) #1-4 (srpen 1994 - listopad 1994) a Deadpool (Vol. 3) #1 (leden 1997)

Vyšlo jako 3. svazek edice Legendy Marvel.


Scénář
Matt Idelson, Joe Kelly, Rob Liefeld, Fabian Nicieza, Mark Waid
Art
Ian Churchill, Ken Lashley, Rob Liefeld, Joe Madureira (Joe Mad), Ed McGuinness, Lee Weeks
Ink
Harry Candelario, W. C. Carani, Mark Farmer, Bud LaRosa, Norman Lee, Rob Liefeld, Nathan Massengill, Bob McLeod, Philip Moy, Jason Temujin Minor, Tom Wegrzyn
Barvy
Digital Chameleon, Brian Buccellato, Christian Lichtner (Chris), Dana Moreshead, Mike Thomas, Glynis Wein Oliverová (Wein)
Obálka
John Kalisz, Rob Liefeld
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Štěpán Kopřiva, Darek Šmíd
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7679-034-6 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
168 x 258 x 19 mm
Tisk
barevný
Váha
924 g
Stran
268
Cena
799 Kč
Originál
Deadpool Classic #01 (Marvel Comics, 2008)
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš20.11.2023 15:39Deadpool: Klasické příběhy
    Takhle: Nejsem úplně největší Deadpool fanda, takže jsem do toho šel trochu skepticky, což se nakonec ukázalo jako plus, protože jsem aspoň nebyl zklamaný.

    Ten první komiks je tragédie, ale chápu nutnost ho tam dát, když je to první výskyt Deadpoola. Jinak je to uprostřed příběhu, kterýmu jako čtenáři téhle knihy nerozumíme a navíc to kreslí a píše můj "úhlavní nepřítel" Rob Liefeld, který možná Deadpoola vymyslel, ale kreslit fakt neumí a psát teda taky moc ne - což je bohužel vidět i tady.

    Následující příběhy mě naopak překvapily, že byly na svou dobu poměrně ok, nenudil jsem se. Deadpool je tu sice spíš něco jako ještě ukecanější Spider-Man, ale vzhledem k tomu, jak už mě dnes neustálé 4th wall vtipy serou, tak jsem je tu ani nepostrádal. Ten Deadpool 1994 mi sednul asi nejvíc, Black Tom je fajn záporák a Siryn (Theresa) tu má s Deadpoolem super dynamiku.

    Bohužel, poslední příběh na Antarktidě už je zase takový lehčí podprůměr.

    Celkově je to teda prostě průměrné - nic extra, ale rozhodně zajímavé vědět, jak Deadpool začínal.
  • trudoš
    trudoš editor4.3.2023 14:13Deadpool: Klasické příběhy
    Jedna z těch slabších Deadpoolových knih doplácející na ochotu nakladatele vrátit se ke starým kouskům, jež tvořily charakter degenerujícího degeneráta. Jenže to, co fungovalo u sérií jako Ultimátní komiksový komplet nebo Nejmocnější hrdinové Marvelu, v případě edice Legendy Marvel naprosto selhává. Chápu, že sehnat a zaplatit někoho, kdo album okoření o doplňující texty, jež dají obsažené komiksy do souvislostí s historií postavy, není snadná úloha, ale bez téhle nadstavby je titul Deadpool: Klasické příběhy přehlédnutelnou knihou. Ne že by povídky Honička v kruhu, Hříchy minulosti a Hele, to je Deadpool! byly nějak podprůměrné, ale je to holt produkt 90. let. Navazují na sebe skutečně jen ústředním hrdinou, a pro někoho, kdo není fanouškem, jsou nepochopitelným výkřikem do tmy, protože v současné konkurenci neobstojí. Přičemž úvodní Začátek konce tak úplně hodnotit nejde, protože jde o příběh natolik vytržený z kontextu, že jeho význam je skutečně pouze v prvním Deadpoolově výskytu.
  • Good Games
    Good Games mecenáš28.9.2021 22:49Deadpool: Klasické příběhy
    Deadpool: Klasické příběhy sú jednoducho klasické retro príbehy zo začiatku 90. rokov. Postava Deadpoola ešte len začínala svoju púť a postupne sa formovala. Už od začiatku to však bol sarkastický, ukecaný a poriadne drzý superhrdina, ktorý sa vyžíva v zabíjaní. Neradím sa však k Deadpoolovým fanúšikom a naviac je táto zbierka dosť chaotická ako kresbou tak aj scenármi. Deadpool je však u nás veľmi populárny a preto chápem jeho zaradenie do edície Legendy Marvel, aj keď by som v nej radšej videl zásadnejšie a ucelenejšie príbehy. Pre fanúšikov Deadpoola sa však jedná o povinnosť.=►Celá recenzia◄=
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš11.9.2021 12:21Deadpool: Klasické příběhy
    První půlka budiž, druhá půlka průser. Dobová záležitost, nic jiného v tom nevidím. Dnes mi to přijde nudné, vyčpelé a místy i trapné. Hláškující Deadpool mi vyloženě vadil. Kresba byla docela ok s přihlédnutím, že se jedná o 90. léta. Akorát McGuinesse nedávám, to je děs. Tohle jsou Legendy asi jen tím, že se jedná o milník. Chápu, proč se to vydalo,ale mě to prostě nebavilo a tohle bych viděl vydat později, až se Legendy řada zaběhne. Nicméně pro fanoušky tam přidaná hodnota určitě je a zpracování CRWE je na výbornou.
  • Tyfus
    Bohužel jsem celkem zklamaný. Celá ta idea legend Marvel se mi moc líbila. Čekal jsem, že tam budou vycházet skvělé dosud u nás nevydané příběhy (já nevím, např v Polsku vyšlo Infinity War atd) a místo toho máme zatím pouze dvě knihy, které již vyšly v kompletech a nyní třetí, která jako by doplňovala Deadpoolovu knihu v NHM. Jako nic proti ničemu, já mám retro rád… ale devadesátkový Liefeld (a s ním vlastně celá ta jeho parta z té doby) se dneska čte fakt těžko. V kresbě se nedá vyznat a příběh je tak vytržený z kontextu, že vůbec nevím o čem to bylo. Zároveň si myslím, že Deadpoola tady nevychází zrovna málo a bylo by fajn udělat prostor nějakým méně zastoupeným titulům. Sečteno podtrženo mě to zabavilo na dva večery (kdyby se mi to četlo dobře, tak bych to zbouchnul za jeden), teď to dám do police a nejspíš už se k tomu nikdy nevrátím, stejně jako k většině UKK a NHM. Škoda, když něco vychází pod záštitou “legendy” čekám od toho víc.
  • Liborius
    Liborius2.9.2021 13:14Deadpool: Klasické příběhy
    Myslím, že můžu s čistým svědomím napsat, že kdo holduje odlehčenějšímu komiksu, který je plný akce a vtipu, toho Deadpoolovy klasické příběhy nezklamou. Pokud jste se již do křížku s tímhle šílencem dostali, nejspíš víte, co čekat, a jestli vám sedí. Navzdory tomu, že se Wade propracoval do “Legend”, vás čeká jeho klasika plná tradičního kydlení s vtipem na rtu. Nic víc, nic míň, sluší se dodat.6/10 - Více na https://nerdopolis.cz/2021/09/02/recenze-deadpool-klasicke-pribehy/
  • mearez
    mearez29.8.2021 00:44Deadpool: Klasické příběhy
    Hodnotím jen komiksové příběhy, ne extra materiál na konci. Je to celkem slušnej komiks, když pominu pár detailů jako je třeba fakt, že v edici, v který by si člověk představoval kvalitativně materiál na úrovni eventů a zásadních příběhů, který utváří univerzum, nám byl naservírovanej další Deadpool. Nebo to, že se v originále jedná o první knihu série kompletních Deadpoolových dobrodružství, takže Crew rovnou mohla vydat celou sérii a necpát to do Legend. Ale jinak příběhy jsou fajn, klasické komiksy z 90s, velký bouchačky, nahláškovaný až po okraj a nasvalených jedinců taky neni nouze. Na co bych ale chtěl rád poukázat je překlad. Zase si někdo v Crwi řekl, že je dobrý nápad vkládat Deadpoolovi do úst český narážky. To prosím ne. Je mi jasný, že se překladatel musí cejtit jako naprostej génius když Deadpoolovi střelí do huby vtip o Ordinaci v růžové zahradě, ale mě je relativně u prdele, že to nějákýmu boomerovi přijde vtipný. Čtu americkej komiks, definici US kultury, tak bych chtěl komiks, kde jsou narážky pro americkýho čtenáře, ne derivaci dobrýho vtipu po česku. Takováhle hovadina fakt dokáže vytrhnout z příběhu jako třeba nějáká hrubka, takže doufám, že se to zas na nějákou dobu vytratí. Chci mít komiks přeloženej, nechci aby byl podle představ překladatele, ale podle představ tvůrců originálního komiksu. Ale jinak přečtěte si to, konečně něco, co nezapadá do novýho Marvelu a je relativně stand alone. Škoda jen, že legendy vycházejí dvakrát za rok.
231011