Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Odvážný reportér Tintin patří k nejslavnějším postavám evropského komiksu. U nás si získal množství příznivců, a to díky napínavým kresleným příběhům a též díky úspěšnému filmovému zpracování. V nakladatelství Albatros vyšlo všech dvacet čtyři dobrodružství.
Belgický kreslíř Hergé a duchovní otec Tintina je však autorem i další neméně napínavé a veselé pětidílné série. Dva sourozenci Jo a Zefka zažívají se svým šikovným šimpanzem Žoko jedno neuvěřitelné dobrodružství za druhým. Série vznikala během 50. let minulého století, kdy Hergé stál na vrcholu tvůrčích sil, a dodnes neztratila nic ze své přitažlivosti.

V listopadu 2017 vyšlo také souborné vydání všech 5 dílů s ISBN 978-80-00-04668-6

Scénář
Hergé
Art
Hergé
Obálka
Hergé
Překlad
Kateřina Vinšová
Redakce
Ondřej Müller
Žánry
dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
978-80-00-02939-9 (Albatros (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
220 x 295 mm
Tisk
barevný
Stran
56
Cena
159 Kč
Originál
Les aventures de Jo, Zette et Jocko #01: Le testament de M. Pump (Casterman, 1951)
  • Darth Raelchi
    Já s tím mám asi bohužel problém. Těšil jsem se na to, horko těžko to sháněl a pak zjišťuju, že to vlastně není pro mě. Je to až příliš dětské a tam, kde Tintinovi vypomáhají reálie a přesahy do současných témat, to tady mají vyvažovat jakési pastiche z různých médií. Bohužel se tím ale jednotlivé prvky až moc podětšťují a je to znát. Tintin to ustál, ale tohle ne. Prostě milé dobrodrůžo, které místy nedává smysl, má rychlý samospád a motivace jsou jaksi účelové, přesto to děti nadchne svou akčností a nabitostí děje.
  • Hanussen
    Takový Tintin pro mladší. Není to úplná bomba, ale pořád je to příjemné počtení. Kresba je klasický Hergé v nejlepší formě.
  • trudoš
    I když je Hergého fantazie bravurní, nějak mi víc vyhovuje dospělejší Tintin, než vyloženě dětská Jo a Zefka. Závěť pana Pumpa je klasickým dobrodružným příběhem pro děti, které zde mají ústřední i vůdčí role. V tomto smyslu plní komiks účel na jedničku, nevadí-li vám příliš, když je inteligence dospělých postav záměrně potlačována. Problém jsem měl ale se zápletkou, která je až příliš cyklická. Série postupně přerušovaných sabotáží drží děj záměrně na místě, a když se nakonec hne kupředu, vývoj nijak zásadně nepřekvapí. Naštěstí autorův osobitý humor na věk nehledí, takže jsem se dokázal bavit i tak, například začátek s věčně pospíchajícím milionářem je geniální. Prostě Hergé, toho nelze nemilovat.
  • kaylin
    Z příběhu je hodně znát, že ho tvořil Hergé, je zde podobná zápletka jako v Tintinových příbězích, kdy na jedné straně musí být zlosynové, na druhé straně nevinní lidé, kteří vyhrávají. V podání dvou dětí a jedné opičky je to zábavné, což se projevuje v některých skutečně dobrých vtipech - například lahev s šampaňským. Je poznat, že toho mají Jo, Zefka a Žoko s Tintinem společného mnohem více (postavy jsou si vizuálně velmi podobné, Žoko svými hláškami připomíná Filutu), ale přesto se jedná o příběh, který zaujme a pobaví sám o sobě. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/11/395-dobrodruzstvi-jo-zefky-zoko-1.html