Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
V tomto komiksu najdou čtenáři dokončení napínavého dobrodružství, které prožívají sourozenci Jo a Zefka spolu se svou opičkou Žoko. Rozhodli se totiž zachránit otcův vynález – nadzvukové letadlo. Aby jej uchránili před zkázou, sami s ním odstartují a jsou nuceni přistát na pustém ostrově. Jo se Zefkou se však musí za každou cenu dostat s letounem do New Yorku a to ještě ve vyměřeném čase, aby jejich otec získal cenu za rekord v dálkovém přeletu přes oceán. Podaří se jim vyhrát soutěž, když je pronásledují darebáci, kteří se jim snaží let za každou cenu překazit?

V listopadu 2017 vyšlo také souborné vydání všech 5 dílů s ISBN 978-80-00-04668-6

Scénář
Hergé
Art
Hergé
Obálka
Hergé
Překlad
Kateřina Vinšová
Redakce
Ondřej Müller
Žánry
dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
978-80-00-03034-0 (Albatros (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
220 x 295 mm
Tisk
barevný
Váha
250 g
Stran
56
Cena
159 Kč
Originál
Les aventures de Jo, Zette et Jocko #02: Destination New-York (Casterman, 1951)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.12.2022 22:10Dobrodružství Jo, Zefky a Žoko #02: Směr New York
    To samé co v prvním díle, jen se o to víc skáče a přijde mi to jako jakýsi pokus o "šokování". Do toho mi spousta věcí nedává smysl a jsou až moc příhodné, aby to dobře dopadlo. Navíc mi přijdou hlavní dětští protagonisté až moc silní a to vzbuzuje silný prvek nerealistočnosti.
  • louza
    Pokračování a zároveň závěr příběhu Závěť pana Pumpa potvrzuje, že sourozenci Jo a Zefka nejsou tak úplně Tintin, který je ve svých novějších inkarnacích asi trochu předčí. Na druhou stranu nelze neocenit Hergého lehkost s jakou kompiluje a propojuje jednotlivé části příběhu do jediného do nekonečna se táhnoucího stripu, který však působí dost bezešvě. Stejná lehkost je pak v jednoduché, karikaturní, ale elegantní kresbě. Příjemné mírně nadprůměrné čtení.
  • trudoš
    Oproti prvnímu dílu je zápletka ještě naivnější a natahovaná na maximum. Některé odbočky jsou už zcela zbytečné, jiné zase jen opakují předvídatelné sekvence. Obzvláště komicky pak působí závěr s veřejným očerněním našich hrdinů.
    Ovšem dlužno říci, že se jedná o komiks pro děti, takže nad množstvím logických lapsů člověk prostě musí přivřít oči. Se slavnějším Tintinem to sice moc srovnávat nejde, ale dobře známé kouzlo Hergého tvorby tu je a to se počítá. Navíc autorovo nadšení pro příběh a láska k dobrodružství strhne čtenáře, ať už se brání sebevíc. Z tohoto hlediska funguje dokončení dvoudílného příběhu bezvadně.
  • kaylin
    "Dobrodružství Jo, Zefky a Žoko" nejsou tak promyšlenými příběhy, jako byly některé s Tintinem, na druhou stranu se ale tahle série zase nemá za co stydět. Tohle je ukázka dobrodružného komiksu v jeho kráse, komiksu kresleného Hergého čistou linkou. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/12/405-dobrodruzstvi-jo-zefky-zoko-2.html