Alternativní obálka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Koupit
Na začátku byla slavná počítačová hra, která čerpala námět z Pohádek tisíce a jedné noci, z perských legend a mýtů, a nakonec se sama téměř stala legendou. Jak se počítačové technologie vyvíjely, měnila se i hra, její příběh a hrdinové. Objevila se řada verzí a také několik pokračování. Předlohou komiksu, který vznikl ze spolupráce autora hry Jordana Mechnera, spisovatele A. B. Siny a ilustrátorů LeUyen Phamové a Alexe Puvillanda, se ale žádná z existujících herních verzí nestala. Autoři se vrátili k původním inspiračním zdrojům, k perské mytologii a dějinám.

Scénář
A. B. Sina
Art
LeUyen Pham, Alex Puvilland
Obálka
LeUyen Pham, Alex Puvilland
Překlad
Ladislav Valík
Žánry
dobrodružný, fantasy, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-257-0210-9 (Argo)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
155 x 210 mm
Tisk
barevný
Váha
620 g
Stran
204
Cena
298 Kč
Originál
Prince of Persia ()
  • Murphy722
    Murphy72230.6.2019 11:52Princ z Persie
    Po tomto comicsu se začnu shánět po perských legendách, ba dokonce i po knize Tisíce a jedné noci. Perskou a orientální kulturu mám rád už odmala, díky stejnojmenné hře. Kresba je perfektní, příběh kulhá - dějové linky matou a matou. Po dvou přečteních je stejný výsledek mého pocitu ohledně scénáře. Čtenář příliš rychle listuje, než aby se zastavil u jednotlivých panelů. Rychlá perská jízda.
  • p3tris
    p3tris21.4.2017 07:33Princ z Persie
    Aby bylo hned na úvod jasno, kniha nemá kromě obálky s Princem, tak jak ho všichni známe, nic společného. Dvě dějové linky jsou někdy poněkud matoucí, ale orientovat se v tom nakonec dá. Největším kladem se pak stává kresba, která si občas pohrává s detaily a dokáže být i pěkně brutální.
  • kadas97
    kadas976.9.2016 09:57Princ z Persie
    Na hre Prince of Persia som frčal od útleho detstva a prešiel som úplne všetky hry čo s Princom vyšli. Príbeh je úplne odlišný od príbehu hernej trilógie. Celý komiks je písaný v dvoch časových líniách a nepostrehol som nejaký moment, kedy by som sa v deji a rozlišovaní dejových liniek strácal. Kresba mi dosť pripomína tvorbu teraz už nebohého Darwyna Cooka čo je podľa mňa obrovské plus. Záverečný príhovor Jordana Mechnera je už len špička ľadovca. Princ z Persie nie je nejaký zlomový komiks typu 300, ale svoj účel splní a pobaví.
  • trudoš
    trudoš editor1.1.2016 02:58Princ z Persie
    Důvod, proč mě Princ z Persie nedostal do kolen, je moje antipatie k asijskému způsobu vyprávění. Neříkám, že nejsou machři na příběhy, ale ta jejich osudová tragika mi leze krkem. Což se podepsalo i na tomto komiksu, který je na východní kultuře přímo založen. Dvě dějové linie, které se nepřímo ovlivňují, rozehrávají komplikovanou historii boje proti bezpráví a tyranii. Jenže místo komplexního příběhu, jsem dostal jakýsi prequel k dobrodružstvím dalším. A i když A. B. Sina přijde s velmi vtipným vypořádáním se s proroctvím, skončil své vyprávění přesně v bodě, kdy mě začalo zajímat nejvíc. Vše ostatní jelo ve vyjetých kolejích a nijak nedojalo. Co naopak potěšilo, byla kresba. Krásná, barevná, čistá a občas i příjemně nápaditá ohledně úhlu pohledu, či koncepce stránky.
    Velkým zklamáním byl však doslov, ve kterém Jordan Mechner hovoří o vzniku hry. Informační hodnota nulová a povídání o tom, jak mu bylo osudem určeno vytvořit právě tuto hru, na to už jsem moc velkej cynik.
  • RaptoR
    RaptoR mecenáš25.7.2014 14:22Princ z Persie
    Nutno podotknout, že celé PR kolem Prince z Persie automaticky očekává, že se jedná o převyprávění příběhu legendární počítačové hry. A až do doslovu jsem si myslel, že to je velká chyba. Samotná stavba komiksu je nezvyklá. Sledujeme dvě dějové linky, dva prince z Persie, které od sebe dělí propast čtyř století, a přesto si jsou velmi blízcí. Každý po svém bojuje s démony a osudem. Celek tedy působí dost zajímavě a to i díky tomu, že je to jeden z mála komiksů, u kterých jsem měl pocit, že se skrývá i něco pod povrchem... Asi si přečtu východní bájesloví a symbolismus, protože celek na mě působí nejen jako klasický příběh boje dobra se zlem, ale jako archetyp. Boje nejenom proti běsům okolním, ale i proti běsům vnitřním. Možná že časem i hodnocení poroste. Nicméně, díky výše zmiňovanému PR kolem Prince z Persie vás připraví na jiný zážitek. Proto jsem se neubránil malému zklamání...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin31.1.2011 11:08Princ z Persie
    Roztomilá perská pohádka. Je pravda, že dvě základní časové roviny, které se v příběhu střetávají, jsou místy dost matoucí, ale docela se to dá "usledovat". A scéna s průvodem jdoucím za prorokem mi připomněla Život Briana:))
  • punisher
    punisher21.7.2010 14:53Princ z Persie
    V podstatě to samé co je pode mnou.
  • flipflop
    flipflop6.5.2010 14:05Princ z Persie
    Pěkná kresba, komiks působí sympaticky, ale v ději jsem se teda dost ztrácel.
39132